Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 27.11.24, 18:29

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 15 ] 
 Nejede mi Rapid 
Autor Zpráva

Příspěvek Nejede mi Rapid
Nemůže někdo poradit, je to v zapalování, svíčky ok, kabely nové, cívka nová, ma to snaahu,ale nechytí to.Neporádí mi někdo, jsem zoufaly, bylo to na kšeft, výměna spojky a takhle se to pokazilo.Diky za rady Honza

31.1.07, 00:56
Profil YIM
Pspvek Reklama

Příspěvek 
nejdriv zkontroluj svicky a predstich

31.1.07, 06:32

Příspěvek 
A nemáš otočený kabely o 180°?

31.1.07, 07:12
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Hliník navždy.

Příspěvek 
Jde tam benzin? Co si delal s tim karbecem? Dals novej nebo vyrovnal starej? A co vyrazovani odporu u civky pri startovani? Neblbne to? Volnobezna tryska, jeji civka?

A v jakym stavu sou ty draty k zapalovaci civce? Stale jeste omotany naplasti? (nevim co s tim predchozi majitel delal)

Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.

31.1.07, 08:21
Mistr mechanik

Příspěvek 
asi jste to špatně zapojili, shodil bych svíčky, víčko ventilů, motor dal na nulu když stříhá čtvrtý válec vzadu, zkusil předstih,jiskru, zapojení na cívce, co drát na karbec k cívce, pak bych to poskládal, při nule ve střihu ti ukazuje palec na první válec, tak ho tam připoj pak 3,4,2, ve směru hodinových ručiček a pak start a jedeš

31.1.07, 09:27

Příspěvek Nejede Rapid
Chlapy, to vše co zde popisujete jsem dělal, ke mě to přijelo, byla to sice cukatůra, ale dojelo to, ja vyndal motor a udělal spojku a vratil jsem ho zpět a nejede, má snahu, ale nechce.Jinak vám děkuji za odpovědi, jdu se na to podívat, jsou tam 2. krabičky, jedna plechová a druhá s umělohnozným krytem.nemohlo by to byt tím, ještě se podívám do rozdelpvače.Díky.

31.1.07, 09:33
Profil YIM

Příspěvek Re: Nejede Rapid
Jan svoboda píše:
Chlapy, to vše co zde popisujete jsem dělal, ke mě to přijelo, byla to sice cukatůra, ale dojelo to, ja vyndal motor a udělal spojku a vratil jsem ho zpět a nejede, má snahu, ale nechce.Jinak vám děkuji za odpovědi, jdu se na to podívat, jsou tam 2. krabičky, jedna plechová a druhá s umělohnozným krytem.nemohlo by to byt tím, ještě se podívám do rozdelpvače.Díky.

Ty krabičky to nebudou (ta plechová je regulátor napětí z alternátoru a ta menší s plastovým krytem je relátko k vyhřívání zadního okna).
Chybu hledej buď v seřízení rozdělovače, karburátoru, nebo něčeho, s čím jsi hýbal...
Ještě je možné, že je někde zkratovaný na kostru kabel od cívky k rozdělovači,...
...zkoušel jsi, jestli to hází jiskru? (točíš řemenicí při zaplym klíčku a vytaženym VN kabelem od cívky do hlavy rozdělovače - vytáhni ho z víka rozdělovače, odhrň tu gumovou krytku a přibliž mosaznou koncovku kabelu k nějaké kostře (blok motoru) asi 1 - 2 mm. Potom pomalu otáčej řemenicí a musí házet jiskru...
...Pozor, VN pěkně kope :)
Omlouvám se, psal jsem to jako pro naprostého laika... :wink:

130LPG 130L 86 - denní vůz
1000MB MB 69, 1.8.68
Ať mi nikdo neříká, že něco nejde... ;)
Škoda 742 Forever Team

31.1.07, 11:35
Profil ICQ

Příspěvek Rapid stále nejede
Udělal jsem rozdělovač, v pořádku, nový kondenzátor, regulace podtlaku promazána na hřídeli to bylo v pořádku, odtrh, taky v pořádku, jiskru to hází.Nevim

31.1.07, 12:26
Profil YIM

Příspěvek 
Jde ti určitě jiskra tak jak má? Nemohl si otočit rozdělovač?

31.1.07, 12:29

Příspěvek 
No, jestli hází jiskru a jde tam benzín, tak nezbývá nic jiného, než předstih, respektive správně nasazené kabely...

1000MB MB 69, 1.8.68
Škoda 742 Forever Team

31.1.07, 12:36
Profil ICQ

Příspěvek 
A jestli si čistil kladiva,tak pro kontrolu zapni zapalování vezmi šroubovák izolovanej,né nějakej na angličáky a při zapnutym zapal.vezmi za kladívko a ojiskři ho o tu kovadlinu až bude na kabelu od cívky jisker jako pod flexou,páč si je třeba tím čištěním narušil :wink: Samo že při sevření kladívka,né při zdvihu vačky...No a nastartuj.A né abys to ulil,nebo zas aby nemlel nasucho...jako v hospodě zákazníci :D :wink:A taky mrkni,jestli je jiskra sytá a né modrá jako na zapalovači...to je pak asi cívka proražená...Ale to už je extrém,i když proč né :D :wink:

31.1.07, 18:12

Příspěvek Nejede Rapid
Tak jsem přišel na 2. věci, že nesvítí kontrolka na dobíjení při zapnutem klíčku, a do civky nejde napětí, to zapalování je jako u Favorita, že kdxÿž je vybitá baterka, nejde to roztlačit, jak to je u Rapida?Ještě tam má vypínač, kterej odpojuje zapalování a to taky nevím jak je to zapojené.Má to taky nějaké buzení, že to bez kontrolky nejde, už nevím, zítro to odtáhnu.Poradí mi někdo?Díky Honza

1.2.07, 17:48
Profil YIM

Příspěvek Re: Nejede Rapid
Jan svoboda píše:
Tak jsem přišel na 2. věci, že nesvítí kontrolka na dobíjení při zapnutem klíčku, a do civky nejde napětí, to zapalování je jako u Favorita, že kdxÿž je vybitá baterka, nejde to roztlačit, jak to je u Rapida?Ještě tam má vypínač, kterej odpojuje zapalování a to taky nevím jak je to zapojené.Má to taky nějaké buzení, že to bez kontrolky nejde, už nevím, zítro to odtáhnu.Poradí mi někdo?Díky Honza

AhA :D :D :D :!: :!: vida...Závada :wink: když nemáš el proud,tak jiskru nevyrobíš :wink:Tak pokud nevíš,kde je ten vypínač,tak se majitele zeptej,a je to možná opravený :wink:A ještě ho pokárej,že s tim nešlo hejbat,když ti ani neřekne,kde to má :wink: A fávo jde roztlačit :wink: Jen to bude zbytečný,když nenapájíš cívku.Podívej se každopádně,kde si něco zapoměl zapojit.Motorovou kostru,atd...

1.2.07, 18:55

Příspěvek 
a bez žárovky v kontrolce dobíjení to nebude dobíjet...

1000MB MB 69, 1.8.68
Škoda 742 Forever Team

1.2.07, 19:38
Profil ICQ

Příspěvek 
a s LEDkou pojde do teplych krajin :)

[H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula
Skoda 742 Forever Team

1.2.07, 19:48
Profil Zobrazit autorovy stránky