Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 16.11.24, 14:48

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 29 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
 hlava motoru 
Autor Zpráva

Příspěvek 
Jiří Čech píše:
ondra120 píše:
2 honza97:

díky za info, myslím, že to je přesně to, co tady všichni potřebují.

Jen taková soukromá otázka na vodítka: je jasné, že vodítka musí být litonové, bronzové nevydrží dannou životnost při tepelných cyklech co musí vodítko zvládnout. Jde spíše o druh litiny - měla by mít cca 0,5% fosforu, kvůli mazacím schopnostem, myslím,že normální litina s lupínkovým grafitem či očkovaná ferosiliciem (s kuličkovám či vločkovým grafitem) nebude úplně nejvhodnější, sice splńuje pevnostní parametry ale hůř to bude s mazáním.
proto, pokud to není tajné, jestli by jsi nám nenapsal normu litiny, ze které děláte vodítka (myslím, že nikdo to nebude bastlit doma, konec konů na to nemá stroje ani zkušenosti :) )

Litina by dle mého soudu měla být perlitická šedá litina s obsahem kolem těch 0,5% fosforu, jenom nemužu doma najít příslušnou ČSN, EN, DIN...normu :wink:

Mám dojem, že tato litina není podle ČSN, ale Boleslav si ji tak nějak vyvinula sama. Pokud neseženeš, tak zkus niklovou litinu, tu jsme svého času používali na válce silničních motocyklů, docela dobře "maže", ze všech tehdy dostupných materiálů na válce měla nejmenší tření. ČSN nevím.

ČSN najdete na stránkách Buzuluk.cz :wink:

30.12.09, 14:03
Profil Zobrazit autorovy stránky
Pspvek Reklama

Moderátor

Příspěvek 
POZOR VSEM,
telefonoval jsem do zminovane firmy, a dotazoval se po cenach a sluzbach,napisu ukony co jsou pro me dulezite :
prebrus hlavy : 350
tlakova zkouska :350
vymena sedla ventilu (pro neznale- odfrezuje se znicene sedlo,vlozi se ocelovy prstynek, cose zafrezuje s ventilem,vhodne pro LPG) :200 Kc za sedlo (800 vsechny4)
vymena voditek ventilu vc.nasazeni gufera : podle ceny materialu do 150Kc za voditko (tuhle cenu pan nedokazal rict,ale to by pry mel byt strop)

v porovnani s www.autopejsek.cz jsou hlavne sedla o dost levnejsi, hlavu jim 100% poslu a podrobim prisny prohlidce a poreferuju..

http://kachnis.techsajt.cz

8.1.10, 17:42
Profil ICQ YIM Zobrazit autorovy stránky
Metal (urg)

Příspěvek 
Kachnis: díky za info :wink: LS hlava se už těší na guferka a sedla 8)

Obrázek
Škoda 742 Forever Team

10.1.10, 15:14
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Moderátor

Příspěvek 
tak hlava uz je v Ostrave, potiz je, ze mi pan dnes volal, ze voditka nevymeni, ze jenom nahore udela misto na guferko, ze kdyby voditko odvrtaval, ze spotrebuje moc nastroju.. takze tak, jinak sedla udela, takze se stejne tesim :)

28.1.10, 19:07
Moderátor

Příspěvek 
Kachnis píše:
tak hlava uz je v Ostrave, potiz je, ze mi pan dnes volal, ze voditka nevymeni, ze jenom nahore udela misto na guferko, ze kdyby voditko odvrtaval, ze spotrebuje moc nastroju.. takze tak, jinak sedla udela, takze se stejne tesim :)

Pán je líný jako svině, protože litina se dobře obrábí a nevím, co by spotřeboval... :D Ale jestli nejsou vodítka moc vydřená, je možné to řešit takto...

28.1.10, 19:19

Příspěvek 
Presne-presne...ak nie sú vodítka veľmi vydraté...inak bude Kachnis smutný...

Megane 1,9D
AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97

28.1.10, 19:22
Moderátor

Příspěvek 
nevim jak to pan ma, nejsem kovoznalec. Hlava mela najeto 54000km, takze snad to bude fungovat takhle, kazdopadne pokud budu potrebovat nekdy voditka, vim, ze v autopejsek je delaji, ovsem na sedla je zase levnejsi zdejsi ostravsky pan..

28.1.10, 19:36
Moderátor

Příspěvek 
Kachnis píše:
nevim jak to pan ma, nejsem kovoznalec. Hlava mela najeto 54000km, takze snad to bude fungovat takhle, kazdopadne pokud budu potrebovat nekdy voditka, vim, ze v autopejsek je delaji, ovsem na sedla je zase levnejsi zdejsi ostravsky pan..

