Autor |
Zpráva |
Andrej
|
plynova bomba
No tak dnes som zistil na plynovej stk ze mam 14 rocnu bombu, takze 4roky uz by mala byt vymenena. Normalnu STK mam a u nas policajti moc nekontroluju plynove stk tak by som hadam mohol 2roky v klude este jazdit. A moja otazka je ze ci je tam nejake riziko mat taku staru bombu, lebo do novej sa mi uz dako investovat nechce.
|
7.9.09, 12:29 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Josef.Radocha
Dezertér 2
Příspěvky: 8497 Bydliště: Kvasiny - jak už bylo řečeno domov těch nej Škodovek
|
ve své podstatě to má riziko asi jako každá tlaková lahev. To si musí rozmyslet sám.
_________________ V životě je nejhorší srážka s BLBCEM!!
RAPID 130 POWER FOREVER!!!
Vehiklů mám docela dost a ještě víc jsem jich vlastnil.
Karoserie COUPE je mým osudem!
|
7.9.09, 12:33 |
|
|
Skoda125ls
|
Pokial nieje nadmerne skorodovana tak treba dbat najme na trubky, a ventili, tie by trebalo mozno pomenit, ale nadrz je v pohode, len ako vysvetlis policajtom ze nemas platne papiere od LPG tak to neviem
|
9.9.09, 16:54 |
|
|
Dawid130
|
Policajti chtějí vidět snad jenom LPG v OTP ne? Já nikdy žádný papír o LPG sebou nevozil. Bomba přežije bez problému 14 i 16 i 18 let. Jen ty ventily bych vyměnil.
|
9.9.09, 18:02 |
|
|
21lucas
Ignorant pravidel
|
Dawid130 píše: Policajti chtějí vidět snad jenom LPG v OTP ne? Já nikdy žádný papír o LPG sebou nevozil. Bomba přežije bez problému 14 i 16 i 18 let. Jen ty ventily bych vyměnil.
radsi udelat revizi to moc nestoji a pokud je nevyhovujuci tak bych ji vymenil vydel sem co dokazala plna nadrz plynu v Pick-Up
|
9.9.09, 18:04 |
|
|
Dawid130
|
21lucas píše: Dawid130 píše: Policajti chtějí vidět snad jenom LPG v OTP ne? Já nikdy žádný papír o LPG sebou nevozil. Bomba přežije bez problému 14 i 16 i 18 let. Jen ty ventily bych vyměnil. radsi udelat revizi to moc nestoji a pokud je nevyhovujuci tak bych ji vymenil vydel sem co dokazala plna nadrz plynu v Pick-Up
zas tak bych to neviděl.
|
9.9.09, 18:15 |
|
|
Andrej
|
Skoda125ls píše: Pokial nieje nadmerne skorodovana tak treba dbat najme na trubky, a ventili, tie by trebalo mozno pomenit, ale nadrz je v pohode, len ako vysvetlis policajtom ze nemas platne papiere od LPG tak to neviem
Este ani raz nepytali odomna papiere od LPG, tak sa na to spolieham
|
10.9.09, 10:46 |
|
|
Andrej
|
Dawid130 píše: 21lucas píše: Dawid130 píše: Policajti chtějí vidět snad jenom LPG v OTP ne? Já nikdy žádný papír o LPG sebou nevozil. Bomba přežije bez problému 14 i 16 i 18 let. Jen ty ventily bych vyměnil. radsi udelat revizi to moc nestoji a pokud je nevyhovujuci tak bych ji vymenil vydel sem co dokazala plna nadrz plynu v Pick-Up zas tak bych to neviděl.
A co sa stalo v tom pick-upe?
|
10.9.09, 10:47 |
|
|
breta1
|
Pokud je bomba starší 10 let (a to je na bombě uvedeno), žádná revizní zpráva STK nezajímá, musíš dát novou - vlastní zkušenost.
|
10.9.09, 10:52 |
|
|
Andrej
|
breta1 píše: Pokud je bomba starší 10 let (a to je na bombě uvedeno), žádná revizní zpráva STK nezajímá, musíš dát novou - vlastní zkušenost.
to je pravda, ale stk mam novu takze 2roky by ma to trapit nemalo a potom uz mozno trosku vynovym autopark
|
10.9.09, 11:19 |
|
|
21lucas
Ignorant pravidel
|
Andrej píše: Dawid130 píše: 21lucas píše: Dawid130 píše: Policajti chtějí vidět snad jenom LPG v OTP ne? Já nikdy žádný papír o LPG sebou nevozil. Bomba přežije bez problému 14 i 16 i 18 let. Jen ty ventily bych vyměnil. radsi udelat revizi to moc nestoji a pokud je nevyhovujuci tak bych ji vymenil vydel sem co dokazala plna nadrz plynu v Pick-Up zas tak bych to neviděl. A co sa stalo v tom pick-upe?
nadrz to nevydrzela a auto bylo kompletne shorene samozdrejme ze nadrz byla pekne rozparana
|
10.9.09, 11:19 |
|
|
mazhor
|
Driv se po deseti letech nadrze museli pretlakovat. Po uspesnym odzkouseni pak prodlouzili jeji zivotnost tusim o cca 5 let. Ted uz se to nedela - asi kvuli vetsim vydelkum, abys byl nucenej si koupit bombu novou. Zadny papiry od plynu s sebou vozit nemusis a pokud mas platnou technickou, tak policajti na to neprijdou - jedine ze by ti fyzicky tu bombu zkontrolovali. Ale o tom jsem jeste neslysel, ze by tohle delali. Dalsi vec je bezpecnost - bomba dle me bude asi v poradku, spis by mozna mohlo nekde neco utikat kolem sroubeni u ventilu a pod. Neni nic jednodssiho vzit vodu se saponatem a rozprasovacem na kvitka postrikat veskery spoje jestli to nekde neunika - pro klid duse. Dalsi vec je, co se stane v pripade bouracky - pojistovny se pripadnymu plneni vyhejbaj jak cert krize a budou hledat jakoukoliv zaminku aby ti nemuseli vyplatit ani korunu. V tom pripade 4 roky prosla bomba prinos urcite nebude a muzes si zadelat na peknej maler...
_________________ Škoda 125L, r.v. 89 na LPG
Škoda Favorit 136L, r.v. 90 na LPG
Jawa 350/640, r.v. 1992
Jawa 250/559, r.v. 1966
Aprilia Pegaso 650, r.v. 1998
|
10.9.09, 12:01 |
|
|
Andrej
|
a nema nahodou niekto volnu 60l nadrz?
|
10.9.09, 18:40 |
|
|
Drak
|
Flaška má životnost 10 let a pak už ti nikdo neudělá technickou. To že ti ju dali je pěkná zhovadilost místních techniků, protože jakmile se nabouráš, i ne vlastní vinou a přijde se na to, tak seš viník ty, protože jezdíš s nezpůsobilým autem.
_________________ Už tu nejsem, s fórem mi vlezte na hrb. Co jsem měl rozřešeno dořeště prosím přes drak@drakk.eu
|
10.9.09, 19:02 |
|
|
Dawid130
|
Drak píše: Flaška má životnost 10 let a pak už ti nikdo neudělá technickou. To že ti ju dali je pěkná zhovadilost místních techniků, protože jakmile se nabouráš, i ne vlastní vinou a přijde se na to, tak seš viník ty, protože jezdíš s nezpůsobilým autem.
No jo jenže pokud ti končí platnost bomby 10. měsíc a ty jdeš na předčasnou technickou v 9. měsíci dostaneš ji na 2 roky. Ale STK na to upozorní.
|
10.9.09, 20:03 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|