Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 28.11.24, 13:43

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 55 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
 Nabíjanie bezudržbovej batérie 
Autor Zpráva

Příspěvek 
Tak ted jsem z toho jelen. Mohl by prosim nekdo jasne rici
1. pokud je na aku napsano "maintenance-free" , je to vzdy s Ca a ma vzdy vyssi nabijeci napeti
2. Pokud tam neni napsano maintenance-free, co tam musi byt napsano, abych poznal, ze je to s Ca a ma vzdy vyssi nabijeci napeti

10.1.10, 20:29
Pspvek Reklama

Mistr mechanik

Příspěvek 
mrkni tam na ten můj odkaz třeba bosch silver je bezůdržbová doporučená pro š kodu 12O ta ti 14.6 V dobíjet nebude, desky jsou legované stříbrem a technologii Ca nemají miloš

10.1.10, 20:30
Moderátor

Příspěvek 
breta1 píše:
Tak ted jsem z toho jelen. Mohl by prosim nekdo jasne rici
1. pokud je na aku napsano "maintenance-free" , je to vzdy s Ca a ma vzdy vyssi nabijeci napeti
2. Pokud tam neni napsano maintenance-free, co tam musi byt napsano, abych poznal, ze je to s Ca a ma vzdy vyssi nabijeci napeti

Jak má magické oko, tak je Ca...

10.1.10, 20:31
Moderátor

Příspěvek 
slovacek.milos píše:
mrkni tam na ten můj odkaz třeba bosch silver je bezůdržbová doporučená pro š kodu 12O ta ti 14.6 V dobíjet nebude, desky jsou legované stříbrem a technologii Ca nemají miloš

A co říkám jiného???

10.1.10, 20:32
Mistr mechanik

Příspěvek 
Jiří Čech píše:
slovacek.milos píše:

A co říkám jiného???
Bezúdržbový je vždy Ca

no toto právě říkáš miloš

10.1.10, 20:38
Moderátor

Příspěvek 
slovacek.milos píše:
Jiří Čech píše:
slovacek.milos píše:

A co říkám jiného???
Bezúdržbový je vždy Ca

no toto právě říkáš miloš

Máš Silvera v autě?

10.1.10, 20:42
Mistr mechanik

Příspěvek 
Máš Silvera v autě?[/

ne nemám pokud tě zajímá štítek co je tam napsáno tak nemám ani v garáži

ale co vím je tam technologie Ag nikoliv Ca,

ještě dobře je to vysvětleno třeba v příručce na forda samozřejmě od roku 98, tam o tom hezky píšou, já o tom vím tak 4 roky, náhodně jsem se setkal s kámošem a vidím osvědčení s jeho jeménem na akumulátory tak jsem se nechal poučit
a přesně jak to psali v tom fordu příručce, směrodatné není údržbový a bezůdržbový ale technologie výroby Ca, kalcium,Ag,obyč olovo,

miloš

10.1.10, 20:53
Moderátor

Příspěvek 
slovacek.milos píše:
Máš Silvera v autě?[/

ne nemám pokud tě zajímá štítek co je tam napsáno tak nemám ani v garáži

ale co vím je tam technologie Ag nikoliv Ca,

ještě dobře je to vysvětleno třeba v příručce na forda samozřejmě od roku 98, tam o tom hezky píšou, já o tom vím tak 4 roky, náhodně jsem se setkal s kámošem a vidím osvědčení s jeho jeménem na akumulátory tak jsem se nechal poučit
a přesně jak to psali v tom fordu příručce, směrodatné není údržbový a bezůdržbový ale technologie výroby Ca, kalcium,Ag,obyč olovo,

miloš

Ca a kalcium - jaký je v tom rozdíl? :D Pokud vím, tak skutečně bezúdržbové jsou ty s okem a jsou Ca-Ca, tedy obě desky jsou legované vápníkem... Ostatní jsou s tzv. sníženou údržbou.

