Autor |
Zpráva |
Řopík
|
Felicia 1,6 - netopí
Ahoj, chtěl bych se zeptat. Letos v létě jsem pořídil Felici combi 1,6 GLXi klima. Byla naprosto luxusni přes léto žádný problém. Nalítal jsem s ní asi 10k a přišla zima. Mno a ejhle první problém, zjistil sem, že mi moje felinka netopí. Větrák jede oka, voda je ale jakmile chci zatopit, mám smůlu fouká jen velice vlažný vzduch. Teplota motoru je v pohodě a naběhne během 3-5 min jízdy. Ale z větráků mi jde vlažnej vzduch i když mám teplotu na maximu. Nevíte co by s tím mohlo být? Děkuji za rady.
|
22.10.09, 09:03 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
michalkatka
|
Re: Felicia 1,6 - netopí
Řopík píše: Ahoj, chtěl bych se zeptat. Letos v létě jsem pořídil Felici combi 1,6 GLXi klima. Byla naprosto luxusni přes léto žádný problém. Nalítal jsem s ní asi 10k a přišla zima. Mno a ejhle první problém, zjistil sem, že mi moje felinka netopí. Větrák jede oka, voda je ale jakmile chci zatopit, mám smůlu fouká jen velice vlažný vzduch. Teplota motoru je v pohodě a naběhne během 3-5 min jízdy. Ale z větráků mi jde vlažnej vzduch i když mám teplotu na maximu. Nevíte co by s tím mohlo být? Děkuji za rady.
budeš mať zanesený radiátor kúrenia, alebo klapky ktoré vedú vzduch máš zaseknuté, alebo vyskočené tie úchyty bowdenu...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
22.10.09, 10:11 |
|
|
Řopík
|
Mno, přiznám se, jsem začátečník na auta. Můžu dostat radu, jak to zkontrolovat? Rád bych zjistil příčinu a případně ji odstranil.
|
22.10.09, 10:28 |
|
|
michalkatka
|
keď máš auto zohriate vyskúšaj či sú obe hadice do kúrenia horúce.
neviem či máš klímu pred faceliftom, alebo po, sú inakšie, pomohla by fotka motora...
|
22.10.09, 10:31 |
|
|
Řopík
|
Felinku mam rok výroby 2000, v podstatě ty poslední co se vyráběly. Takže po faceliftu, ale klidně fotku hodim.
Vyzkouším, zda mám topení teplé nebo ne.
|
22.10.09, 11:14 |
|
|
michalkatka
|
tak to máš kúrenie také ako ja, na strane ako máš nádobku s aktívnym uhlím je páčka čo je ovládaná bowdenom s otočného ovládača teploty, pozri či tá páčka chodí do krajných polôh, ak nie, treba vycvaknúť také perko čo drži bowden na tele kúrenia a presunúť ho tak aby to fungovalo správne.
ďaľšia (tá horšia) varianta je že vo vnútri kúrenia je zaseknutá, alebo skrížená jedna s dvoch klapiek čo ovláda teplý/studený vzduch...
|
22.10.09, 15:19 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
michalkatka píše: tak to máš kúrenie také ako ja, na strane ako máš nádobku s aktívnym uhlím je páčka čo je ovládaná bowdenom s otočného ovládača teploty, pozri či tá páčka chodí do krajných polôh, ak nie, treba vycvaknúť také perko čo drži bowden na tele kúrenia a presunúť ho tak aby to fungovalo správne. ďaľšia (tá horšia) varianta je že vo vnútri kúrenia je zaseknutá, alebo skrížená jedna s dvoch klapiek čo ovláda teplý/studený vzduch...
