Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 16.11.24, 03:40

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 32 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další
 Felicie MPI zimni priprava 
Autor Zpráva

Příspěvek Felicie MPI zimni priprava
Ahoj,chci trosku pripravit svou Feldu 1,3 MPI na zimu a nechce se mi to davat zbytecne do servisu.Kolik litru destilky je v chladici soustave?Staci kdyz z nadobky hadickou vycucnu asi 3 litry destilky a nahradim to dolitim nemrznoucim koncetratem?Smicha se to dostatecne v te soustave,nehrozi zadne bubliny atd?To samy se chci zeptat na kapalinu do ostrikovacu-v nadobce mam trosku letni-staci dolit nemrznouci smes?
Diky za rady ... lamě :lol:

7.10.09, 11:09
Pspvek Reklama

rejpal

Příspěvek 
Tuším, že cca 9l. Ano, ale dobře vyber, ne každý koncentrát je pro feldu vhodný. Ano.

7.10.09, 11:16
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
fatal píše:
Tuším, že cca 9l. Ano, ale dobře vyber, ne každý koncentrát je pro feldu vhodný. Ano.

Je to Sheron koncetrat G 48 , mam ho jenom 1,8 litru,tak budu muset prikoupit-neva od jiny znacky?A co ta smes do ostrikovacu,staci do letni smesi dolit zimni?

7.10.09, 11:24
Mistr mechanik

Příspěvek 
mojito píše:
fatal píše:

Je to Sheron koncetrat G 48 , mam ho jenom 1,8 litru,tak budu muset prikoupit-neva od jiny znacky?A co ta smes do ostrikovacu,staci do letni smesi dolit zimni?

toho šeronu 3 litry a zbytek destilky, vypouští se to pod řemenicí na klice je tam trubka naspodu motoru, třináctku klíč, směs do ostřikovačů si namíchel apon na -15 a dolívej jak píšeš,miloš

7.10.09, 11:27
rejpal

Příspěvek 
Možná nebude třeba přikupovat, mrkni se raději do chytré knihy na přesný objem, těmi 9l si nejsem jistý. Třeba ti výsledná směs na -20°C vyjde. Co se týče jiné značky, nevím. Pokud by šlo o stejnou kapalinu, měla by mít zhruba stejné složení a mělo by to tedy být mísitelné. Ale odzkoušené to nemám a sám bych se raději držel stejné značky. Do ostřikovačů jsem několikrát dolíval zimní do zbytku letní a neměl jsem s tím problémy, ale blíže jsem to nezkoumal.

7.10.09, 11:29
Mistr mechanik

Příspěvek 
jinak žádná zimní příprava mimo ostřikovačů by neměla být chl.kapalina se mění v intervalu dva roky na -37 nezávisle na počasí jen ta voda do ostřik miloš

7.10.09, 11:30

Příspěvek 
slovacek.milos píše:
jinak žádná zimní příprava mimo ostřikovačů by neměla být chl.kapalina se mění v intervalu dva roky na -37 nezávisle na počasí jen ta voda do ostřik miloš

diky za rady,ale nebudu radsi nikde nic vypoustet,ani neni kde.Staci tu chl.kapalinu z ty nadobky mazácky vysat hadickou a pak proste dolit koncentrat? Staci 3 litry koncetratu? Pomer 1:3 je do - 12°C

7.10.09, 11:41

Příspěvek 
A máš tam vůbec nějakou nebo chladíš jen destilkou? :| Já bych radši nezkoušel mixovat. Výměna kapaliny není nic strašného, vyjeď si někam na nájezdy u veřejných garáží, hoď pod šroub lavor, otevři topení a povol ho. Počkej až všechno vykape, pak systém prolej několikrát čistou měkkou vodou. Nalej tam tři litry nové chladící kapaliny a dolej na rysku destilkou. Jdi se projet a měj stále otevřené topení...až začne na tebe proudit teplý vzduch, tak zastav, chvíli počkej a dolej destilku zase mezi rysky. Až motor zchladne, zkontroluj a případně dolej mezi rysky.

