Altik MAGNETON 70A-špatně dobíjí
Autor |
Zpráva |
big.jedla
|
tak jsem vše očistil... (šroub na motoru je teda chuťovka... ) a výsledek je více než dobrý. Zatím sice nemám zkušenost z nějaké delší jízdy... ale když držím otáčky na nějakých 2tis a a mám puštěné světla, větrák na dvojku, rádio... tak mi držích krásně 14V... když pustím větrák na čtyřku spadne na 13,7V... takže už to bude asi v pohodě
člověk by neřekl co udělá trošku oxidace... ono to ani nevypadalo nějak extra zašle ty kabelové očka
|
31.8.09, 18:23 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
michalkatka
|
nebudem zakladať nový topic, ale blbne mi alternátor...
teda dobíja, na voľnobeh pri svetlách nedobíja, mám malú remenicu na alternátore, a na skúšku som vymenil aj remenicu kľukovky za Favo remeniecu, tá Š100 je trocha menšia, dobíjanie je ok až od 1000ot/min...
dnes som ho rozobral ( hnusná robota ho dostať von ) a dotiahol ten diódový mostík, pri otáčkach motora 800 a zapnutých svetlách nedobíja (napätie menšie ako 13V, pri 900 začne dobíjať ( napätie väčšie ako 13V ) ale zo zapnutými svetlami neprekročí 13,6V, ak svetlá vypnem tak aj na voľnobeh je tam okolo 14,0V...
ešte sa mi nepozdávalo ( ale nepreletoval som to ) to naletovanie drôtov vinutia na mostík, zajtra to zasa rozoberiem a preletujem a dám vedieť...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
9.9.09, 19:14 |
|
|
michalkatka
|
a prosím neradťe mi že Magneton je hah...o, ja to viem, a iný alternátor teraz nemám a nechce sa mi vymýšľať uchytenie, aj keď možno k tomu príde
|
9.9.09, 19:16 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
michalkatka píše: a prosím neradťe mi že Magneton je hah...o, ja to viem, a iný alternátor teraz nemám a nechce sa mi vymýšľať uchytenie, aj keď možno k tomu príde
ještě jsi michale nenapsal kde jsi měřil to je podstatné
skok na 13.6V to je dost málo, já si nedávno udělal v klidu altík 70 z feldy dobil baterku dal nový řemen 14.03V při 2000 postupně přo zatěžování o něco spadl a dotlačil to 13.9V,
celý jsem ho jen vyčistil, odmastil, proměřil, dotáhl 3xM5 nechal udělat kolektory doleštil mi je i vodním smirkem, dal jsem nový regulátor, miloš
|
9.9.09, 20:07 |
|
|
michalkatka
|
slovacek.milos píše: michalkatka píše: a prosím neradťe mi že Magneton je hah...o, ja to viem, a iný alternátor teraz nemám a nechce sa mi vymýšľať uchytenie, aj keď možno k tomu príde ještě jsi michale nenapsal kde jsi měřil to je podstatné skok na 13.6V to je dost málo, já si nedávno udělal v klidu altík 70 z feldy dobil baterku dal nový řemen 14.03V při 2000 postupně přo zatěžování o něco spadl a dotlačil to 13.9V, celý jsem ho jen vyčistil, odmastil, proměřil, dotáhl 3xM5 nechal udělat kolektory doleštil mi je i vodním smirkem, dal jsem nový regulátor, miloš
napätie na alternátore a baterke prakticky rovnaké, mínis som preventívne prečistil na motore aj kasni a plus medzi altíkom a baterkou mám zdvojený, rozdiel medzi alternátorom a baterkou je pri plnej záťaži ( svetlá, hmlovky predok aj zadok, vetilátor ) je okolo ako 0,1V, prechodové odpory som meral, sú minimálne...
|
9.9.09, 20:15 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
Joooooo, blby Magnetony, ja mam pri 2000rpm se svetlama 14,5V
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
9.9.09, 20:37 |
|
|
michalkatka
|
Matthes píše: Joooooo, blby Magnetony, ja mam pri 2000rpm se svetlama 14,5V
skúsim preletovať tie spoje, keď to nepomôže skúsim vymeniť regulátor...
inak je normálne že ten alternátor je pomerne dosť horúci ale vnútri nič spálené ani opálené nieje
|
9.9.09, 20:48 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
No to Valeo je taky pekne horky po jizde. Nevim jestli samo topi nebo ho ohriva motor...
Jinak nevim zda ti to pomuze, co Semikova tuningova dioda?
|
9.9.09, 20:57 |
|
|
michalkatka
|
Matthes píše: No to Valeo je taky pekne horky po jizde. Nevim jestli samo topi nebo ho ohriva motor... Jinak nevim zda ti to pomuze, co Semikova tuningova dioda?
aj tá dióda ma napadla, ale to asi nie....
|
9.9.09, 21:24 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
Novej regulator stejne bude naprd a skonci to Valeem nebo Boschem Ale ta dioda by treba pomohla...
|
9.9.09, 21:27 |
|
|
michalkatka
|
Matthes píše: Novej regulator stejne bude naprd a skonci to Valeem nebo Boschem Ale ta dioda by treba pomohla...
mám vo výhľade Valeo 70... ale neviem si predstaviť uchytenie....
|
9.9.09, 21:30 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
Ja si to taky nemohl predstavit. To proste musis ten altik vzit k motoru a koumat. Otazka jak se ti to tam vejde A jesi mat takovej jako ja tak poradim kdyztak
|
9.9.09, 21:32 |
|
|
michalkatka
|
Matthes píše: Ja si to taky nemohl predstavit. To proste musis ten altik vzit k motoru a koumat. Otazka jak se ti to tam vejde A jesi mat takovej jako ja tak poradim kdyztak
ty máš vedľa motora pomerne veľa miesta, ale ja medzi kompresorom a spodným plechom mám miesto akurát na alternátor, nemôžem ho posunúť od motora lebo by už narážal do prednej výstuhy...
|
9.9.09, 21:35 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
Takze takhle je to pro tebe moc daleko od motoru?
Pokud ano, tak na Valeo zapomen (pokud ma uchyceni jako to moje...)
|
9.9.09, 21:41 |
|
|
michalkatka
|
Matthes píše: Takze takhle je to pro tebe moc daleko od motoru? Pokud ano, tak na Valeo zapomen (pokud ma uchyceni jako to moje...)
čo myslíš zajtra spravím lepšiu fotku, a nižšie už ísť nemožem...
|
9.9.09, 21:50 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|