ta druhá varianta je na šlakatrefení ale jak píše michal nejčastěji dorazit tu páčku ve směru od nádobky uhlí a topí miloš
|
22.10.09, 15:29 |
|
|
Ondras83
|
když budou chodit páčky, máš zanesenej radiátor, kup tam čistič chladícího systému (mám od wynnse), loni sem to tam nalil, sice mě začal týct chladič, ale to bylo kamínkem asi ....od tý doby topim...jak to uděláš tak i přes léto to chce občas zapnout topení (když jedeš sám a nikoho to neotravuje) aby se prohnala voda i topením a nezarost radiátor...dělám to třeba 2x za léto a v zimě topim jako přímotopem
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
22.10.09, 19:57 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Ondras83 píše: když budou chodit páčky, máš zanesenej radiátor, kup tam čistič chladícího systému (mám od wynnse), loni sem to tam nalil, sice mě začal týct chladič, ale to bylo kamínkem asi ....od tý doby topim...jak to uděláš tak i přes léto to chce občas zapnout topení (když jedeš sám a nikoho to neotravuje) aby se prohnala voda i topením a nezarost radiátor...dělám to třeba 2x za léto a v zimě topim jako přímotopem
to by mně ondro zajímalo jak se dá ve felici zapnout topení v létě a prohánět voda
to zatím neumím miloš
|
23.10.09, 04:42 |
|
|
Řopík
|
Díky moc za rady, dnes se pokusím najít ten bowden a neco s ním udělat. Hadice sou jinak obě teplé když je motor zahřátý.
Ještě dotaz, je normální, že když otevřu víčko kam dolévám chladící kapalinu, strašně to páchne? Nebude to mít něco společnýho s tím, že to netopí? i když je fakt, že všechny ovladače topení, krom teploty jsou lehce ale u teploty bych si prsty ukroutil, asi to tedy bude někde zaseknuté.
|
23.10.09, 04:54 |
|
|
Ondras83
|
slovacek.milos píše: Ondras83 píše: když budou chodit páčky, máš zanesenej radiátor, kup tam čistič chladícího systému (mám od wynnse), loni sem to tam nalil, sice mě začal týct chladič, ale to bylo kamínkem asi ....od tý doby topim...jak to uděláš tak i přes léto to chce občas zapnout topení (když jedeš sám a nikoho to neotravuje) aby se prohnala voda i topením a nezarost radiátor...dělám to třeba 2x za léto a v zimě topim jako přímotopem to by mně ondro zajímalo jak se dá ve felici zapnout topení v létě a prohánět voda to zatím neumím miloš
no když vlétě zapnu topení, tak auto začne topit a snad se vymění voda v radiátoru, nebo ne?
|
23.10.09, 09:56 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27227 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
Ondras83 píše: no když vlétě zapnu topení, tak auto začne topit a snad se vymění voda v radiátoru, nebo ne?
felda "topí" furt akorát pouštíš vzduch přes radiátor nebo okolo něj
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
23.10.09, 12:11 |
|
|
michalkatka
|
Řopík píše: Díky moc za rady, dnes se pokusím najít ten bowden a neco s ním udělat. Hadice sou jinak obě teplé když je motor zahřátý.
Ještě dotaz, je normální, že když otevřu víčko kam dolévám chladící kapalinu, strašně to páchne? Nebude to mít něco společnýho s tím, že to netopí? i když je fakt, že všechny ovladače topení, krom teploty jsou lehce ale u teploty bych si prsty ukroutil, asi to tedy bude někde zaseknuté.
na boku je páčka čo ovláda tú klapku, uvidíš - pochopíš... horšie bude ak to budeš mať vnútri vyskočené to je horšie, rozobrať to kúrenie je pôrod, neviem či v tvojom origo prípade to aj pôjde bez demontáže (vypustenia chladieceho média) s výparníka...
|
23.10.09, 17:19 |
|
|
Ondras83
|
sadra17: aha, no tak vidíš, aspoň to je bez práce
|
24.10.09, 09:23 |
|
|
Řopík
|
Tak už nevím, pravděpodobně mě čeká servis. O víkendu sem byl na cestách a pořád to netopí, buď to je zaseklá klapka nebo někde chyba. Sám si na rozebrání netroufám, určitě by mi zbyla spousta součástek. Díky moc za rady, písnu co s tím bylo až mi to řeknou v servisu.
|
27.10.09, 06:41 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|