Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 16.11.24, 05:57

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 17 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
 Felicia 1,6 - netopí 
Autor Zpráva

Příspěvek Felicia 1,6 - netopí
Ahoj, chtěl bych se zeptat. Letos v létě jsem pořídil Felici combi 1,6 GLXi klima. Byla naprosto luxusni přes léto žádný problém. Nalítal jsem s ní asi 10k a přišla zima. Mno a ejhle první problém, zjistil sem, že mi moje felinka netopí. Větrák jede oka, voda je ale jakmile chci zatopit, mám smůlu fouká jen velice vlažný vzduch. Teplota motoru je v pohodě a naběhne během 3-5 min jízdy. Ale z větráků mi jde vlažnej vzduch i když mám teplotu na maximu. Nevíte co by s tím mohlo být? Děkuji za rady.

22.10.09, 09:03
Pspvek Reklama

Příspěvek Re: Felicia 1,6 - netopí
Řopík píše:
Ahoj, chtěl bych se zeptat. Letos v létě jsem pořídil Felici combi 1,6 GLXi klima. Byla naprosto luxusni přes léto žádný problém. Nalítal jsem s ní asi 10k a přišla zima. Mno a ejhle první problém, zjistil sem, že mi moje felinka netopí. Větrák jede oka, voda je ale jakmile chci zatopit, mám smůlu fouká jen velice vlažný vzduch. Teplota motoru je v pohodě a naběhne během 3-5 min jízdy. Ale z větráků mi jde vlažnej vzduch i když mám teplotu na maximu. Nevíte co by s tím mohlo být? Děkuji za rady.

budeš mať zanesený radiátor kúrenia, alebo klapky ktoré vedú vzduch máš zaseknuté, alebo vyskočené tie úchyty bowdenu...

22.10.09, 10:11

Příspěvek 
Mno, přiznám se, jsem začátečník na auta. Můžu dostat radu, jak to zkontrolovat? Rád bych zjistil příčinu a případně ji odstranil.

22.10.09, 10:28

Příspěvek 
keď máš auto zohriate vyskúšaj či sú obe hadice do kúrenia horúce.

neviem či máš klímu pred faceliftom, alebo po, sú inakšie, pomohla by fotka motora...

22.10.09, 10:31

Příspěvek 
Felinku mam rok výroby 2000, v podstatě ty poslední co se vyráběly. Takže po faceliftu, ale klidně fotku hodim.

Vyzkouším, zda mám topení teplé nebo ne.

22.10.09, 11:14

Příspěvek 
tak to máš kúrenie také ako ja, na strane ako máš nádobku s aktívnym uhlím je páčka čo je ovládaná bowdenom s otočného ovládača teploty, pozri či tá páčka chodí do krajných polôh, ak nie, treba vycvaknúť také perko čo drži bowden na tele kúrenia a presunúť ho tak aby to fungovalo správne.
ďaľšia (tá horšia) varianta je že vo vnútri kúrenia je zaseknutá, alebo skrížená jedna s dvoch klapiek čo ovláda teplý/studený vzduch...

22.10.09, 15:19
Mistr mechanik

Příspěvek 
michalkatka píše:
tak to máš kúrenie také ako ja, na strane ako máš nádobku s aktívnym uhlím je páčka čo je ovládaná bowdenom s otočného ovládača teploty, pozri či tá páčka chodí do krajných polôh, ak nie, treba vycvaknúť také perko čo drži bowden na tele kúrenia a presunúť ho tak aby to fungovalo správne.
ďaľšia (tá horšia) varianta je že vo vnútri kúrenia je zaseknutá, alebo skrížená jedna s dvoch klapiek čo ovláda teplý/studený vzduch...

ta druhá varianta je na šlakatrefení :D ale jak píše michal nejčastěji dorazit tu páčku ve směru od nádobky uhlí a topí miloš

