Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 16.11.24, 06:53

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 10 ] 
 BMM forman nenastartuje bez plynu 
Autor Zpráva

Příspěvek BMM forman nenastartuje bez plynu
Zdravim,
mam problem pri starte, dnes vecer som asi po tyzdni chcel nastartovat, otocil som klucikom,
cerpadlo bezi, pockam na dobeh, startujem, motor chyti, pustim klucik, a po zopar cuknutiach to zdochne...
Urobilo mi to asi treti krat, vzdy po dlhsom stati..
Pri dalsom pokuse som pridal trochu plynu, chytilo, drzal som to asi na 1500ot, po 10s pustil a opat to slo zdochnut,
tak som stihol pridat plyn opat na 1500ot, a potom trosku viac, asi po minute, ked uz po pusteni plynu drzal volnobeh,
tak som vyrazil, pri jazde uz ziaden problem...
Iba pri pomalej jazde bez plynu na 2 stupni asi 3-4x cukne potom ide plynulo..

Ospravedlňujem sa ak sa to tu už riešilo, ale chcem si byť istý že riešim tu správnu vec..
Má to všetko nasvedomí nastavovač škrtiacej klapky? keďže benzín jednoznačne išiel do motora, teda po pridaní plynu, teda mechanickom otvorení
klapky to chytilo, ale sam nastavovač nebol schopný udržať klapku otvorenú?

12.11.09, 22:13
Pspvek Reklama

Příspěvek Re: BMM forman nenastartuje bez plynu
zisti či ti servomotor dorazu klapky ( nastavovač ) behá, ak nie tak bude chyba asi tam...

už neviem ako na BMM ale na MPi klapku počas štartu pootvorí...

12.11.09, 22:16

Ok, pozriem nato, teda budem muset zohnat niekoho kto mi bude startovat :)
frajerka nato dobra nebude, ona rada drzi starter aj ked motor uz davno bezi :) vraj to tak drnci ze ani nerozozna ci este startuje ci naskocil :P

Uz som chcel aj ocistit potenciometer skrtiacej klapky diavou, ako som cital tak sa to uz vela krat osvedcilo,
no nedostal som sa k nemu, kedze su tam nejake torxove sroby s kolikom v strede, tak budem musiet pozhanat...

12.11.09, 22:29

kajoxx píše:
Ok, pozriem nato, teda budem muset zohnat niekoho kto mi bude startovat :)
frajerka nato dobra nebude, ona rada drzi starter aj ked motor uz davno bezi :) vraj to tak drnci ze ani nerozozna ci este startuje ci naskocil :P

Uz som chcel aj ocistit potenciometer skrtiacej klapky diavou, ako som cital tak sa to uz vela krat osvedcilo,
no nedostal som sa k nemu, kedze su tam nejake torxove sroby s kolikom v strede, tak budem musiet pozhanat...

keby si zatiaľ skúsil prečistiť kontakty, na klapke a RJ, chyba môže byť aj taká banalita...

12.11.09, 22:31

Příspěvek 
to mas ten motorcek v haji aj ja som ho menil na facku a pokoj3roky

13.11.09, 17:20
Junior TW team

Příspěvek 
nevím jak je to ted ale myslím že mi furt nejde ten servo motorek co otvírá klapku při startu a startuju akorát dýl než obvykle ale pak chytne a drží spiš řidící jednotka

13.11.09, 17:26
Profil ICQ
Mistr mechanik

Příspěvek 
skontrolujte si snímač otáček jestli je čistý stříbrný nebo zadrbaný černým mourem, pak se mrkněte na hadici k posilovači jestli náhodou není děravá zpravidla u sání to koleno změkne od benálu a styří miloš

13.11.09, 17:54

Příspěvek 
Ak chces, mozes sa niekedy stavit v Cunatach. myslim ze nejake to BMM sa mi este vala v regali. Ja by som zacal badat skorej od sviecky, trafo, palec...

13.11.09, 23:24

Příspěvek 
slovacek.milos píše:
skontrolujte si snímač otáček jestli je čistý stříbrný nebo zadrbaný černým mourem, pak se mrkněte na hadici k posilovači jestli náhodou není děravá zpravidla u sání to koleno změkne od benálu a styří miloš

akurat ten snimac som cistil tesne predtym ako to zacalo blbnut prvy krat, nebol moc spinavy, ale som ho prelestil, ale boli na nom 2 jemne ryhy v smere otacania zotrvacnika...
potom co neslo nastartovat, tak som ho vybral, ocistil este raz a dal naspet, no nechytilo, len s plynom

kwiko: cez cunovo chodim casto na kanal s divokou vodou :) no dufam ze ten nastavovac klapky este neni mrtvy, a novu klapku potrebovat zatial nebudem, ale dik :)

inak diky za rady :)
idem teraz na 4 dni s formanom prec do kopcov, asi 250km, tak uvidime ako sa bude darit pri startovani, dnes som nemal ziaden problem..

14.11.09, 03:20

Příspěvek 
Já bych pro jistotu nejdříve dal nový snímač otáček a potom snímač teploty chl. kapaliny na sacím potrubí. Nezdá se to, ale já jednou zkoušel jednu blbost z netu a ejhle. Chtěl jsem zkusit odpojit vyhřívání sacího potrubí, prý to potom lépe jede. Jenže u BMM tam je snímač teploty kapaliny pro ŘJ. Motor než naskočil, musel jsem to déle točit. Pak to chytlo, ale na volnoběh to chtělo chcípnout. Tak jsem to trošku držel na plynu a pak jsem to hned vrátil do původního stavu. Taky bych pročistil všechny konektory čidel, jak už bylo psáno.

14.11.09, 12:27
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 10 ]