Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 28.11.24, 11:42

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 22 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
 Palubní PC Felícia a LPG 
Autor Zpráva

Příspěvek Palubní PC Felícia a LPG
Zdravím vás. Existuje nějaká možnost, aby palubní počítač ve felíci s podtlakovým, řízeným reduktorem měřil spotřebu LPG? Máte s tím někdo zkušenost? Nebo jak se bude počítač chovat po montáži lpg?

25.1.10, 14:10
Pspvek Reklama

Příspěvek podtlak pc
Ahoj, pc měří spotřebu na základě signálu o míře otevření vstřikovače v čase (*otáčky) což je z hlediska přesnosti vyhovující, ovšem u podtlaku je jediným měřitelným signálem míra otevření ventilu plynné fáze (attuator) - tady vstupuje do hry tlak před a za ventilem + změna průběhu tlaku ve zplynovači- téměř neměřitelné (resp měřitelné, ale ty výsledky by rozhodně nebyly lehce dosaditelné do jednoduché tabulky :) ) Proto je jediným schůdným řešením snímač otevření ventilu a udělat přibližnou korelaci vůči spotřebě s indikací na lambda testru, to by byl spíš ekonostat a pc by ti ukazovalo pouze hrubou spotřebu (navíc, membrány stárnou, takže by se výsledek stále posouval jinam)

26.1.10, 08:40
Mistr mechanik

Příspěvek 
záleží kde ti odpojí vstřikování při provozu na LPG pokud u řj tak ti nepojede ani paliubní počítač na LPG miloš

26.1.10, 09:13

Příspěvek Re: podtlak pc
Díky za podrobné vysvětlení, myslel jsem si, že to tak nějak bude, že to nedokáže jen tak změřit průtok plynu. Kdysi jsem totiž četl na felícia k. diskuzi, kde psal 1 člověk, že si nechal namontovat jinou řídící lpg jednotku do felície a že mu PC funguje a měří i na lpg. Myslel jsem si že je to blbost. Tak to asi nemá smysl dávat 3tis za palubák, když by pak pravděpodobně ukazoval jen teplotu a průměrnou rychlost.

26.1.10, 12:28
Mistr mechanik

Příspěvek 
tomu borcovi to klidně měří na LPG ale ukazuje hodnotu jako by jel na benál záleží kde mu odpojili vstřikování miloš

26.1.10, 13:13

Příspěvek 
slovacek.milos píše:
tomu borcovi to klidně měří na LPG ale ukazuje hodnotu jako by jel na benál záleží kde mu odpojili vstřikování miloš

Takže mu to vlasně ukazuje, při jízdě na plyn, v tu chvíli nesmyslnou spotřebu benzínu, který pravděpobně kvůli neodpojenému čerpadlu lítá dokola, zpět do nádrže a je to k ničemu??
Spotřebu lpg to něměří, je to tak?

26.1.10, 19:04

Příspěvek 
Takže mu to vlasně ukazuje, při jízdě na plyn, v tu chvíli nesmyslnou spotřebu benzínu, který pravděpobně kvůli neodpojenému čerpadlu lítá dokola, zpět do nádrže a je to k ničemu??
Spotřebu lpg to něměří, je to tak?[/quote]

Nee, borcovi to ukazuje kolik by v dané situaci (úhel klapky, teplota tlak/podtlak) protékalo benzínu krz vstřikovače benálu - byliliby v tu chvíli otevřené... takže je to jakýsi velmi přibližný, leč zátěžově korektní údaj.