22.10.09, 15:29

Příspěvek 
když budou chodit páčky, máš zanesenej radiátor, kup tam čistič chladícího systému (mám od wynnse), loni sem to tam nalil, sice mě začal týct chladič, ale to bylo kamínkem asi :D....od tý doby topim...jak to uděláš tak i přes léto to chce občas zapnout topení (když jedeš sám a nikoho to neotravuje) aby se prohnala voda i topením a nezarost radiátor...dělám to třeba 2x za léto a v zimě topim jako přímotopem :lol: 8)

22.10.09, 19:57
Profil ICQ
Mistr mechanik

Příspěvek 
Ondras83 píše:
když budou chodit páčky, máš zanesenej radiátor, kup tam čistič chladícího systému (mám od wynnse), loni sem to tam nalil, sice mě začal týct chladič, ale to bylo kamínkem asi :D....od tý doby topim...jak to uděláš tak i přes léto to chce občas zapnout topení (když jedeš sám a nikoho to neotravuje) aby se prohnala voda i topením a nezarost radiátor...dělám to třeba 2x za léto a v zimě topim jako přímotopem :lol: 8)

to by mně ondro zajímalo jak se dá ve felici zapnout topení v létě a prohánět voda

to zatím neumím :sick: miloš

23.10.09, 04:42

Příspěvek 
Díky moc za rady, dnes se pokusím najít ten bowden a neco s ním udělat. Hadice sou jinak obě teplé když je motor zahřátý.

Ještě dotaz, je normální, že když otevřu víčko kam dolévám chladící kapalinu, strašně to páchne? Nebude to mít něco společnýho s tím, že to netopí? i když je fakt, že všechny ovladače topení, krom teploty jsou lehce ale u teploty bych si prsty ukroutil, asi to tedy bude někde zaseknuté.

23.10.09, 04:54

Příspěvek 
slovacek.milos píše:
Ondras83 píše:

to by mně ondro zajímalo jak se dá ve felici zapnout topení v létě a prohánět voda

to zatím neumím :sick: miloš

no když vlétě zapnu topení, tak auto začne topit a snad se vymění voda v radiátoru, nebo ne?

23.10.09, 09:56
Profil ICQ
Dřevák na focení, neumí ostřit

Příspěvek 
Ondras83 píše:
no když vlétě zapnu topení, tak auto začne topit a snad se vymění voda v radiátoru, nebo ne?

felda "topí" furt :wink: akorát pouštíš vzduch přes radiátor nebo okolo něj :wink:

23.10.09, 12:11
Profil ICQ

Příspěvek 
Řopík píše:
Díky moc za rady, dnes se pokusím najít ten bowden a neco s ním udělat. Hadice sou jinak obě teplé když je motor zahřátý.

Ještě dotaz, je normální, že když otevřu víčko kam dolévám chladící kapalinu, strašně to páchne? Nebude to mít něco společnýho s tím, že to netopí? i když je fakt, že všechny ovladače topení, krom teploty jsou lehce ale u teploty bych si prsty ukroutil, asi to tedy bude někde zaseknuté.

na boku je páčka čo ovláda tú klapku, uvidíš - pochopíš... horšie bude ak to budeš mať vnútri vyskočené to je horšie, rozobrať to kúrenie je pôrod, neviem či v tvojom origo prípade to aj pôjde bez demontáže (vypustenia chladieceho média) s výparníka...

23.10.09, 17:19

Příspěvek 
sadra17: aha, no tak vidíš, aspoň to je bez práce :lol:

24.10.09, 09:23
Profil ICQ

Příspěvek 
Tak už nevím, pravděpodobně mě čeká servis. O víkendu sem byl na cestách a pořád to netopí, buď to je zaseklá klapka nebo někde chyba. Sám si na rozebrání netroufám, určitě by mi zbyla spousta součástek. :D Díky moc za rady, písnu co s tím bylo až mi to řeknou v servisu.

27.10.09, 06:41
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 17 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další