Autor |
Zpráva |
Radinas
|
TDI - SDI
jakej je rozdil ve motorech tdi a sdi kterej je lepsi sila a akcelerace co znamenaj jednotlivy pismena u tdi bych vedel ale opakovani matka moudrosti
|
14.2.07, 12:12 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
hans
von GLEXR
|
TDI je přeplňovanej motor s turbem, SDI má plnění atmosférický, prostě klasickej diesel. Silnější, výkonnější a živější odspoda bude vždycky to turbo, možná by se dalo polemizovat o spotřebě - snad v nepatrnej prospěch SDI, ale to se mu zase nesmí vůbec šlapat na krk...
Třeba do Octavie bych si SDI nekoupil, přece jenom je to auto dost těžký a TDíčka sou vyzkoušený a spolehlivý. Ale třeba 1,9 SDi ve Fabii nejede špatně, dymanicky srovnatelný s 1,4 50 kW v benzínu, ale narozdíl od něj žere při klidný jízdě kolem pěti litrů. To samý ve Felicii. Prostě na levnou přepravu z bodu A do bodu B SDi bohatě stačí, na závodění ale neni...
_________________ 1) Fiat Doblo 263 Maxi Combi 1,6 JTD 2) Sarah - Škoda 105 S 3) Fiat Ducato 2,0 JTD - Arbeitwerk
Škoda 742 Forever Team
|
14.2.07, 12:18 |
|
|
Radinas
|
hans píše: TDI je přeplňovanej motor s turbem, SDI má plnění atmosférický, prostě klasickej diesel. Silnější, výkonnější a živější odspoda bude vždycky to turbo, možná by se dalo polemizovat o spotřebě - snad v nepatrnej prospěch SDI, ale to se mu zase nesmí vůbec šlapat na krk... Třeba do Octavie bych si SDI nekoupil, přece jenom je to auto dost těžký a TDíčka sou vyzkoušený a spolehlivý. Ale třeba 1,9 SDi ve Fabii nejede špatně, dymanicky srovnatelný s 1,4 50 kW v benzínu, ale narozdíl od něj žere při klidný jízdě kolem pěti litrů. To samý ve Felicii. Prostě na levnou přepravu z bodu A do bodu B SDi bohatě stačí, na závodění ale neni...
diky to jsem potreboval
|
14.2.07, 15:11 |
|
|
Lukas
Příspěvky: 1471 Bydliště: Karviná / přes týden Zábřeh na Moravě
|
jedna takova prupovidka, kterou sem si zapamtoval v autoskole zni...
TDI - Turbo DIesel
SDI - Slaby DIesel
_________________ Škoda 110R r.v. 1972, rallye červená / - šlo do světa
Škoda RAPID 130 r.v. 1987 - rallye červená, Apolla /
Coupé club TW
|
14.2.07, 18:46 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
hans píše: TDI je přeplňovanej motor s turbem, SDI má plnění atmosférický, prostě klasickej diesel. Silnější, výkonnější a živější odspoda bude vždycky to turbo, možná by se dalo polemizovat o spotřebě - snad v nepatrnej prospěch SDI, ale to se mu zase nesmí vůbec šlapat na krk... Třeba do Octavie bych si SDI nekoupil, přece jenom je to auto dost těžký a TDíčka sou vyzkoušený a spolehlivý. Ale třeba 1,9 SDi ve Fabii nejede špatně, dymanicky srovnatelný s 1,4 50 kW v benzínu, ale narozdíl od něj žere při klidný jízdě kolem pěti litrů. To samý ve Felicii. Prostě na levnou přepravu z bodu A do bodu B SDi bohatě stačí, na závodění ale neni...
napsals to velmi přesně, až na to samý ve felicii, tam je komůrkový vstřik, to ty víš, ale nechci tě chytat za slovo jen tě vylepšit pokud dovolíš miloš
|
14.2.07, 19:08 |
|
|
patrik-hp
|
TDI o něčem,SDI o ničem motory naprosto stejný v konstrukci,možná nepodoba ve zpevnění některých partií a dílů.Čistě teoreticky....Bez turba prostě diesel nikdy nepojede... Ale s větrákem v řiti se řítí
|
14.2.07, 21:12 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27227 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
1.9 tdi taky jezdí za 5 litrů a dí se iu za míň
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
14.2.07, 21:19 |
|
|
hans
von GLEXR
|
patrik-hp píše: TDI o něčem,SDI o ničem
Já se tady snažil o popis a ono stačí šest slov...
_________________ 1) Fiat Doblo 263 Maxi Combi 1,6 JTD 2) Sarah - Škoda 105 S 3) Fiat Ducato 2,0 JTD - Arbeitwerk
Škoda 742 Forever Team
|
14.2.07, 21:21 |
|
|
patrik-hp
|
hans píše: patrik-hp píše: TDI o něčem,SDI o ničem Já se tady snažil o popis a ono stačí šest slov...
|
14.2.07, 21:32 |
|
|
Dan
|
Asi jsem tupej,ale je rozdíl mezi SDI a D?
|
14.2.07, 22:46 |
|
|
Bukaj
|
Dan píše: Asi jsem tupej,ale je rozdíl mezi SDI a D?
No, sice nevim, co značí to "S", ale Di je nafťák s přímym vstřikovánim a D je ávie, nebo multikráva
_________________ Å 130 L 86 - cestovní limuzína Levandulka 1000 MBG De Luxe 67 - v renovaci Felda Combi GLXi - 1,3 MPi 97 - k užitku tátovi 130LPG 130L 86 - denní vůz 1000MB MB 69, 1.8.68 Ať mi nikdo neříká, že něco nejde... Škoda 742 Forever Team
|
14.2.07, 22:53 |
|
|
hans
von GLEXR
|
Bukaj píše: Dan píše: Asi jsem tupej,ale je rozdíl mezi SDI a D? No, sice nevim, co značí to "S", ale Di je nafťák s přímym vstřikovánim a D je ávie, nebo multikráva
Neboli D s komůrkovym vstřikem je Felicie a DI Fabie se vstřikem přímým.
Škoda 742 Forever Team
|
15.2.07, 10:00 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Bukaj píše: Dan píše: Asi jsem tupej,ale je rozdíl mezi SDI a D? No, sice nevim, co značí to "S", ale Di je nafťák s přímym vstřikovánim a D je ávie, nebo multikráva
avie nemá přímé vstřikování to je pro mně novinka od kterého roku? co znamenají ty písmena to tu vidím jen jako odhad v diskuzi sám to taky přesně nevím miloš
|
16.2.07, 07:33 |
|
|
Bukaj
|
slovacek.milos píše: Bukaj píše: Dan píše: Asi jsem tupej,ale je rozdíl mezi SDI a D? No, sice nevim, co značí to "S", ale Di je nafťák s přímym vstřikovánim a D je ávie, nebo multikráva avie nemá přímé vstřikování to je pro mně novinka od kterého roku?
To tady taky nikdo netvrdí, přečti si to ještě jednou a pořádně
_________________ Å 130 L 86 - cestovní limuzína Levandulka 1000 MBG De Luxe 67 - v renovaci Felda Combi GLXi - 1,3 MPi 97 - k užitku tátovi 130LPG 130L 86 - denní vůz 1000MB MB 69, 1.8.68 Ať mi nikdo neříká, že něco nejde... Škoda 742 Forever Team
|
16.2.07, 09:32 |
|
|
Belial
|
jak tomu rozumím já, tak D (potažmo TD) je klasický naftový čerpadlo, kdežto Di (potažmo TDi) už je stříkačka/prostě moc elektriky
|
16.2.07, 10:45 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|