26.1.10, 21:09
Mistr mechanik

Příspěvek 
bosator píše:
slovacek.milos píše:

Spotřebu lpg to něměří, je to tak?

jestli lítá palivo dokola nebo elítá je jedno podle napětí ke vstřiku zobtazuje spotřebu, blbě vysvětleno ale počet impulsů a jeich délka zvyšuje napětí miloš

26.1.10, 21:11

Příspěvek 
kamos ma oktavku na plyn, s turbem a pri provozu na lpg mu to ukazuje spotrebu plynu

26.1.10, 21:13

Příspěvek 
Nee, borcovi to ukazuje kolik by v dané situaci (úhel klapky, teplota tlak/podtlak) protékalo benzínu krz vstřikovače benálu - byliliby v tu chvíli otevřené... takže je to jakýsi velmi přibližný, leč zátěžově korektní údaj.[/quote]

Jo takhle, takže PC má za to, že to jede stále na benzín a ukazuje fiktivní spotřebu benzínu, ale skutečná spotřeba plynu je např. o 1-2l vyšší? Já teda měl za to, že při provozu na LPG jsou vstřiky odpojené už v řídící jednotce, tudíš na nich není žádný impuls.Myslel jsem si donedávná, že i benzínové čerpadlo je na LPG vypnuté, ale nakonec je prý běžné, že honí palivo zbytečně dokola. Zajímalo by mě, jak vlastně funguje ta LPG jednotka, jaký umí funkce. Díky za vysvětlení

26.1.10, 21:34
Mistr mechanik

Příspěvek 
bosator píše:
Nee, borcovi to ukazuje kolik by v dané situaci (úhel klapky, teplota tlak/podtlak) protékalo benzínu krz vstřikovače benálu - byliliby v tu chvíli otevřené... takže je to jakýsi velmi přibližný, leč zátěžově korektní údaj.

Jo takhle, takže PC má za to, že to jede stále na benzín a ukazuje fiktivní spotřebu benzínu, ale skutečná spotřeba plynu je např. o 1-2l vyšší? Já teda měl za to, že při provozu na LPG jsou vstřiky odpojené už v řídící jednotce, tudíš na nich není žádný impuls.Myslel jsem si donedávná, že i benzínové čerpadlo je na LPG vypnuté, ale nakonec je prý běžné, že honí palivo zbytečně dokola. Zajímalo by mě, jak vlastně funguje ta LPG jednotka, jaký umí funkce. Díky za vysvětlení[/quote]

signál zátěže z klapky se používá pro řídící jednotku LPG

a pro palubní počítač od vstřikování miloš

27.1.10, 07:46

Příspěvek 
Tak to asi nemá cenu kupovat palubák TC-6, můžu mít za podstatně lepší peníz TM-3 a ten na LPG vlastně splní tu samou službu.

29.1.10, 23:19

Příspěvek 
Palubní počítač ve feldě pokud si nějakým způsobem nevyrobíš průtokoměr plynu nemůže ukazovat spotřebu plynu :!:
Podívejte se jak je to zapojený to mluví za vše.

30.1.10, 18:29

Příspěvek 
petr petr píše:
Palubní počítač ve feldě pokud si nějakým způsobem nevyrobíš průtokoměr plynu nemůže ukazovat spotřebu plynu :!:
Podívejte se jak je to zapojený to mluví za vše.

Už je mi to jasný, že spotřebu lpg měřit nebude a zapojovat to tím oblbovacím způsobem, za to nejspíš nestojí, neukazovalo by to opravdové hodnoty. Ten TM-3 je stejný jako TC-6, ale neumí spotřebu.

30.1.10, 18:44

Příspěvek 
slovacek.milos píše:
bosator píše:

Jo takhle, takže PC má za to, že to jede stále na benzín a ukazuje fiktivní spotřebu benzínu, ale skutečná spotřeba plynu je např. o 1-2l vyšší? Já teda měl za to, že při provozu na LPG jsou vstřiky odpojené už v řídící jednotce, tudíš na nich není žádný impuls.Myslel jsem si donedávná, že i benzínové čerpadlo je na LPG vypnuté, ale nakonec je prý běžné, že honí palivo zbytečně dokola. Zajímalo by mě, jak vlastně funguje ta LPG jednotka, jaký umí funkce. Díky za vysvětlení

signál zátěže z klapky se používá pro řídící jednotku LPG

a pro palubní počítač od vstřikování miloš[/quote]

Podívejte se jak je ten palubák zapojen o klapce ani ťuk :idea:

30.1.10, 19:37
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 22 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další