Autor |
Zpráva |
Martin
|
Univerzál M+S?
Zdar chlapi,
po delší době mám jednu otázečku. Potřebuji koupit nové gumy a nejvíce by mým požadavkům vyhovoval univerzál typu OR34, ovšem rád bych s nápisem M+S kvůli státním příslušníkům. Vtipálkům předem sděluji, že sám si to tam psát fixem nebudu. Nevíte o nějakím takovém exempláři?
Jen pro upřesnění, zimní nepotřebuji, v zimě, jak mnozí víte, nejezdím, ale kdyby bylo třeba, musím fungovat i na sněhu. K tomu mi doposud plně postačovaly OR34 příp. MP4. Ovšem s uplývajícím časem je stále více zřetelné, že dlouho nebude trvat, než nastane doba, kdy budou zimní pneumatiky povinné (alespoň u nás na Vysočině už jsou teď značky stále hustější a věřím, že jednou to vyvrcholí v plošné nařízení).
Tak co, nevíte o něčem? Já jsem nic zatím neobjevil. Asi to nakonec budu muset vyřešit MP4 nebo ještě mi podle fotky přijdou rozumné tyto vzorky:
DEBICA NAVIGATOR: http://www.rajpneu.cz/pneumatika-231100 ... OR-83T.php
WANLI S1010: http://www.rajpneu.cz/pneumatika-371100 ... 10-83T.php
a doufat, že mě někdo v zimě nesestřelí (nebo já někoho neťuknu), pak by byl viník hned jasný bez vyšetřování.
_________________ ŠKODA 125L LPG, r.v. 1988 béžová
ŠKODA 125L LPG, r.v. 198? červená
|
18.10.09, 22:24 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
Ty Debica ma Semik a neni to spatny Vyzkouseno... Prezily i tu jeho bouracku.
Jo malem bych zapomnel... Jsem rad ze zijes, mohl byses obcas ukazat
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
18.10.09, 22:31 |
|
|
MAJO
|
_________________ EX Škoda 105S, r.v.1977- odchádza do automobilového neba:( Škoda Forman 136GLX COMFORT LINE r.v.1994 Citroen Xantia Break 2.0HDi r.v.1999
|
18.10.09, 22:41 |
|
|
patrik-hp
|
Jestli mezi těmi dvěma tak ty první......Ale jinak jestli Debica a Vysočina,tak pro tebe klidně a raději http://www.debica.cz/detail/debica-navi ... cni/82703/ tuto...Na vysočině je převážně v zimě často sníh a tak tyto maj alespoň něco co se tváří jako drapák...
Jinak tu je hodnocení od lidí na všecky možný pneu ...Musíš to brát ale tak 50% na 50% s rezervou možná míň,ale třeba tě to přemluví.. http://www.pneunet.cz/hodnoceni-pneumatik/
_________________ http://www.youtube.com/watch?v=v1fMnGwZ ... re=related !!! http://www.youtube.com/watch?v=NAbsLE88 ... re=related ...
|
18.10.09, 23:48 |
|
|
Martin
|
patrik-hp: ta vypadá taky dobře, ovšem nejspíš nedělají 165/80 a to je podmínka.
MAJO: Ty GoodYeary už jsou trochu jiná cenová kategorie, ale dík za info.
Matthes: Jo to víš, už jsem to psal Martinovi, od jistý doby se fórum rozrosto natolik, že jsem už nestíhal sledovat všechno alespoň jedním okem a pak už jsem ztratil přehled o dění, jelikož si nemůžu dovolit strávit hodinu denně na fóru. Navíc mám tak trochu pocit, že vše, čím jsem mohl pomoci jsem napsal a stále bych se jen opakoval, psát stokrát dokola, "jak je to teda s tou kontrolkou dobíjení, když dám Favo altík", "chtěl bych si postavit automat na světla" nebo "končí mi platnost nádrže, tak co s tím" mě opravdu nebaví. Kdo chce, může si to najít, vždy jsem se snažil radit jak nejlépe jsem uměl. Nějak mi připadá, že se tu stále více objevují témata s naprosto banálními dotazy, které by mohl každý vyřešit sám, maximálně s pomocí Andrta apod. Když už se někdo takový objeví, měl by pokorně naslouchat a ne být drzý a nárokovat si rychlou odpověď a rozčilovat se, pokud není vše po jeho. Občas sem zavítám a mrknu na nové příspěvky ve fórech Elektrika, Motor nebo LPG, ale většinou jsou dotazy takové, že by byla schopna odpovědět uklízečka, co má autoškolu. A hledat v tom množství skutečné dotazy s problémem moc nestíhám, snad jen podle předmětu. Kdyby měl někdo opravdu nějaký větší problém s Elektrikou, případně LPG a provoz motoru na LPG (což jsou parkety, ve kterých jsem se cítil "jako ryba ve vodě"), klidně se může obrátit na mě, však mail i ICQ mám v profilu a určitě bych se mu snažil pomoci. No trochu jsem se rozepsal, celkem slušný off-topic . Třeba se někdy potkáme na srazu (jestli teda už jezdíš ), letos jsem byl v Rumunsku, tak mi to nevyšlo.
