Autor |
Zpráva |
kwiko
|
Sadra17 píše: já nic nezajištoval
Ako vzdy, profici nemusia. Ale normalne, staci podlozit spojkovy pedal a pruzina spojky zatazi axialny kruzok dostatocne aby nevyskocil...
Nazorny clanok popisujucu problematiku
_________________ Forman 135Le Volvo 855 TDI 0949126151
|
31.10.09, 16:38 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Tonic
|
kwiko píše: Tonic píše: hele jestli maš jednobodku BMM tak to cvaká vstřikovací ventil A keby mal Mpi tak by mu cvakali 2x 2 vstrekovace... Jeho zjavne netrapi zvuk siaceho stroja pod kapotou, ale chrastenie. Rozvody su relativne pohodova roboticka, len treba davat dole vanu a potom to zase utesnit ... ma ide pycnut ak nakoniec niekde presakuje olej
bože u mpi jsou vstřikovače trošilinku (asi protebe ) odlišnější jednoduše slišet cvakat je jen vstřikovač z BMM no ale jesi setoho da zbavit neevím pokud je vytahanej řetízek je jen možnost výměny
_________________ Fazola Forman BMM 40kw
|
31.10.09, 18:36 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27227 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
kwiko píše: Sadra17 píše: já nic nezajištoval Ako vzdy, profici nemusia. Ale normalne, staci podlozit spojkovy pedal a pruzina spojky zatazi axialny kruzok dostatocne aby nevyskocil... Nazorny clanok popisujucu problematiku
původně sem chtěl dát šroubovák mezi kliku a hlavní ložisko ale on tam nedržel
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
31.10.09, 19:21 |
|
|
varok
|
Tak jsem na radu Miloše zkusil vyndat rozdělovač a podívat se na ten řetěz. Ten už je ale ku....y vytahaný. Jako guma u tepláků. Tak ty rozvody asi budou akutní, už to hrozně řinčí. Jak jsem tam dával ale rozdělovač zpátky, dal jsem ho tam nějak špatně a při protočení motoru mi prdl ten komínek, ve kterém je rozdělovač. Ach jo. Naštěstí nový stál jen 170,-Kč.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
7.11.09, 20:23 |
|
|
varok
|
Chtěl bych poprosit o nějaký postup, jestli to půjde. Nějaké finty a hlavně na co si dávat pozor. V knížce je to popsané dost pro mentály. Tak napíšu svůj postup:
1. Vypustím olej.
2. Sundám vanu
3. Sundám altík
4. Povolím řemenici na klikovce a sundám ji
5. Sundám víko rozvodů i s rozdělovačem.
6. Pootočím kolečka do požadované polohy a zajistím klikovku proti axiálnímu posuvu
7. Sundám rozvodové kolečka i s řetězem
8. Nasadím nové kolečka s řetězem
9. Odjistím klikovku a pootočím do HÚ přvního pístu
10. Nasadím víko rozvodů a potom řemenici
Je to prosím tak správně? Pořád se bojím aby mi nevypadl ten kroužek na klikovce. Hlavně toho natočení koleček a řetězu do správné polohy. Dal bych to do servisu, ale neznám nějaký slušný. V jednom mi řekl chlápek, že je to normální zvuk, i když to už hrozně chrastí. V jiném za to zase chtějí hroznou pálku, kolem 2000,-kč za rozvody a přetěsnění motoru
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
14.11.09, 12:13 |
|
|
Jarda S.
|
1. natočim motor do zákldní polohy - ryska na klice na 0a v rozdělovačí palec na tečku
2. vypustim olej
3. sundám vanu + sací koš
4. sundám řemen
5. povolim řemenici
6. povolim silentblok na vodní pumpě
7. vyndám rozdělovač
8. popustim motor níž
9. sundám řemenici
10. sundám dekl rozvodů ( na altík nenusíš sahat vyndáš jenom jeden šroub držáku altíku)
11. povolim vačku
12. stáhnu kola i s řetízkem
montuju opačným postupem
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
14.11.09, 12:31 |
|
|
varok
|
Aha, takže altík sundávat nemusím a rozdělovač ano? V knížce je napsané přesný opak. Sundat altík a rozdělovač se sundává i s víkem rozvodů. Dám raději ale na osobní zkušenosti těch co už to dělali, než na nějaké knížky. Tak mockrát děkuji a zkusím to. Snad si potom písty a ventily nepodají ruce.
|
14.11.09, 13:02 |
|
|
Jarda S.
|
ono bys ho stejně vyndal při nasazování
|
14.11.09, 13:10 |
|
|
varok
|
To je pravda. Mě stačilo, když jsem ho vyndal podle Miloše, abych se podíval, jestli je ten řetěz v háji. Asi jsem s tím rozdělovačem pootočil a praskl mi ten komínek pod rozdělovačem.
|
14.11.09, 14:08 |
|
|
kwiko
|
nechcel som ti to pisat rovno.. ale celkom logicka komplikacia.. ja som ho raz pretesnoval... a kym som ho znova spravne nasadil... som bol plesaty
_________________ Forman 135Le Volvo 855 TDI 0949126151
|
14.11.09, 20:20 |
|
|
Jarda S.
|
varok píše: To je pravda. Mě stačilo, když jsem ho vyndal podle Miloše, abych se podíval, jestli je ten řetěz v háji. Asi jsem s tím rozdělovačem pootočil a praskl mi ten komínek pod rozdělovačem.
jo ještě takovej fígl nasazuj když bude olejový čerpadlo venku
|
14.11.09, 20:24 |
|
|
varok
|
Já už plešatý jsem, takže nemám co ztratit. Už to dost spěchá, tak zkusím to udělat nějak pořádně.
|
15.11.09, 10:14 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|