Autor |
Zpráva |
21lucas
Ignorant pravidel
|
slon>> nechces se zitra stavit do Kolina ze bych se ti na tu elektriku kouknul? ale nemam garaz jedine na parkovisti u baraku
_________________ otec: Fobia Sedan HTP m o j e: Citroen C4 1.6HDi FAP auto pro ženu - hračka pro muže
|
4.1.10, 22:24 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
kwiko
|
Najdolezitejsie je pochopit, ze vypinac parkovacich svetiel spina priamo (bez rele) obrysove svetla a zaroven privadza kladne napatie na rele hlavnych (stretavacich ci dialkovych) svetlometov. Vypinacom stretavacich svetiel sa potom privadza zem a tak sa zopne rele stretavacich svetiel...
Nejaky pokec si pamatam ze som robil tu... http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.p ... sc&start=0
_________________ Forman 135Le Volvo 855 TDI 0949126151
|
4.1.10, 22:50 |
|
|
slon
|
slovacek.milos píše: takže musíš vytáhnout relé č.l na kontakty č.85 a 86 připoj žárovečku zapni světla a rožnese? musíme zjistit jestli to ten cyp překlemoval nebo odstříhl změř taky kontakt číslo 3O s kostrou jestli je tam napětí a pak drátem spoj kontak 3O a 87 a musí se rožnout světla se zaplým klíčkem pak jetě multimetrem vechny kontakty oproto kostře postupně zaplá klíček a se zaplámi světly a pak vyplými světly miloš
Na 30 je napětí něco pod 12V a když spojim 30 s 87 tak světla na klíček svítěj, tak by mělo bejt to relé asi v pohodě co dál??
|
5.1.10, 15:56 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
vyplé světla zapneš klíček vyděláš relátko š.1 a dáš multimetr do kontaktu 86 to je zas ten spodní a kostra, zapneš obrysovky a musí tam být 12 V
pak přepneš multimetr na 2O kilohm dá do svorky 85 a kostra a jak sepneš tlumené musí tam být 000 a mezi 85 a 86 12 V
a pak poslední test tlumené světlo svítí vytáhneš relé číslo jedna a pořád svítí je to tak miloš
Naposledy upravil slovacek.milos dne 5.1.10, 16:39, celkově upraveno 2
|
5.1.10, 16:32 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
kwiko píše: Najdolezitejsie je pochopit, ze vypinac parkovacich svetiel spina priamo (bez rele) obrysove svetla a zaroven privadza kladne napatie na rele hlavnych (stretavacich ci dialkovych) svetlometov. Vypinacom stretavacich svetiel sa potom privadza zem a tak sa zopne rele stretavacich svetiel... Nejaky pokec si pamatam ze som robil tu... http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.p ... sc&start=0
můj typ ji mně dokonale zhatil miloš
|
5.1.10, 16:35 |
|
|
slon
|
slovacek.milos píše: vyplé světla zapneš klíček vyděláš relátko š.1 a dáš multimetr do kontaktu 86 to je zas ten spodní a kostra, zapneš obrysovky a musí tam být 12 V pak přepneš multimetr na 2O kilohm dá do svorky 85 a kostra a jak sepneš tlumené musí tam být 000 a mezi 85 a 86 12 V a pak poslední test tlumené světlo svítí vytáhneš relé číslo jedna a pořád svítí je to tak miloš
napětí tam je necelých dvanáct asi 11.9V odpor při zapnutých světlech je 0 a když svítí světla a vyndám relé tak svítí jenom obrysovky hlavní ne
|
5.1.10, 17:17 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
slon píše: slovacek.milos píše: vyplé světla zapneš klíček vyděláš relátko š.1 a dáš multimetr do kontaktu 86 to je zas ten spodní a kostra, zapneš obrysovky a musí tam být 12 V pak přepneš multimetr na 2O kilohm dá do svorky 85 a kostra a jak sepneš tlumené musí tam být 000 a mezi 85 a 86 12 V a pak poslední test tlumené světlo svítí vytáhneš relé číslo jedna a pořád svítí je to tak miloš napětí tam je necelých dvanáct asi 11.9V odpor při zapnutých světlech je 0 a když svítí světla a vyndám relé tak svítí jenom obrysovky hlavní ne
a nepsals náhodou že když vytáhneš to relé tak ti tlumené světa nezhasnou že ti jdou světla bez relé miloš
|
5.1.10, 17:29 |
|
|
slon
|
ja kdyz jsem to zkousel tak mi nedoslo ze po vyndani rele sviti jen obrysovky, prozr jsem to delal za svetla a tohohle jsem se vsim az ted za tmy, to se omlouvam
|
5.1.10, 17:53 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
slon píše: ja kdyz jsem to zkousel tak mi nedoslo ze po vyndani rele sviti jen obrysovky, prozr jsem to delal za svetla a tohohle jsem se vsim az ted za tmy, to se omlouvam
tak to mě právě navedlo do slepé uličky až mně kwiko napsal že jsem blb,
fachá to jak má, jediné co mě napadá jestli někdo nepřipojil na drát 85 nějaký spotřebič který ten spínač přetěžuje miloš
|
5.1.10, 18:02 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
nyní je potřeba na svorkovnici BA najít pin číslo pět a skontrolovat ten drát až po spínač světel zda na něm není neco připojeno miloš
|
5.1.10, 18:11 |
|
|
slon
|
ok podivam se na to v nedeli, abych moch v klidu rozebrat pristrojovku
|
5.1.10, 18:53 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
slon píše: ok podivam se na to v nedeli, abych moch v klidu rozebrat pristrojovku prostě za přístrojovkou i nad pojistkovkou projisotu si sdělej odkládací prostor vyrveš ho ven zabereš zepředu a tán´hneš ho nahoru kastl miloš
|
5.1.10, 19:24 |
|
|
breta1
|
Slon:
Jestli je spinac svetel pretezovan nebo mas jen smulu a kapl jsi opakovane na zmetek, jde zjistit okamzite. Z tveho vypraveni se domnivam, ze mas nejaky multimetr. Zapni klicek, zapni spinac obrysovych svetel a nezapinej spinac svetel. Ted prepni multimetr na mereni proudu a pripoj ho paralelne na kontakty toho spinace svetel [roznou se nyni hlavni svetla] a zmer proud a dej vedet kolik to je.
A hned se dozvis, jestli je tam krome vinuti rele zapojeno neco dalsiho.
|
5.1.10, 21:06 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|