Autor |
Zpráva |
Pech.
|
jinak já, pokud jsem narazil na nespecialovou benzinu, bral jsem natural 91, jedna nádrž občas se nic nestane...
pro trvalý provoz je třeba dávat additivum...
ovšem tady v okolí mají special na většině stanic... takže až to přijde, bude additiv...
_________________ R.I.P. 1978s užovka 105l s centrálem, apollama, pětikvaltem a "chrompaketem" Fako LX 93 LPG - Zvaný sysel.
|
30.12.09, 23:51 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
novomi
|
Pech. píše: že v praze o torchu víc peněz, ale jinak na ho**o... mumraje lidí všude, v centru je čeština cizí jazyk, smradu jak v cařihradu....
Ale nevěděl jsem co to má společnýho s tímto tématem .
_________________ Škoda 120 L r.v. 1988 - 167 000 KM Opel Vectra Sedan 1.6 16V r.v. 1996 - 268 000 KM BMW E46 320D 110 kw touring r.v. 2002 - 266 000 KM
|
30.12.09, 23:56 |
|
|
Pech.
|
reakce na projev že v praze je additivum draze načež někdo odpověděl že jsou tam lepší platy
_________________ R.I.P. 1978s užovka 105l s centrálem, apollama, pětikvaltem a "chrompaketem" Fako LX 93 LPG - Zvaný sysel.
|
31.12.09, 00:33 |
|
|
Kachnis
Moderátor
|
Jiří Čech píše: Máš tam napsané nějaké pitomosti, ale to už jsem si na tomto webu zvykl...
no uz jsi rovnou mohl napsat jake, popr me upozornit pres pm, ale uz jsem si na Tve rypani po vsech webech zvykl
_________________ 742 8ti modelů,2 Rapidy, Feliciaq, TAZ 1500, škoda ForMan,Felicia Š 742 Forever Team, htp never team,Zakladajici clen Klubu ostrych motoru Kdyz do sveta,tak s litinou.. http://kachnis.techsajt.cz
|
4.1.10, 17:13 |
|
|
Jiří Čech
Moderátor
|
Kachnis píše: Jiří Čech píše: Máš tam napsané nějaké pitomosti, ale to už jsem si na tomto webu zvykl... no uz jsi rovnou mohl napsat jake, popr me upozornit pres pm, ale uz jsem si na Tve rypani po vsech webech zvykl
Třeba to, že používání benzínu vyššího oktanového čísla bez úpravy komprese a nebo předstihu s motorem nic neudělá... Zkus to a uvidíš...
Rýpu proto, že jsem tuto problematiku ve svých článcích docela detailně popsal a divím se, že o tom nevíš.
_________________ J.
|
4.1.10, 17:44 |
|
|
darklord
|
a co tak upalovanie vyfukovych ventilov? kedze benzin s vyssim oktanovym cislom hori pomalsie...
to je proste ako keby si jazdil s nizkym predstihom. kazdy benzin potrebuje svoj predstih
_________________ "You only really learn by doing it, I believe." Ayrton Senna
|
4.1.10, 17:48 |
|
|
Kachnis
Moderátor
|
ja to beru, kdyz neexistovalo forum, oxidoval jsem na tw jen po clancich od r.2001, mam je vsechny prectene,vetsina z nich je Tvych.. pisu si na stranky jen to co vyzkousim...to ze kdyz do neupravenyho motoru naliju 95ku misto 91 mi udela akorat to, ze do mirnyho kopecka muzu podrazit o 200metru dal, coz mi prijde jako nepodstatny, kdyz pod kopcem podrazuju uz jen proto abych tam byl prvni . Chtel jsem jen svetu priblizit jak to s tema palivama je,protoze tyhle otazky na natural a skodovku se uz stavaly tradici...
_________________ 742 8ti modelů,2 Rapidy, Feliciaq, TAZ 1500, škoda ForMan,Felicia Š 742 Forever Team, htp never team,Zakladajici clen Klubu ostrych motoru Kdyz do sveta,tak s litinou.. http://kachnis.techsajt.cz
|
4.1.10, 17:52 |
|
|
Jiří Čech
Moderátor
|
Kachnis píše: ja to beru, kdyz neexistovalo forum, oxidoval jsem na tw jen po clancich od r.2001, mam je vsechny prectene,vetsina z nich je Tvych.. pisu si na stranky jen to co vyzkousim...to ze kdyz do neupravenyho motoru naliju 95ku misto 91 mi udela akorat to, ze do mirnyho kopecka muzu podrazit o 200metru dal, coz mi prijde jako nepodstatny, kdyz pod kopcem podrazuju uz jen proto abych tam byl prvni . Chtel jsem jen svetu priblizit jak to s tema palivama je,protoze tyhle otazky na natural a skodovku se uz stavaly tradici...
Jedna nádrž s motorem moc neudělá, ale trvalé používání 95 podpálí ventily. Tak jsi to měl napsat.
_________________ J.
|
4.1.10, 17:53 |
|
|
Kachnis
Moderátor
|
ok, doplnim to, diky za pripominku
|
4.1.10, 18:03 |
|
|
CROWACK
|
Najezdil jdem 20 kkm s 1000MB, kde má motor požadavek 80okt na obvyklý speciál 91 a s ventily nic není, může se podpálení předejít upravením předstihu? Šteloval jsem to podle ucha a podle toho jak to jede...
Jak je to pak s LPG, které má oč údajně přes 100?
_________________ "Now Kato, warm up the silver hornet!" | crowack@jabber.org
|
4.1.10, 18:45 |
|
|
darklord
|
CROWACK:ad1: ano presne tak sa to robi, ja ked som jazdil na 98 tak som pridal prestih
ad2: lpg neviem aku ma rychlost horenia (tam asi nepojde o realne oktanove cislo, ktore udava pomer uhlovodikov v benzine, ale skorej nejaky ekvivalent).
|
4.1.10, 18:52 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27227 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
CROWACK píše: Jak je to pak s LPG, které má oč údajně přes 100?
110
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
4.1.10, 18:54 |
|
|
darklord
|
Sadra ty si opica, a teraz mi este povedz ako rychlo LPG hori oproti N91, N95 a N98. "Oktanove cislo" u LPG nic o rychlosti horenia nevypovie!
|
4.1.10, 19:02 |
|
|
Jiří Čech
Moderátor
|
CROWACK píše: Najezdil jdem 20 kkm s 1000MB, kde má motor požadavek 80okt na obvyklý speciál 91 a s ventily nic není, může se podpálení předejít upravením předstihu? Šteloval jsem to podle ucha a podle toho jak to jede... Jak je to pak s LPG, které má oč údajně přes 100?
Protože už máš větší předstih z výroby a pokud vím, tak oktanový nárok u Š 1000 - Š 100 byl 85...
_________________ J.
|
4.1.10, 19:03 |
|
|
Jiří Čech
Moderátor
|
darklord píše: Sadra ty si opica, a teraz mi este povedz ako rychlo LPG hori oproti N91, N95 a N98. "Oktanove cislo" u LPG nic o rychlosti horenia nevypovie!
LPG hoří hodně pomalu, nastavoval se základní předstih i 17°!!! Platí pro nižší komprese.
_________________ J.
|
4.1.10, 19:04 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|