Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 24.11.24, 22:56

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 28 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
 Problem s tlumenymi svetly 
Autor Zpráva

Příspěvek 
p.s. píše:
pokud sepneš spinač tlumených světel mělo by se s pojistkové skříně ozvat cvaknutí - sepne relé pokud to cvakne a nesvítí skontroluj relé svorky X-poznáš ho podle širokých kontaktú č.30 a 87- pres toto relé je po klíčku napájené relé světel.relé svorky X MUSÍ SEPNOUT PO OTOČENÍ KLÍČKU.pokud nespíná mrkni zda neni vadné,zda de na kontakt č.85 plus 12V,A NA KONTAKT Č.86 KOSTRA tato kostra je brana s cívky startéru.kontakt č 30 je přes 30A pojistku napájen plus 12V přímo z baterie a spínaný kontakt č. 87 po sepnutí relé X napájí plus 12V kontakt č. 30 relé světel. :roll:

Tak na tohle se zítra kouknu. Dnes není čas. Ale dnes už můžu říct, že relé světel cvakne při zapnutí světel a při otočení klíčku do pozice 1. X relé je v tom případě dobré? Žárovky jsem měnil a zkoušel jako první. Proměřoval jsem hned potom ten tříramenej konektor co je napíchnutej na žárovku předních světel. Nevím co hodnouty. Ukazovalo mi to hodnoty (15,00V , 0,04V , 0V). To nevím jestli je dobře, nebo ne, ale každopádně do jednoho kabelu tam šlo hodně málo a do jedno nic. Těch 15 V to ukazovalo na jednom kabelu když jsem zapnul dálkový. Když jsem pak nechal zapnutý podkávací tak na těch zbývajících dvou kabelech bylo napětí 0.04V a 0V. Jinak všechny kontakty jsem pořádně vyčistil, takže tím by to být nemělo.

4.12.09, 13:22
Profil ICQ
Pspvek Reklama

Dezertér 2

Bydliště: Kvasiny - jak už bylo řečeno domov těch nej Škodovek
Příspěvek 
Tak to je jednoduché... Nejde tam proud... Kabel můžer bát někde přerušen a dochází tam jen k minimálnímu přenosu. Koukl bych na Lucas a prozvonil kabely. Popř se ještě mrknul na utažení kabelu k posjitkovce.

RAPID 130 POWER FOREVER!!!

Vehiklů mám docela dost a ještě víc jsem jich vlastnil.

Karoserie COUPE je mým osudem!

4.12.09, 13:27
Profil ICQ

Příspěvek 
Josef.Radocha píše:
Tak to je jednoduché... Nejde tam proud... Kabel můžer bát někde přerušen a dochází tam jen k minimálnímu přenosu. Koukl bych na Lucas a prozvonil kabely. Popř se ještě mrknul na utažení kabelu k posjitkovce.

A napětí má bejt teda jaký na těch kabelech co jsou do světla. Myslím teď ty tři co jsou připojeny na žárovku. A co je LUCAS? :oops:

4.12.09, 13:35
Profil ICQ
Dezertér 2

Příspěvek 
Lucas je páčka pod volantem... Napětí tam musí být vždy na jednom Proti kostře nula (pípák píská protože je ve zkratu), Když zapneš dálky tak na tom co máš těch 0,04 V má být aspoň 12V (pípák nesmí pípat - není zkrat) a na tom dalších těch 15V je asi hodně, ale to by ti řekli jiní, ale 15 je dobrých. Jen dotaz světelná houkačka ti funguje?

4.12.09, 13:44
Profil ICQ

Příspěvek 
Josef.Radocha píše:
Lucas je páčka pod volantem... Napětí tam musí být vždy na jednom Proti kostře nula (pípák píská protože je ve zkratu), Když zapneš dálky tak na tom co máš těch 0,04 V má být aspoň 12V (pípák nesmí pípat - není zkrat) a na tom dalších těch 15V je asi hodně, ale to by ti řekli jiní, ale 15 je dobrých. Jen dotaz světelná houkačka ti funguje?

Právě že funguje. Ve spínači bych to nehledal, ale je to taky možnost

4.12.09, 13:46
Profil ICQ
Dezertér 2

Příspěvek 
No za připojení nového lucasu nic nedáš. S konečnou platností se tím vyloučí jeho porucha.

4.12.09, 13:55
Profil ICQ

Příspěvek 
Josef.Radocha píše:
No za připojení nového lucasu nic nedáš. S konečnou platností se tím vyloučí jeho porucha.

A Lucas je co?

4.12.09, 15:03
Profil ICQ
Hliník navždy.

Příspěvek 
OMG :roll:

Josef.Radocha píše:
Lucas je páčka pod volantem...

Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.