10.1.10, 20:56
Mistr mechanik

Příspěvek 
to už nechci dál pitvat pro mě je zatím směrodatné měním aku a měřím dobájecí napětí pokud je kolem 14 volím údržbový i bezůdržbový, pokud je 14.5 -15 hledám na aku Ca, jinak ji tam nedám,

jedná se mi hlavně o reklamace to na mě jeden borec doběhl s fokusem že tam musí mít filozofii Ca a právě voltmetrem 14.1 jsem ho přesvěčil že nemá pravdu :wink: miloš

10.1.10, 22:01
Moderátor

Příspěvek 
slovacek.milos píše:
to už nechci dál pitvat pro mě je zatím směrodatné měním aku a měřím dobájecí napětí pokud je kolem 14 volím údržbový i bezůdržbový, pokud je 14.5 -15 hledám na aku Ca, jinak ji tam nedám,

jedná se mi hlavně o reklamace to na mě jeden borec doběhl s fokusem že tam musí mít filozofii Ca a právě voltmetrem 14.1 jsem ho přesvěčil že nemá pravdu :wink: miloš

teda né, že bych répal, ale focus by měl mít bezúdržbovou, těch 14,1 V naměříš v případě, kdy je aku silně nedobitý... vždy je nutné se zaměřit na to, co tam bylo dáno při prvovýrobě...

11.1.10, 05:43
Mistr mechanik

Příspěvek 
u fokusu byla obyčejná asi od nova a těch 14.l jsem naměřil na nové, tak těch půl voltu navíc tam nebylo,

debatujem podle mně o pěkném bordelu, výrobce i prodejce by měl jednoznačně napsat kolik je dobíjecí napětí na baterku, deklaruje to třeba tak že aku vyroben Ca je vhodný na vozidla vyrobené po roce l997, na altíku taky nenajdeš viditelný štítek o dobíjecím napětí, v autodatech se tento údaj jak kde vypařil, udávají jen kapacitu a ku a altík kolik A,

co píšu tak z toho vidím že výběr aku dělá voltmetr

ještě jsem našel akuma comfort tam je technologie Ca a je údržbový má deklíky na dolévání vody, miloš

11.1.10, 07:24
Moderátor

Příspěvek 
slovacek.milos píše:
u fokusu byla obyčejná asi od nova a těch 14.l jsem naměřil na nové, tak těch půl voltu navíc tam nebylo,

debatujem podle mně o pěkném bordelu, výrobce i prodejce by měl jednoznačně napsat kolik je dobíjecí napětí na baterku, deklaruje to třeba tak že aku vyroben Ca je vhodný na vozidla vyrobené po roce l997, na altíku taky nenajdeš viditelný štítek o dobíjecím napětí, v autodatech se tento údaj jak kde vypařil, udávají jen kapacitu a ku a altík kolik A,

co píšu tak z toho vidím že výběr aku dělá voltmetr

ještě jsem našel akuma comfort tam je technologie Ca a je údržbový má deklíky na dolévání vody, miloš

Výrobce napíše, že máš nechat provést výměnu v autorizovaném servisu, tam prý ví, co tam patří... :D Jak jsem zjistil, v autorizovaných servisech ví kulový, a nejen o akumulátorech...

11.1.10, 15:37

Příspěvek 
Jiří Čech píše:
Pokud vím, tak skutečně bezúdržbové jsou ty s okem a jsou Ca-Ca, tedy obě desky jsou legované vápníkem... Ostatní jsou s tzv. sníženou údržbou.

Tady musím nesouhlasit já mám v autě Ca/Ca a je to běžná údržbová baterie a bez oka viz autobaterie TAB - Topla Energy

Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div :-D

11.1.10, 15:58
Moderátor

Příspěvek 
Kristensen píše:
Jiří Čech píše:
Pokud vím, tak skutečně bezúdržbové jsou ty s okem a jsou Ca-Ca, tedy obě desky jsou legované vápníkem... Ostatní jsou s tzv. sníženou údržbou.

Tady musím nesouhlasit já mám v autě Ca/Ca a je to běžná údržbová baterie a bez oka viz autobaterie TAB - Topla Energy

Tak není vápníková... :D Napsat si na dekl umí kdekdo kdeco...

11.1.10, 16:21

Příspěvek 
Proč by to nebylo možné? Dá se to poznat pohledem dovnitř když oddělám jednu zátku? Ostatně mám ji už asi sedmej rok v autě, nikdy s ní nebyl žádnej problem a když někdo chtěl new baterii ode mě tak jinou než tuhle nedostal a všechny šlapou výborně.

Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div :-D

11.1.10, 16:23
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 55 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další