Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 16.11.24, 10:28

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 56 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
 záhada s chlazením 
Autor Zpráva

Příspěvek 
Tak je hlava dole. Voda se tam dostávala přes netěsný těsnění. podle stavu těsnění to podfukovalo u 2 válce, ve kterým byla voda. I karbon uvnitř "vadnýho válce" je jinačí než u ostatních 3 válců, což asi napovídá, že se tama voda ztrácela dlouhodobě. těsnění jsem si dneska koupil nový i měrky. Zkusím změřit vložky jestli nejsou utopené a mají těch 0,1-0,15mm. Taky to zkusím vyfotit a dát sem-starý těsnění, hlavu, motor

Jinak jsem z Telnice, to je kousek od Brna :wink:

22.1.10, 17:53
Profil ICQ
Pspvek Reklama

Příspěvek 
florisimo píše:
Tak je hlava dole. Voda se tam dostávala přes netěsný těsnění. podle stavu těsnění to podfukovalo u 2 válce, ve kterým byla voda. I karbon uvnitř "vadnýho válce" je jinačí než u ostatních 3 válců, což asi napovídá, že se tama voda ztrácela dlouhodobě. těsnění jsem si dneska koupil nový i měrky. Zkusím změřit vložky jestli nejsou utopené a mají těch 0,1-0,15mm. Taky to zkusím vyfotit a dát sem-starý těsnění, hlavu, motor

Jinak jsem z Telnice, to je kousek od Brna :wink:

Tady jsou fotky:
http://img197.imageshack.us/img197/5091/p1011507n.jpg
http://img262.imageshack.us/img262/5377/p1011508.jpg
http://img197.imageshack.us/img197/2532/p1011509.jpg
http://img27.imageshack.us/img27/5852/p1011510p.jpg
http://img197.imageshack.us/img197/2934/p1011511.jpg

Přesahy jsou na všech vložkách přibližně stejný: měrka 0,1mm jde strčit mezi rovný železo co přiložím na vložku a blok motoru tak 4mm hluboko, měrka 0,08 jde trošku líp. Přesahy jsou podle mě malý ale všude mají stejnou velikost. Pak jsem měřil hlavu. V místě kde to bylo podfouklý mě přijde že je to trochu prohnutý-když na hlavu přiložím rovný kus železa, v tom místě jde zastrčit měrka 0,2mm! Tím míste myslím mezi 2 a 3 válcem. Tak co teď?

22.1.10, 19:03
Profil ICQ
rejpal

Příspěvek 
Nechal bych hlavu líznout. Jestli náhodou nedostala pecku při tom pokusu o nastartování. Sice jsem měl podle fotek hlavu v obdobném stavu, nesrovnal jsem ji a bylo to v pohodě, ale startér mi nerval pístem s vodou do hlavy...

22.1.10, 20:50
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
fatal píše:
Nechal bych hlavu líznout. Jestli náhodou nedostala pecku při tom pokusu o nastartování. Sice jsem měl podle fotek hlavu v obdobném stavu, nesrovnal jsem ji a bylo to v pohodě, ale startér mi nerval pístem s vodou do hlavy...

To auto poslední dobou jezdilo tak, že hladina vody byla asi jen po okraj vložek a termostat se otvíral až horkou párou která na něj vlítla a pustila ji do chladiče. Přitom chladící okruh byl natlakovanej výfukovými plyny. Něco jako tlakovej hrnec... Tak to mezi vložkou a těsněním a hlavou muselo být docela horký-asi se v tom místě ta hlava prohla. Myslím že tím startováním jsem tomu nemohl ublížit, protože kromě vody tam byl i nějaký vzduch, takže to nebylo takový strašný!

Až budu nechávat brousit hlavu, o kolik ji mám nechat vzít? Vzhledem k tomu že je to motor 135(kompresní poměr 8,8) a jezdím jen na plyn, mohl bych to nechat snížit o 1mm a byla by z toho 136 která má větší krouták a menší spotřebu :D

Taky jsem ted ještě jednou změřil přesah vložek a průměrně se to pohybuje kolem 0,05mm. Největší přesah je 0,08 a nejmenší 0,02 nebo žádnej. Ale rozhodně žádná vložka není pod.