4.12.09, 15:10
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
Hitman píše:
p.s. píše:
pokud sepneš spinač tlumených světel mělo by se s pojistkové skříně ozvat cvaknutí - sepne relé pokud to cvakne a nesvítí skontroluj relé svorky X-poznáš ho podle širokých kontaktú č.30 a 87- pres toto relé je po klíčku napájené relé světel.relé svorky X MUSÍ SEPNOUT PO OTOČENÍ KLÍČKU.pokud nespíná mrkni zda neni vadné,zda de na kontakt č.85 plus 12V,A NA KONTAKT Č.86 KOSTRA tato kostra je brana s cívky startéru.kontakt č 30 je přes 30A pojistku napájen plus 12V přímo z baterie a spínaný kontakt č. 87 po sepnutí relé X napájí plus 12V kontakt č. 30 relé světel. :roll:

Tak na tohle se zítra kouknu. Dnes není čas. Ale dnes už můžu říct, že relé světel cvakne při zapnutí světel a při otočení klíčku do pozice 1. X relé je v tom případě dobré? Žárovky jsem měnil a zkoušel jako první. Proměřoval jsem hned potom ten tříramenej konektor co je napíchnutej na žárovku předních světel. Nevím co hodnouty. Ukazovalo mi to hodnoty (15,00V , 0,04V , 0V). To nevím jestli je dobře, nebo ne, ale každopádně do jednoho kabelu tam šlo hodně málo a do jedno nic. Těch 15 V to ukazovalo na jednom kabelu když jsem zapnul dálkový. Když jsem pak nechal zapnutý podkávací tak na těch zbývajících dvou kabelech bylo napětí 0.04V a 0V. Jinak všechny kontakty jsem pořádně vyčistil, takže tím by to být nemělo.
relé X spíná pouze po otočení klíčku není závislé na sepnutém spinači světel.ještě múžeš proměřit pojistky tlumených světel na obou musíš proti kostře naměřit plus 12V pokud napětí nenaměříš nenaměříš ho ani v patici tlumených světel.ještě je možný že relátka chodí ale spínací kontakty sou natolik opálené že napětí nepustí dál sundal bych dekly kontakty opiloval napružil a ručně sepnul a bud svítí nebo ne a pokud ne je třeba proměřit vše viz předchozí muj příspěvek :roll:

4.12.09, 15:11

Příspěvek 
p.s. píše:
Hitman píše:
p.s. píše:

relé X spíná pouze po otočení klíčku není závislé na sepnutém spinači světel.ještě múžeš proměřit pojistky tlumených světel na obou musíš proti kostře naměřit plus 12V pokud napětí nenaměříš nenaměříš ho ani v patici tlumených světel.ještě je možný že relátka chodí ale spínací kontakty sou natolik opálené že napětí nepustí dál sundal bych dekly kontakty opiloval napružil a ručně sepnul a bud svítí nebo ne a pokud ne je třeba proměřit vše viz předchozí muj příspěvek :roll:

Díky moc. Zkusím a dám vědět

4.12.09, 15:35
Profil ICQ

Příspěvek 
Ten trojitý konektor na žárovce má mít kostru, to je asi ten kde je 0V. Na jednom konektoru má být provozní napětí při zapnutí tlumených a po zapnutí dálkových má být napětí na tom třetím. Zároveň se má ztratit z toho druhého. Těch 15V je moc, mělo by být asi do 14,5V. Záleží ale taky na kvalitě měřáku. Těch 15V na konektoru je asi od dálkových, když svítí a těch 0,4V je asi od tlumených. Tam je problém a někde se ztrácí napětí. Buď pojistka, nebo spínač tlumených světel, nebo někde v káblech.

5.12.09, 16:44

Příspěvek 
No, HITMAN slibil, ze se ozve, uz se neozval, asi ma problem vyreseny, ale my zase nevime cim to bylo...
Kdysi jsem vyrabel automaticke sviceni na felde, z originalni dokumentace, kde sice vsechno je, ale neni to prehledne, jsem to pro svoji potrebu prekreslil snad do prehlednejsi podoby a davam to ke shlednuti, treba to nekomu pri hledani zavad ve svetlech pomuze.
http://sklad.obrazku.cz/obr252129_svtla.PNG

11.12.09, 17:54

Příspěvek 
Tak. Omlouvám se že jsem se dloho neozval, ale měl jsem problém s internetem.

Vše vyřešeno. Problém jsem nakonec vyzkoumal v kabeláži. Mezi světlem a skřínkou, odkud vedou kabely, jsem objevil ještě nějaký mezikonektor. Za nim jsem změřil namětí a bylo všechno jasný. Do toho konektoru se nějak dostala voda a komplet konektory byly zrezlý. No a to, že nesvítilo druhé světlo, to byla i docelá náhoda -> Proud do světla nakonec šel, ale nesvítilo, takže žárovka.

Děkuji všem za pomoc

16.12.09, 18:21
Profil ICQ
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 28 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2