7.10.09, 11:50

Příspěvek 
gokralik píše:
A máš tam vůbec nějakou nebo chladíš jen destilkou? :| Já bych radši nezkoušel mixovat. Výměna kapaliny není nic strašného, vyjeď si někam na nájezdy u veřejných garáží, hoď pod šroub lavor, otevři topení a povol ho. Počkej až všechno vykape, pak systém prolej několikrát čistou měkkou vodou. Nalej tam tři litry nové chladící kapaliny a dolej na rysku destilkou. Jdi se projet a měj stále otevřené topení...až začne na tebe proudit teplý vzduch, tak zastav, chvíli počkej a dolej destilku zase mezi rysky. Až motor zchladne, zkontroluj a případně dolej mezi rysky.

Koupil jsem ho v dubnu,dal do servisu kvuli vymene vsech kapalin,takze mi tam dali asi jen destilku.Tohle se mi prave nechce delat,nebo davat kvuli tomu do servisu.Ale ten Sheron G 48 je koncentrat,melo by stacit 3 litry+normal destilka,aby to bylo do - 12°C

7.10.09, 12:00
rejpal

Příspěvek 
V servisu by měli každopádně dávat nemrznoucí směs.

7.10.09, 12:02

Příspěvek 
fatal píše:
V servisu by měli každopádně dávat nemrznoucí směs.

No kdybych to dal ted...,ale tam jsem jim to daval v dubnu,takze ne :P

7.10.09, 12:04
rejpal

Příspěvek 
Tam to patří celoročně, jak už napsal slovacek.milos...

7.10.09, 12:07

Příspěvek 
co se týče míchání směsi v ostřikovačích mám špatné zkušenosti, letní je na rozpoštění hmyzu, zimní zanechává na skle film proti přimrzání, mě osobně smíchanina vyrobila na skle něco jako olejový povlak a je to poměrně dost nepříjemné. od té doby předchozí odstraním, umyju a odmastím okno a liji pouze směs letní, nebo zimní. nejlépe téže značky

105L 1981 - hobbycar
Fabia 1.4MPi 44kW 2002 LPG

7.10.09, 12:10
Profil ICQ

Příspěvek 
A ty máš v expanzce čistou čirou kapalinu? Nemrznoucí směs bývá zelená, nebo modrá...
Chladící kapaliny je tam asi 6l.
Pokud to v servisu nalili jen destilku, asi bych změnil servis, nebo se nejdřív zeptal, co tam lili.
A nakonec není nic jednoduššího, než si pár ml odsát třeba do hadičky, kápnout do nějakého víčka a vrazit to do mrazáku :)

7.10.09, 12:23
Profil ICQ

Příspěvek 
Jawasaki píše:
co se týče míchání směsi v ostřikovačích mám špatné zkušenosti, letní je na rozpoštění hmyzu, zimní zanechává na skle film proti přimrzání, mě osobně smíchanina vyrobila na skle něco jako olejový povlak a je to poměrně dost nepříjemné. od té doby předchozí odstraním, umyju a odmastím okno a liji pouze směs letní, nebo zimní. nejlépe téže značky

Chladici smes by mela byt celorocne nemrznouci?Aha,tak to jsem nevedel.Ted jsem volal do toho servisu a v dubnu mi tam davali skutecne tu celorocne nemrznouci chl.smes(asi do -25°C)taky z antikoroznich duvodu. Takze prej bez obav.Za celou sezonu jsem najel asi 6 tis.km a do ty Feldy jsem prilil jenom asi 2 dcl destilky,aby to bylo mezi rysky.No,kdyz si vzpomenu na Rapida,nebo Favo kolik to sezralo destilky.. :lol:

7.10.09, 12:31
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 32 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další