22.1.10, 21:08
Profil ICQ

Příspěvek 
2 setiny jsou málo,průměr je k ničemu musíš naměřit pouze hodnotu která musí být odpovídající :!: ...Jde o ten přesah né o matematiku...Minimálně je 7 a 5 to snese,ale dvě nebo snad nula a ještě srovnaná hlava,to půjde rychleji než rychle :lol: :sick: :D :roll: Pokud se v motoru při provozu nenachází dost vody na ochlazení je to dost žalostný a těžký,no. Teďka ti zbývá jediný.Buď to ignorovat a za chvíli to máš zpět a nebo se do toho pustit a opravit to vypodložením...P.S. Nechci tě iritovat ale tento materiál se frézuje.Už si někdy brousil hliník nebo jeho slitiny? A jakej byl výsledek v rychlosti a povrchu? :lol:
Kurňa naučte se trochu tý techniky,je to tady někdy jak mezi kuchařema :roll:Už to tu čtu snad potřetí za dva měsíce...Brousit hlavu...Ano litina na magnetce paráda ale ta se tu už dlouho neřešila...

22.1.10, 23:15

Příspěvek 
patrik-hp píše:
2 setiny jsou málo,průměr je k ničemu musíš naměřit pouze hodnotu která musí být odpovídající :!: ...Jde o ten přesah né o matematiku...Minimálně je 7 a 5 to snese,ale dvě nebo snad nula a ještě srovnaná hlava,to půjde rychleji než rychle :lol: :sick: :D :roll: Pokud se v motoru při provozu nenachází dost vody na ochlazení je to dost žalostný a těžký,no. Teďka ti zbývá jediný.Buď to ignorovat a za chvíli to máš zpět a nebo se do toho pustit a opravit to vypodložením...P.S. Nechci tě iritovat ale tento materiál se frézuje.Už si někdy brousil hliník nebo jeho slitiny? A jakej byl výsledek v rychlosti a povrchu? :lol:
Kurňa naučte se trochu tý techniky,je to tady někdy jak mezi kuchařema :roll:Už to tu čtu snad potřetí za dva měsíce...Brousit hlavu...Ano litina na magnetce paráda ale ta se tu už dlouho neřešila...

Já jsem spíš přes elektriku :D

Co kdyby jsem koupil měděný kroužky a ty umístil mezi vložku a těsnění. Přesah by to zvýšilo a těsné by to taky bylo, a nemusel bych demontovat vložky... Nebo nevyrábí se nějaké těsnění pod hlavu které má o něco větší tloušťku na vložkách? Kurňa vždyť to musí jít jednodušeji než pitvat celej motor :?

23.1.10, 11:34
Profil ICQ
Dřevák na focení, neumí ostřit

Příspěvek 
florisimo píše:
Nebo nevyrábí se nějaké těsnění pod hlavu které má o něco větší tloušťku na vložkách?

vyrábí na zakázku www.kalina.cz

23.1.10, 11:40
Profil ICQ

Příspěvek 
Někdo to tak dělá (kroužky nahoře u těsnění), ale je to prasárna... Pokud to chceš mít opravdu v pořádku, nech to holt někde udělat v servise. Když už, tak pořádně, nemá cenu to nějak pytlíkovat :wink:

23.1.10, 12:06

Příspěvek 
já bych se toho nebál sice je to prasárna ale znám lidi co stím jezdí
když uděláš silnější těsnění nepomůžeš si :wink:

Včelař

Sháním vyjetý a vyfritovaný olej!

23.1.10, 15:53
Profil ICQ

Příspěvek 
Proč by to měla být prasárna? Tloušťka těsnění je 1,1mm a když pod to těsnění ještě přidám měděný kroužek 0,05mm kvůli přesahům, tloušťka těsnění se téměř nezmění a přesahy jsou ok. Nebo ne?

23.1.10, 16:44
Profil ICQ

Příspěvek 
Prostě ty kroužky patří dolů, proto prasárna. Jak ale psal škodař, hodně lidí to má. Já bychdo toho nešel...

23.1.10, 16:50

Příspěvek 
Petr105 píše:
Prostě ty kroužky patří dolů, proto prasárna. Jak ale psal škodař, hodně lidí to má. Já bychdo toho nešel...

Hodně lidí to má? A drží jim to?

23.1.10, 17:46
Profil ICQ

Příspěvek 
Netuším, bo je neznám. Ale četl jsem o tom zde na fóru několikrát...

23.1.10, 17:54
rejpal

Příspěvek 
Ty měděné kroužky prostě nejsou dělané na takové tlaky, neriskoval bych to.

23.1.10, 17:58

Příspěvek 
Nevím, proč by to byla prasárna. Když sem byl v učení, motoráři nepodkládali vložky jinak, než takhle a nikdy s tím problém nebyl. Dávali je na vložku, pak těsnění a potom hlavu. Měď tlak vydrží, když se s ní běžně těsní třeba vstřikovače, který jsou ve stejných podmínkách.

24.1.10, 10:41
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 56 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další