|
19.10.09, 07:49 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27228 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
stčí sledovat mimo mísu k těm gumám já bych popřemejšlel ma druhou sadou na zimu
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
19.10.09, 08:44 |
|
|
Martin
|
Jak jsem psal, v zimě nejezdím, ale kdyby byla nouze, musím být schopný aspoň trochu fungovat. Takže zimní jsou pro mě zbytečnost, abych je nazouval jenom na stání v garáži.
|
19.10.09, 10:35 |
|
|
novomi
|
Konečně někdo, kdo chce celoroční pneu jako já. Už sem myslel že takový lidi nejsou .
_________________ Škoda 120 L r.v. 1988 - 167 000 KM Opel Vectra Sedan 1.6 16V r.v. 1996 - 268 000 KM BMW E46 320D 110 kw touring r.v. 2002 - 266 000 KM
|
19.10.09, 16:11 |
|
|
Kachnis
Moderátor
|
Martine, mam na aute pneu GOODRIDE SP 06, jsou to letnaky co maj na sobe napis M+S (prisel na to az Chemer na srazu) Soudruzi z ČLR udelali hold nekde chybu.. na gumickach jezdim i v tomhle pocasi zatim OK..
_________________ 742 8ti modelů,2 Rapidy, Feliciaq, TAZ 1500, škoda ForMan,Felicia Š 742 Forever Team, htp never team,Zakladajici clen Klubu ostrych motoru Kdyz do sveta,tak s litinou.. http://kachnis.techsajt.cz
|
20.10.09, 16:17 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
Martin: Na tomhle srazu sem byl. Musel sem pac Semik zboril vuz a nemel ho tam kdo vzit Priste se ukazu zas. Tak to treba vyjde.
Jinak ty univerzaly nikdy nebudou dokonaly v lete i v zime. Precijen kdyz se v zime nejezdi, ma to cenu?
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
20.10.09, 20:09 |
|
|
gokralik
|
Kachnis píše: Martine, mam na aute pneu GOODRIDE SP 06, jsou to letnaky co maj na sobe napis M+S (prisel na to az Chemer na srazu) Soudruzi z ČLR udelali hold nekde chybu.. na gumickach jezdim i v tomhle pocasi zatim OK..
Mám ty samé gumy, i s nápisem M+S. Jenže když před dvěmi týdny začala zima a na silnici bylo dost vody, začaly dost klouzat. Se zimními to je mnohem lepší, i když to jsou přestárlé protektory.
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
20.10.09, 21:01 |
|
|
Ondras83
|
a sou ty GOODRIDE dobrý nebo spíš ne?..v porovnání třeba s brilatisama
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
21.10.09, 08:24 |
|
|
Nepér
|
Brillantisy jsou trága...
_________________ "Šlápněte na to trochu, ať nemusím brzdit!"
|
21.10.09, 09:29 |
|
|
IceBear
|
Ani nevím, jestli to není origo tlumičema, ale mám taky Brillantisy (letní) a třeba na mokru se mi chovají dost zrádně. V zatáčkách musím jezdit opatrně, protože mi hrne předek více, než by bylo zdravé. A rozjezdy jsou taky často s hrabáním, i když žádnej kouř tomu nedávám Ale je pravda, že podvozek jsem ještě na Ferdovi nerepasoval, takže je nebudu soudit předčasně (koukal jsem, že jsou sjeté rovnoměrně, takže mají kontakt celou plochou).
_________________ Fávo Ferdinand 135 BMM 40kW, r.v. 1994, stále "homeless"
Auto Emocion
Facebook mi nevadí, bo mě zatím nikdo neprudí s tím, že na něm nejsem
|
21.10.09, 10:40 |
|
|
darklord
|
Nepér píše: Brillantisy jsou trága...
Toz ja mam druhym rokom brilantisy na rapidovi a nemozem si stazovat. Pokial niesom vylozene na snehu/lade tak je to v pohode. Ale dost mozne je aj to ze mam 185/60 takze vzhladom na podvozok 742 je to super
_________________ "You only really learn by doing it, I believe." Ayrton Senna
|
21.10.09, 11:06 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|