Autor |
Zpráva |
Miloš Zelenda
|
hřeje se po výměně termostatu
Ahoj potřebuju poradit mám feldu 1,6 MPI přestalo mi topit topení a auto se neohřálo ani za 10km vypustil jsem vodu vyměnil jsem termostat dolil vodu a teď se mi to začne ohřívat a přestává až kousek před červeným políčkem zhruba po 10km se pouští ventilátor chladiče a to i když je venku docela zima nevíte kde se ještě stala chyba. mám strach s tím jet dál než těch 10km abych to neuvařil. Něž to přestalo topit tak jsem měl teplotu pořád zhuba v polovině budíku a s teplotou nebývaly problémy i když se ta 1,6ka trochu víc hřeje v kolonách. Nemohl být ten novej termostat špatnej?
|
30.10.09, 09:12 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Bobesw
|
Re: hřeje se po výměně termostatu
mohl,zkusil bych jinej,případně ho vyzkoušej doma s horkou vodou,jesli se otvíra
_________________ SMS na 722/635164 , vzkazy mužete nechavat na profilu Lide. BobesW a samozřemě odpovídat na TW
|
30.10.09, 10:24 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
Novy termostat muze byt spatny. Nebylo by to poprve. Zkousenim v hrnci s horkou vodou ale nic nezjistis.
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
30.10.09, 10:30 |
|
|
michalkatka
|
Matthes píše: Novy termostat muze byt spatny. Nebylo by to poprve. Zkousenim v hrnci s horkou vodou ale nic nezjistis.
ale už prestaň na základné overenie funkcie to stačí
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
30.10.09, 10:39 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
Nestaci a stojim si za timto nazorem Uz jsem se nekolikrat presvedcil o tom, ze je to pravda
|
30.10.09, 10:43 |
|
|
michalkatka
|
Matthes píše: Nestaci a stojim si za timto nazorem Uz jsem se nekolikrat presvedcil o tom, ze je to pravda
ja som skúšal 4ks naraz a v hrnci sa správali podobne ako v aute, netvrdím že je to dokonalé, ale na základné overenie funkcie to stačí....
|
30.10.09, 10:45 |
|
|
Bobesw
|
michalkatka píše: Matthes píše: Nestaci a stojim si za timto nazorem Uz jsem se nekolikrat presvedcil o tom, ze je to pravda ja som skúšal 4ks naraz a v hrnci sa správali podobne ako v aute, netvrdím že je to dokonalé, ale na základné overenie funkcie to stačí....
mě to funguvalo,jako orientace to postači
_________________ SMS na 722/635164 , vzkazy mužete nechavat na profilu Lide. BobesW a samozřemě odpovídat na TW
|
30.10.09, 10:53 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
Bobesw: A zejtra tu bude tema: Mam novy termostat, v hrnci chodi dobre ale auto se s nim prehriva
|
30.10.09, 10:59 |
|
|
michalkatka
|
Matthes píše: Bobesw: A zejtra tu bude tema: Mam novy termostat, v hrnci chodi dobre ale auto se s nim prehriva
tak je napikaču hlava, alebo tesnenie, u 1.6 je to menej časté, ale stáva sa aj to...
|
30.10.09, 11:06 |
|
|
Bobesw
|
Matthes píše: Bobesw: A zejtra tu bude tema: Mam novy termostat, v hrnci chodi dobre ale auto se s nim prehriva
takhle to myšleno nebylo,ale da se skouknout jestli jde,pokud ano,hledal bych jinou přičinu
|
30.10.09, 11:12 |
|
|
mišo
|
ja osobne som menil 4 termostaty a 2 cidla kym som to dostal na poriadok, dokonca original termostat co som kupil bol zaseknuty, po reklamacii mi ho vymenili a ten novy preistotu ostaval niekde v medzipolohe (ani otvoreny ani zatvoreny). nakoniec som kupil v autotechne nejaky HQ, podotikam ze bol o 3 € drahsi ako origo, ale na ten nemozem dopustit krasne drzi teplotu moror sa mi zohreje na prevadzkovu teplotu za polovicu casu ako pri originalnom a oproti nemu drzi teplotu tam kde treba
_________________ O1 combi Tdi
Felka 1,6GLX 55kw, GABO
120 M
|
30.10.09, 11:40 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
michalkatka píše: Matthes píše: Nestaci a stojim si za timto nazorem Uz jsem se nekolikrat presvedcil o tom, ze je to pravda ja som skúšal 4ks naraz a v hrnci sa správali podobne ako v aute, netvrdím že je to dokonalé, ale na základné overenie funkcie to stačí....
já bych v hrnci u 1.6 feldy nic nezkoušel, pokud ta tyčka vyleze moc ven termostat se zničí, a pro miloše bych to viděl že nový termostat prorazil víčko je potřeba koupit nové zpevněné,
nemoc motorů AEE je totiž víčko do kterého se opírá termostat a při jeho průrazu se neotevře, miloš
|
30.10.09, 16:30 |
|
|
michalkatka
|
slovacek.milos píše: já bych v hrnci u 1.6 feldy nic nezkoušel, pokud ta tyčka vyleze moc ven termostat se zničí, a pro miloše bych to viděl že nový termostat prorazil víčko je potřeba koupit nové zpevněné, nemoc motorů AEE je totiž víčko do kterého se opírá termostat a při jeho průrazu se neotevře, miloš
no hej, to som nevedel... a nedá sa ten termostst u 1.6 s toho plastu vybrať aby sa dal vyskúšať v hrnci
|
30.10.09, 17:25 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
všechno jde, ale u AEE bych šel po tom víčku
já stím bojoval nedávno snad třetí termostat a vždy se roztrhl nakonec těsnění pod hlavou a asi jak na něj foukla teplota 1400 stupnů nepřežil miloš
|
30.10.09, 17:42 |
|
|
Huďo
|
mišo píše: ja osobne som menil 4 termostaty a 2 cidla kym som to dostal na poriadok, dokonca original termostat co som kupil bol zaseknuty, po reklamacii mi ho vymenili a ten novy preistotu ostaval niekde v medzipolohe (ani otvoreny ani zatvoreny). nakoniec som kupil v autotechne nejaky HQ, podotikam ze bol o 3 € drahsi ako origo, ale na ten nemozem dopustit krasne drzi teplotu moror sa mi zohreje na prevadzkovu teplotu za polovicu casu ako pri originalnom a oproti nemu drzi teplotu tam kde treba
Nevieš značku toho HQ termostatu Možno by to ocenili viacerí . Je pravda, že keď termostat z 1.6 v hrnci prehreješ, tak vylezie tyčka a môže vytiecť vosk, ktorý je vnútri a môžeš ho vyhodiť. Ja som skladal termostat z viacerých (podľa tvrdosti pružiny, dĺžky osky a hĺbky dierky vo výčku termostatu ). Skontrokuj to výčko, či nie je vylomené a prípadne vymeň vrchnák vyrovnávacej nádržky.
_________________ Felícia kombi 1.6 MPi, GLX,1999
|
30.10.09, 19:09 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|