|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 15 ] |
|
Autor |
Zpráva |
Jan svoboda
|
Nejede mi Rapid
Nemůže někdo poradit, je to v zapalování, svíčky ok, kabely nové, cívka nová, ma to snaahu,ale nechytí to.Neporádí mi někdo, jsem zoufaly, bylo to na kšeft, výměna spojky a takhle se to pokazilo.Diky za rady Honza
_________________ Jan Svoboda
|
31.1.07, 00:56 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Jerry
|
nejdriv zkontroluj svicky a predstich
|
31.1.07, 06:32 |
|
|
Martin
|
A nemáš otočený kabely o 180°?
_________________ ŠKODA 125L LPG, r.v. 1988 béžová
ŠKODA 125L LPG, r.v. 198? červená
|
31.1.07, 07:12 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
Jde tam benzin? Co si delal s tim karbecem? Dals novej nebo vyrovnal starej? A co vyrazovani odporu u civky pri startovani? Neblbne to? Volnobezna tryska, jeji civka?
A v jakym stavu sou ty draty k zapalovaci civce? Stale jeste omotany naplasti? (nevim co s tim predchozi majitel delal)
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
31.1.07, 08:21 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
asi jste to špatně zapojili, shodil bych svíčky, víčko ventilů, motor dal na nulu když stříhá čtvrtý válec vzadu, zkusil předstih,jiskru, zapojení na cívce, co drát na karbec k cívce, pak bych to poskládal, při nule ve střihu ti ukazuje palec na první válec, tak ho tam připoj pak 3,4,2, ve směru hodinových ručiček a pak start a jedeš
|
31.1.07, 09:27 |
|
|
Jan svoboda
|
Nejede Rapid
Chlapy, to vše co zde popisujete jsem dělal, ke mě to přijelo, byla to sice cukatůra, ale dojelo to, ja vyndal motor a udělal spojku a vratil jsem ho zpět a nejede, má snahu, ale nechce.Jinak vám děkuji za odpovědi, jdu se na to podívat, jsou tam 2. krabičky, jedna plechová a druhá s umělohnozným krytem.nemohlo by to byt tím, ještě se podívám do rozdelpvače.Díky.
|
31.1.07, 09:33 |
|
|
Bukaj
|
Re: Nejede Rapid
Jan svoboda píše: Chlapy, to vše co zde popisujete jsem dělal, ke mě to přijelo, byla to sice cukatůra, ale dojelo to, ja vyndal motor a udělal spojku a vratil jsem ho zpět a nejede, má snahu, ale nechce.Jinak vám děkuji za odpovědi, jdu se na to podívat, jsou tam 2. krabičky, jedna plechová a druhá s umělohnozným krytem.nemohlo by to byt tím, ještě se podívám do rozdelpvače.Díky.
Ty krabičky to nebudou (ta plechová je regulátor napětí z alternátoru a ta menší s plastovým krytem je relátko k vyhřívání zadního okna).
Chybu hledej buď v seřízení rozdělovače, karburátoru, nebo něčeho, s čím jsi hýbal...
Ještě je možné, že je někde zkratovaný na kostru kabel od cívky k rozdělovači,...
...zkoušel jsi, jestli to hází jiskru? (točíš řemenicí při zaplym klíčku a vytaženym VN kabelem od cívky do hlavy rozdělovače - vytáhni ho z víka rozdělovače, odhrň tu gumovou krytku a přibliž mosaznou koncovku kabelu k nějaké kostře (blok motoru) asi 1 - 2 mm. Potom pomalu otáčej řemenicí a musí házet jiskru...
...Pozor, VN pěkně kope
Omlouvám se, psal jsem to jako pro naprostého laika...
_________________ Å 130 L 86 - cestovní limuzína Levandulka 1000 MBG De Luxe 67 - v renovaci Felda Combi GLXi - 1,3 MPi 97 - k užitku tátovi 130LPG 130L 86 - denní vůz 1000MB MB 69, 1.8.68 Ať mi nikdo neříká, že něco nejde... Škoda 742 Forever Team
|
31.1.07, 11:35 |
|
|
Jan svoboda
|
Rapid stále nejede
Udělal jsem rozdělovač, v pořádku, nový kondenzátor, regulace podtlaku promazána na hřídeli to bylo v pořádku, odtrh, taky v pořádku, jiskru to hází.Nevim
|
31.1.07, 12:26 |
|
|
Martin
|
Jde ti určitě jiskra tak jak má? Nemohl si otočit rozdělovač?
_________________ ŠKODA 125L LPG, r.v. 1988 béžová
ŠKODA 125L LPG, r.v. 198? červená
|
31.1.07, 12:29 |
|
|
Bukaj
|
No, jestli hází jiskru a jde tam benzín, tak nezbývá nic jiného, než předstih, respektive správně nasazené kabely...
_________________ Å 130 L 86 - cestovní limuzína Levandulka 1000 MBG De Luxe 67 - v renovaci Felda Combi GLXi - 1,3 MPi 97 - k užitku tátovi 130LPG 130L 86 - denní vůz 1000MB MB 69, 1.8.68 Ať mi nikdo neříká, že něco nejde... Škoda 742 Forever Team
|
31.1.07, 12:36 |
|
|
patrik-hp
|
|
31.1.07, 18:12 |
|
|
Jan svoboda
|
Nejede Rapid
Tak jsem přišel na 2. věci, že nesvítí kontrolka na dobíjení při zapnutem klíčku, a do civky nejde napětí, to zapalování je jako u Favorita, že kdxÿž je vybitá baterka, nejde to roztlačit, jak to je u Rapida?Ještě tam má vypínač, kterej odpojuje zapalování a to taky nevím jak je to zapojené.Má to taky nějaké buzení, že to bez kontrolky nejde, už nevím, zítro to odtáhnu.Poradí mi někdo?Díky Honza
|
1.2.07, 17:48 |
|
|
patrik-hp
|
Re: Nejede Rapid
Jan svoboda píše: Tak jsem přišel na 2. věci, že nesvítí kontrolka na dobíjení při zapnutem klíčku, a do civky nejde napětí, to zapalování je jako u Favorita, že kdxÿž je vybitá baterka, nejde to roztlačit, jak to je u Rapida?Ještě tam má vypínač, kterej odpojuje zapalování a to taky nevím jak je to zapojené.Má to taky nějaké buzení, že to bez kontrolky nejde, už nevím, zítro to odtáhnu.Poradí mi někdo?Díky Honza
AhA vida...Závada když nemáš el proud,tak jiskru nevyrobíš Tak pokud nevíš,kde je ten vypínač,tak se majitele zeptej,a je to možná opravený A ještě ho pokárej,že s tim nešlo hejbat,když ti ani neřekne,kde to má A fávo jde roztlačit Jen to bude zbytečný,když nenapájíš cívku.Podívej se každopádně,kde si něco zapoměl zapojit.Motorovou kostru,atd...
|
1.2.07, 18:55 |
|
|
Bukaj
|
a bez žárovky v kontrolce dobíjení to nebude dobíjet...
|
1.2.07, 19:38 |
|
|
ventYl
|
a s LEDkou pojde do teplych krajin :)
_________________ This is Linux land, on silent nights you can hear Windows machines rebooting. (--)))o-») Skoda Rapid 136 r.v.1989 biely OOOO Audi 80 2.3E r.v. 1993 - Vopruz durch Technik [H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula Skoda 742 Forever Team
|
1.2.07, 19:48 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|