54 000 km je o ničem, vodítkám nic nebude... Jinak když jsem to kdysi dělal u svých škodulí, bylo to dost pracné, protože aby to sedělo, vodítko se zvenku muselo brousit a pak se lisovalo s přesahem (nahřívala se hlava). Asi se mi do toho za ty peníze nechce...

28.1.10, 19:43
Moderátor

Příspěvek 
no podle me se to tak dela asi porad,ne? Kdyz jsem s panem pred mesicem mluvil, bavili jsme se tom, ze to neni problem. tady u te hlavy mi to tolik nevadi,ale potrebuju udelat i 105kou, kde ty ventlily litaj jak blazen. No uvidime..predpokladal sem vymenu voditek a tak jsem tato originalni zkratil ( ubral jsem cast toho vycnelku v kanalu) tak snad to alespon zacisti,aby to nedelalo drazky do ventilu..

28.1.10, 19:52
Moderátor

Příspěvek 
Kachnis píše:
no podle me se to tak dela asi porad,ne? Kdyz jsem s panem pred mesicem mluvil, bavili jsme se tom, ze to neni problem. tady u te hlavy mi to tolik nevadi,ale potrebuju udelat i 105kou, kde ty ventlily litaj jak blazen. No uvidime..predpokladal sem vymenu voditek a tak jsem tato originalni zkratil ( ubral jsem cast toho vycnelku v kanalu) tak snad to alespon zacisti,aby to nedelalo drazky do ventilu..

U výfukových kanálů se nic v kanále nezkracuje, vodítko chrání dřík ventilu před přehříváním. U sání je vodítko tvaruje nebo celé odbrousí. Dřík ventilu měkká litina nepoškrábe, ale ventil by měl být nový s tvrdochomovaným dříkem.

U té 105 se snaž sehnat abnormální ventily, pak stačí jen vodítko vystružit na nový průměr (8,25 mm). Nebo zkus sehnat lepší hlavu.

28.1.10, 19:59
Moderátor

Příspěvek 
tak hlava je na poste za 2660 kc, predpokladam, ze postovne je do 150ti kc, takze cca 2500, coz by melo byt ok, do konce tydne ji vyzvednu, profotim vse a nahlasim..

2.2.10, 16:26
Moderátor

Příspěvek 
tak hlavicka je doma, rozbalil jsem a na prvni pohled spokojenost. cena jak jsem psal 2500, vyfukova sedla nova, ventily zabrousene, a gufera ma vsech ventilech, coz sice nebylo v planu,ale nevadi. Na prvni dojem spokojenost. Jeste vyzkousim tesnost ventilu a jeden ventil vyndam,abych mohl poreferovat..

3.2.10, 16:07

Příspěvek 
Kachnis píše:
tak hlavicka je doma, rozbalil jsem a na prvni pohled spokojenost. cena jak jsem psal 2500, vyfukova sedla nova, ventily zabrousene, a gufera ma vsech ventilech, coz sice nebylo v planu,ale nevadi. Na prvni dojem spokojenost. Jeste vyzkousim tesnost ventilu a jeden ventil vyndam,abych mohl poreferovat..

Dobrý den,vaše vedení ventilů bylo perfektní,takže důvod na odvrtávání nebyl.Pokud jsou na těchto starých typech opotřebená vodítka,řešilo se to abnormálními ventily a otvory se pouze stružily.Každopádně by se měli původní ventily přeměřit mikrometrem,protože ve většině případů bývají odřené ventily.Ještě bych chtěl reagovat na pány vtipálky,že budu líný jako veš.Nejsem,můžete být klidní.Naopak bych se měl zamyslet nad svojí vstřícností,protože odpočinek je taky důležitý.S pozdravem Honza :wink:

3.2.10, 19:44
Profil Zobrazit autorovy stránky
Moderátor

Příspěvek 
tak hlavicku jsem rozbalil, prozkoumal a vysledky takove : guferka na vsech ventilech, jsou to ta zelena guferka, takze parada, ventilova sedla jsou perfektni, spalovaci prostory vsechny tesni, nalil jsem je tech. benzinem a zadnej unik, pan dokonce zafrezoval saci ,protoze jsem je pri svem odlehcovani hlavy obcas skrabnul :) nahodne jsem vyndal ventily 2. valce abych to zkouknul zevnitr a pohoda..fotecky hlavy jsou zde:
http://kachnis.techsajt.cz/index.php?st ... ceni_hlavy

takze resume : JSEM VELMI SPOKOJEN, SPOUSTA MUZIKY ZA ROZUMNY PENIZ, FIRMU AUTOHLAVY.CZ MOHU JEN DOPORUCIT :!:

3.2.10, 20:45
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 29 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2