Nabíjanie bezudržbovej batérie
Autor |
Zpráva |
Jiří Čech
Moderátor
|
Kristensen píše: Proč by to nebylo možné? Dá se to poznat pohledem dovnitř když oddělám jednu zátku? Ostatně mám ji už asi sedmej rok v autě, nikdy s ní nebyl žádnej problem a když někdo chtěl new baterii ode mě tak jinou než tuhle nedostal a všechny šlapou výborně.
nedá, to bys musel nějakým způsobem udělat rozbor desek...
_________________ J.
|
11.1.10, 16:25 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Tak není vápníková... Napsat si na dekl umí kdekdo kdeco...[/quote]
ale jirko tab má přece iso a jiné certifikace,
pokud by deklarovala něco jiného tak na to je ve zlíně institut testování a certifikace v podobě znaleckého posudku
a pokud by deklarace nebyla správná policie, podvod, soudy, čoi, náhrady škody, stažení výrobků to by asi nešlo a na to je právě iso že se to nestane miloš
|
11.1.10, 17:48 |
|
|
Jiří Čech
Moderátor
|
slovacek.milos píše: Tak není vápníková... Napsat si na dekl umí kdekdo kdeco... ale jirko tab má přece iso a jiné certifikace, pokud by deklarovala něco jiného tak na to je ve zlíně institut testování a certifikace v podobě znaleckého posudku a pokud by deklarace nebyla správná policie, podvod, soudy, čoi, náhrady škody, stažení výrobků to by asi nešlo a na to je právě iso že se to nestane miloš [/quote]
Myslíš, že je ISO sebespasitelné? My ho máme také a věř, že ISO neISO, je to jenom a pouze byrokracie navíc...
_________________ J.
|
11.1.10, 17:50 |
|
|
mixal.s
|
Jiří Čech píše: mixal.s píše: voda sa nedoplna... odporucam nabijat cim mensim prudom a tak, aby clanky nedosiahli splynovacie napatie (ludovo vrenie baterie), ktore nastava pri 2,35V / clanok, to znamena, ze na celu bateriu je to 2,35 x 6 = 14,1V... jak jsi přišel na těch 2,35V? Nevím, ale jak jsem zjistil, hodně aku s "okem" má možnost nějak otevřít články, stačí se na něj pořádně podívat... většinou jde o společný kryt všech šesti otvorů.. Nabíjet do 14.4 V prudem 0,12xkapacita aku a pak snížit na 0,06xkapacita a nechat do napětí 16,5 V a pak vypnout. Podle mne ale tím hlubokým vybitím dostal dost na prdel a jeho životnost se sníží, pokud vůbec půjde nabít...
ale nie kazda bateria sa da otvorit ako pises.. aspon nie bez poskodenia... ale to je jedno... a nabijaci prud ma byt 13A/100Ah po 14,4V ako pises a potom az do 16,5V 6A/100Ah...
|
19.1.10, 20:30 |
|
|
Karátek
|
Pánové, co vám říká cyklické a konstatní nabíjení? Pletete jablka a hrušky dohromady.
_________________ Škoda Favorit ELTRA 151 L PICK-UP Elektromobil. Rok výroby: 1992. Pohon: Trakční baterie. Napětí: 84 V. Kapacita: 180 Ah (C5). Výkon: 15,4 kW. Max. rychlost: 80 km/hod. Dojezd: Podle terénu, max. 80 km. Spotřeba: 20 až 25 kWh/100 km.
|
30.1.10, 17:19 |
|
|
Karátek
|
Pohled na desky řekne vše, pokročilá sulfatace elektrod. Tohle nastane úplným vybitím a nedobíjením, jedná se o AGM (naprosto bezúdržbové).
_________________ Škoda Favorit ELTRA 151 L PICK-UP Elektromobil. Rok výroby: 1992. Pohon: Trakční baterie. Napětí: 84 V. Kapacita: 180 Ah (C5). Výkon: 15,4 kW. Max. rychlost: 80 km/hod. Dojezd: Podle terénu, max. 80 km. Spotřeba: 20 až 25 kWh/100 km.
|
30.1.10, 17:28 |
|
|
Karátek
|
Re: Nabíjanie bezudržbovej batérie
salomen píše: Cafte.Podarilo sa mi úplne vybiť akumulátor http://www.battery.cz/autobate.....-748-v2838 Je to bezudržbová bateria.Otázka znie ako sa tam nalieva destilka a je tam nejaké odvetrávanie plynov keď to nemá tie štuple na dolievanie?Proste ako to nabiť.Dikes.
Co se stane když baterii začnete nabíjet přes nabíječku? Odebírá baterie z nabíječkyproud? A kolik? Stačí na měření ampérmetr. Jak dlouho se nenabíjela?
|
30.1.10, 17:36 |
|
|
Nepér
|
Jak je to tedy s těmi "Ca-Ca" a jen "Ca" akumulátory? Napětí mám 14.5V na svorkách, je to Focus II.
_________________ "Šlápněte na to trochu, ať nemusím brzdit!"
|
18.3.10, 10:22 |
|
|
Nepér
|
Když jsme u toho, jaký pokles při startování je akceptovatelný? Pod 8V už je to slabý?
|
18.3.10, 21:18 |
|
|
darklord
|
Nepér: na skodovke je akceptovatelny taky aby to este naskocilo, ked je menej tak to zacina kazdy riesit... osobne si myslim ze pod 9-10V by to ist nemalo
_________________ "You only really learn by doing it, I believe." Ayrton Senna
|
18.3.10, 21:46 |
|
|
Nepér
|
No, na Focusu se mi při poklesu pod 8V resetuje palubní počítadlo ale točí to ještě dobře...
|
18.3.10, 21:53 |
|
|
darklord
|
to je ta elektronika, ja ti s tym neporadim ked uz to blbne s elektrikou tak ja od toho prcham, asi bude na case vymenit baterku. mne v rapide vzdy stacilo aby sa motor jeden-dvakrat prevalil a naskocilo to, radio sa neresetovalo... ina elektronika tam neni hadam este okrem ETZ, ale to je tiez blbovzdorne
_________________ "You only really learn by doing it, I believe." Ayrton Senna
|
18.3.10, 22:00 |
|
|
CROWACK
|
nevím jak ford, ale u filcky se pod 7V nechytala ECU...
_________________ "Now Kato, warm up the silver hornet!" | crowack@jabber.org
|
18.3.10, 23:21 |
|
|
Karátek
|
Nepér píše: Jak je to tedy s těmi "Ca-Ca" a jen "Ca" akumulátory? Napětí mám 14.5V na svorkách, je to Focus II.
Mezi vapníkovou baterií Ca-Ca a baterií Ca je velký rozdíl. Ty máš vápníkovou baterii? A jaký typ?
|
18.3.10, 23:47 |
|
|
Nepér
|
Nevím, co tam je. V manuálu prej píšou, že kalciová. Jde o to, co tam pořídit, aby to bylo ok.
|
19.3.10, 09:13 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|