|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 9 ] |
|
Autor |
Zpráva |
xpekos
|
přehřívání FE 1,6
Zdarec, přehřívá se mi felda 1,6. V létě při naprosto bežné jízdě, žádná kudla, se motor hrozně přehřejvá. (termostat nový, sahara chodí) Zdá se mi jakoby netlačila v. pumpa, ale zase kdyby netlačila vůbec, tobych to hnedka uvařil nee? Zatím to přikládám k zarostlému chladiči, máte někdo zkušenost? Je pravda, že chladič je pohledově trošinku ťuklej v jednom místě, ale fakt malinko, je možný, že je kvůly ťukanci je tolik neprůchozí?
Díkes
|
11.11.09, 09:46 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Radek19_ae
|
můj nedávnej problém. Bylo propíchlé víčko u termostatu, tím pádem se neměl o co opřít a otevřít se. Chladič původní, ucpanej jak cip, při dosažení 80° se začala ztrácat voda a přehříval se ještě víc, termospínač nespínal. Novej chladič, víčko, termostat, termospínač a je po problému.
_________________ Pássovec AFN varoš EX: felda AEE
diagnostika koncernu, resety, nastavení, opravy VW HEX-CAN i KKL, 2x2
|
11.11.09, 13:03 |
|
|
no_-_name
|
a u pumpy můžou klíďo ulítat lopatky, taky jsem takovou potkal
_________________ Mrs. Green
|
11.11.09, 13:21 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
a když nezabere co ti radí radek tak ta vodní pumpa je z plastu praská nebo uletí, taky se rozletí na více kusů na to pozor musíš mít všechny kousky pokud tam některý zůstane česem k pumpě dojede a poláme ji a problém se opakuje,
je těžké ji diagnostikovat přehřívání pumpou může být velmi nepravidelné že to nemá logiku, zpravidla po startu neteče do nádobky odvzdušnovací hadicí kapalina miloš
|
11.11.09, 13:25 |
|
|
mišo
|
ja mam taku skusenost, ze som kupoval 3 termostaty a az ten posledny fungoval tak ako mal.
jeden bol dokonca zadrety a sposobovalo to prehrievanie inak ten bol origo, po reklamacii som dostal novy, ale ten tiez nefungoval tak ako mal...
menil som ich ako na beziacom pase az som nasiel ten co fungoval tak ako mal
a v neposlednom rade treba to nechat poriadne odvzdusnit
_________________ O1 combi Tdi
Felka 1,6GLX 55kw, GABO
120 M
|
12.11.09, 16:48 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
mišo píše: ja mam taku skusenost, ze som kupoval 3 termostaty a az ten posledny fungoval tak ako mal. jeden bol dokonca zadrety a sposobovalo to prehrievanie inak ten bol origo, po reklamacii som dostal novy, ale ten tiez nefungoval tak ako mal... menil som ich ako na beziacom pase az som nasiel ten co fungoval tak ako mal a v neposlednom rade treba to nechat poriadne odvzdusnit
mišo já má stejnou zkušenost u 1.9 třetí termostat funguje jak má je tam rok a už to jde zas do háje 70 sem tam 75 stupnů max miloš
|
12.11.09, 19:02 |
|
|
xpekos
|
No ten termostat je cca rok rtary. Kdyz jsem ho koupil, tak jsem ho jeste zkousel na pllotne v hrnci a hodil Koupil jsem od Wahlera
|
12.11.09, 20:21 |
|
|
NOVON
|
WAHLER je asi špička mezi termostaty,nikdy jsem s nimi neměl problém..WAHLER dodává termostaty do prvovýroby,teď jsem jej měnil na Mondeu TDDi a krom loga výrobce na něm bylo ještě vyraženo MOTORCRAFT,což je originální náhradní díl pro FORD..
_________________ "AUDI 80 B3 1.8S 66kW,150Nm, r.v.90..LPG+ FLASH LUBE VALVE SAVER..
|
13.11.09, 08:09 |
|
|
Radek19_ae
|
asi jak máš štěstí na termostat, já kupil wahler a za chvilu jsem jel pro druhej wahler
_________________ Pássovec AFN varoš EX: felda AEE
diagnostika koncernu, resety, nastavení, opravy VW HEX-CAN i KKL, 2x2
|
13.11.09, 09:34 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|