Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 24.11.24, 21:45

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 73 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5
 Neustálá výměna spínače hlavních světel-Felicie 1.3 
Autor Zpráva
Ignorant pravidel

Příspěvek 
slon>> nechces se zitra stavit do Kolina ze bych se ti na tu elektriku kouknul? ale nemam garaz jedine na parkovisti u baraku

4.1.10, 22:24
Pspvek Reklama

Příspěvek 
Obrázek
Najdolezitejsie je pochopit, ze vypinac parkovacich svetiel spina priamo (bez rele) obrysove svetla a zaroven privadza kladne napatie na rele hlavnych (stretavacich ci dialkovych) svetlometov. Vypinacom stretavacich svetiel sa potom privadza zem a tak sa zopne rele stretavacich svetiel...

Nejaky pokec si pamatam ze som robil tu... http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.p ... sc&start=0

4.1.10, 22:50

Příspěvek 
slovacek.milos píše:
takže musíš vytáhnout relé č.l na kontakty č.85 a 86 připoj žárovečku zapni světla a rožnese?

musíme zjistit jestli to ten cyp překlemoval nebo odstříhl

změř taky kontakt číslo 3O s kostrou jestli je tam napětí a pak drátem spoj kontak 3O a 87 a musí se rožnout světla se zaplým klíčkem

pak jetě multimetrem vechny kontakty oproto kostře postupně zaplá klíček a se zaplámi světly a pak vyplými světly :? miloš

Na 30 je napětí něco pod 12V a když spojim 30 s 87 tak světla na klíček svítěj, tak by mělo bejt to relé asi v pohodě co dál??

5.1.10, 15:56
Mistr mechanik

Příspěvek 
vyplé světla zapneš klíček vyděláš relátko š.1 a dáš multimetr do kontaktu 86 to je zas ten spodní a kostra, zapneš obrysovky a musí tam být 12 V

pak přepneš multimetr na 2O kilohm dá do svorky 85 a kostra a jak sepneš tlumené musí tam být 000 a mezi 85 a 86 12 V

a pak poslední test tlumené světlo svítí vytáhneš relé číslo jedna a pořád svítí je to tak :?: miloš

Naposledy upravil slovacek.milos dne 5.1.10, 16:39, celkově upraveno 2

5.1.10, 16:32
Mistr mechanik

Příspěvek 
kwiko píše:
Obrázek
Najdolezitejsie je pochopit, ze vypinac parkovacich svetiel spina priamo (bez rele) obrysove svetla a zaroven privadza kladne napatie na rele hlavnych (stretavacich ci dialkovych) svetlometov. Vypinacom stretavacich svetiel sa potom privadza zem a tak sa zopne rele stretavacich svetiel...

Nejaky pokec si pamatam ze som robil tu... http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.p ... sc&start=0

můj typ ji mně dokonale zhatil :D miloš

5.1.10, 16:35

Příspěvek 
slovacek.milos píše:
vyplé světla zapneš klíček vyděláš relátko š.1 a dáš multimetr do kontaktu 86 to je zas ten spodní a kostra, zapneš obrysovky a musí tam být 12 V

pak přepneš multimetr na 2O kilohm dá do svorky 85 a kostra a jak sepneš tlumené musí tam být 000 a mezi 85 a 86 12 V

a pak poslední test tlumené světlo svítí vytáhneš relé číslo jedna a pořád svítí je to tak :?: miloš

napětí tam je necelých dvanáct asi 11.9V odpor při zapnutých světlech je 0 a když svítí světla a vyndám relé tak svítí jenom obrysovky hlavní ne

5.1.10, 17:17
Mistr mechanik

Příspěvek 
slon píše:
slovacek.milos píše:

napětí tam je necelých dvanáct asi 11.9V odpor při zapnutých světlech je 0 a když svítí světla a vyndám relé tak svítí jenom obrysovky hlavní ne

a nepsals náhodou že když vytáhneš to relé tak ti tlumené světa nezhasnou :?: že ti jdou světla bez relé :?: miloš

5.1.10, 17:29

Příspěvek 
ja kdyz jsem to zkousel tak mi nedoslo ze po vyndani rele sviti jen obrysovky, prozr jsem to delal za svetla a tohohle jsem se vsim az ted za tmy, to se omlouvam

5.1.10, 17:53
Mistr mechanik

Příspěvek 
slon píše:
ja kdyz jsem to zkousel tak mi nedoslo ze po vyndani rele sviti jen obrysovky, prozr jsem to delal za svetla a tohohle jsem se vsim az ted za tmy, to se omlouvam

tak to mě právě navedlo do slepé uličky až mně kwiko napsal že jsem blb,

fachá to jak má, jediné co mě napadá jestli někdo nepřipojil na drát 85 nějaký spotřebič který ten spínač přetěžuje miloš

5.1.10, 18:02
Mistr mechanik

Příspěvek 
nyní je potřeba na svorkovnici BA najít pin číslo pět a skontrolovat ten drát až po spínač světel zda na něm není neco připojeno miloš

5.1.10, 18:11

Příspěvek 
ok podivam se na to v nedeli, abych moch v klidu rozebrat pristrojovku

5.1.10, 18:53
Mistr mechanik

Příspěvek 
slon píše:
ok podivam se na to v nedeli, abych moch v klidu rozebrat pristrojovku
prostě za přístrojovkou i nad pojistkovkou projisotu si sdělej odkládací prostor vyrveš ho ven zabereš zepředu a tán´hneš ho nahoru kastl miloš

5.1.10, 19:24

Příspěvek 
Slon:
Jestli je spinac svetel pretezovan nebo mas jen smulu a kapl jsi opakovane na zmetek, jde zjistit okamzite. Z tveho vypraveni se domnivam, ze mas nejaky multimetr. Zapni klicek, zapni spinac obrysovych svetel a nezapinej spinac svetel. Ted prepni multimetr na mereni proudu a pripoj ho paralelne na kontakty toho spinace svetel [roznou se nyni hlavni svetla] a zmer proud a dej vedet kolik to je.
A hned se dozvis, jestli je tam krome vinuti rele zapojeno neco dalsiho.

5.1.10, 21:06
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 73 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5