|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 10 ] |
|
BMM forman nenastartuje bez plynu
Autor |
Zpráva |
kajoxx
|
BMM forman nenastartuje bez plynu
Zdravim,
mam problem pri starte, dnes vecer som asi po tyzdni chcel nastartovat, otocil som klucikom,
cerpadlo bezi, pockam na dobeh, startujem, motor chyti, pustim klucik, a po zopar cuknutiach to zdochne...
Urobilo mi to asi treti krat, vzdy po dlhsom stati..
Pri dalsom pokuse som pridal trochu plynu, chytilo, drzal som to asi na 1500ot, po 10s pustil a opat to slo zdochnut,
tak som stihol pridat plyn opat na 1500ot, a potom trosku viac, asi po minute, ked uz po pusteni plynu drzal volnobeh,
tak som vyrazil, pri jazde uz ziaden problem...
Iba pri pomalej jazde bez plynu na 2 stupni asi 3-4x cukne potom ide plynulo..
Ospravedlňujem sa ak sa to tu už riešilo, ale chcem si byť istý že riešim tu správnu vec..
Má to všetko nasvedomí nastavovač škrtiacej klapky? keďže benzín jednoznačne išiel do motora, teda po pridaní plynu, teda mechanickom otvorení
klapky to chytilo, ale sam nastavovač nebol schopný udržať klapku otvorenú?
_________________ Škoda Forman GLXi 781.136B=BMM, 50kw, 1994, 145 tis. km, biely
|
12.11.09, 22:13 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
michalkatka
|
Re: BMM forman nenastartuje bez plynu
zisti či ti servomotor dorazu klapky ( nastavovač ) behá, ak nie tak bude chyba asi tam...
už neviem ako na BMM ale na MPi klapku počas štartu pootvorí...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
12.11.09, 22:16 |
|
|
kajoxx
|
Ok, pozriem nato, teda budem muset zohnat niekoho kto mi bude startovat
frajerka nato dobra nebude, ona rada drzi starter aj ked motor uz davno bezi vraj to tak drnci ze ani nerozozna ci este startuje ci naskocil
Uz som chcel aj ocistit potenciometer skrtiacej klapky diavou, ako som cital tak sa to uz vela krat osvedcilo,
no nedostal som sa k nemu, kedze su tam nejake torxove sroby s kolikom v strede, tak budem musiet pozhanat...
_________________ Škoda Forman GLXi 781.136B=BMM, 50kw, 1994, 145 tis. km, biely
|
12.11.09, 22:29 |
|
|
michalkatka
|
kajoxx píše: Ok, pozriem nato, teda budem muset zohnat niekoho kto mi bude startovat frajerka nato dobra nebude, ona rada drzi starter aj ked motor uz davno bezi vraj to tak drnci ze ani nerozozna ci este startuje ci naskocil Uz som chcel aj ocistit potenciometer skrtiacej klapky diavou, ako som cital tak sa to uz vela krat osvedcilo, no nedostal som sa k nemu, kedze su tam nejake torxove sroby s kolikom v strede, tak budem musiet pozhanat...
keby si zatiaľ skúsil prečistiť kontakty, na klapke a RJ, chyba môže byť aj taká banalita...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
12.11.09, 22:31 |
|
|
audi84301
|
to mas ten motorcek v haji aj ja som ho menil na facku a pokoj3roky
|
13.11.09, 17:20 |
|
|
M4sterCZ
Junior TW team
Příspěvky: 964 Bydliště: Mezi ostravou a Novým Jičínem...Bílovec
|
nevím jak je to ted ale myslím že mi furt nejde ten servo motorek co otvírá klapku při startu a startuju akorát dýl než obvykle ale pak chytne a drží spiš řidící jednotka
_________________ Škoda Favorit Silver Line 135B BMM 40 kW papírově 136L 46kW:D 2 in 1 Odpočívej v pokoji Škoda Octavia 1,6 MPi Člen Junior TW teamu
|
13.11.09, 17:26 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
skontrolujte si snímač otáček jestli je čistý stříbrný nebo zadrbaný černým mourem, pak se mrkněte na hadici k posilovači jestli náhodou není děravá zpravidla u sání to koleno změkne od benálu a styří miloš
|
13.11.09, 17:54 |
|
|
kwiko
|
Ak chces, mozes sa niekedy stavit v Cunatach. myslim ze nejake to BMM sa mi este vala v regali. Ja by som zacal badat skorej od sviecky, trafo, palec...
_________________ Forman 135Le Volvo 855 TDI 0949126151
|
13.11.09, 23:24 |
|
|
kajoxx
|
slovacek.milos píše: skontrolujte si snímač otáček jestli je čistý stříbrný nebo zadrbaný černým mourem, pak se mrkněte na hadici k posilovači jestli náhodou není děravá zpravidla u sání to koleno změkne od benálu a styří miloš
akurat ten snimac som cistil tesne predtym ako to zacalo blbnut prvy krat, nebol moc spinavy, ale som ho prelestil, ale boli na nom 2 jemne ryhy v smere otacania zotrvacnika...
potom co neslo nastartovat, tak som ho vybral, ocistil este raz a dal naspet, no nechytilo, len s plynom
kwiko: cez cunovo chodim casto na kanal s divokou vodou no dufam ze ten nastavovac klapky este neni mrtvy, a novu klapku potrebovat zatial nebudem, ale dik
inak diky za rady
idem teraz na 4 dni s formanom prec do kopcov, asi 250km, tak uvidime ako sa bude darit pri startovani, dnes som nemal ziaden problem..
|
14.11.09, 03:20 |
|
|
varok
|
Já bych pro jistotu nejdříve dal nový snímač otáček a potom snímač teploty chl. kapaliny na sacím potrubí. Nezdá se to, ale já jednou zkoušel jednu blbost z netu a ejhle. Chtěl jsem zkusit odpojit vyhřívání sacího potrubí, prý to potom lépe jede. Jenže u BMM tam je snímač teploty kapaliny pro ŘJ. Motor než naskočil, musel jsem to déle točit. Pak to chytlo, ale na volnoběh to chtělo chcípnout. Tak jsem to trošku držel na plynu a pak jsem to hned vrátil do původního stavu. Taky bych pročistil všechny konektory čidel, jak už bylo psáno.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
14.11.09, 12:27 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|