Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 17.11.24, 00:33

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 28 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
 benzínové topení 
Autor Zpráva
Moderátor

Příspěvek 
takova skorokogenerace :) to je dobry napad..

http://kachnis.techsajt.cz

16.2.10, 19:27
Profil ICQ YIM Zobrazit autorovy stránky
Pspvek Reklama

Příspěvek 
2 Jiri - zaujímavá myšlienka :idea: naozaj
2 Kachnis - ako som už napísal, sa bojím, žeby to veľmi cucalo baterku (aj keď je motor naštartovaný, j epekne vidno, ako to sťahuje svetlá)...ako,keby denno-denne používam auto, tak by sa to iste dobíjalo...no a za 15 min. by to celkom zohrialo...

Megane 1,9D
AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97

16.2.10, 21:15

Příspěvek 
To neni nic noveho tyhle jednotky se i prodavaji a pouzivaji vetsinou jako zalozni zdroje...na netu se o tom da neco najit drive se pry vyplatilo tohle provozovat na plyn a prodavat vyrobenou elektrinu dnes uz jsou ceny elektriny a plynu jinde tak se to nevyplati..ale ja to nikdy neprovozoval takze to nemuzu potvrdit jak to bylo nebo je....chtel jsem to asi takhle pouzit nejaky bezny motor z auta ktery by mel upravene vyfukove svody...i cely vyfukovy system....z duvodu lepsiho vyuziti pro ohrev vody...v aute je nam tohle teplo spise k zlosti...potrebujeme chladic...a tak..tady by to bylo naopak..plus nejaky vetsi alternator..ktery bude dobijet klasickou 12V baterii..ale nejakou velkou...energie z tehle baterie pak muze byt vyuzita i kdyz motor nebezi...pro osvetleni treba...atd.....plus hlavni zatez pro motor bude velky generator..idealni V3S ma asi 13Kw tusim..ktery muze zivit primotopy nebo i jeho elektricky vykon muze ohrivat vodu...ci vyuzit jinak..

je tu zasadni rozdil pro provoz toho motoru v aute se motor neustale flaka obcas do kopce je vyuzit jeho skutecny vykon..tady muze bezet pri konstatnich otackach ktere mu nejvice vyhovuji a bude pracovat s maximalni ucinosti...je to takova moje dalsi myslenka neco takoveho vyzkouset....zatim nemam vse potrebne pro vyrobu a ani cas..

16.2.10, 23:18
Profil ICQ
Dřevák na focení, neumí ostřit

Příspěvek 
já viděl že ohřejvali vodu fávo motorem :shock:

16.2.10, 23:23
Profil ICQ

Příspěvek 
Sadra17 píše:
já viděl že ohřejvali vodu fávo motorem :shock:

no nechtel sem to psat protoze je to neoverena informace..z jednoho fora..ale udajne nekdo provozoval tohle prave s favo motorem a mel z toho asi 20Kw elektro a pres 50Kw tepla...hodnotam bych veril..ale nevim pri jake spotrebe plynu....vem si treba kolik ma vykon topeni v aute...a kdyz ti klape motor na volnobeh tak jej to stejne neuchladi...co teprve kdyz jej zatizis..a prozenes vodu jeste kolem vyfuku

16.2.10, 23:27
Profil ICQ

Příspěvek 
to nevim já to zařízení neviděl mě přivezli motor s tim že nejede :lol:

16.2.10, 23:36
Profil ICQ

Příspěvek 
Jiri: ono s tym kurenim je to tak na hrane, mne ked zamrzol pred mesiacom okruh tak som to rozmrazil za 4 hodinu s tym ze motor vrcal na volnobeh a bolo naplno pustene kurenie+vetrak... drzalo to stabilnych 90 az kym nepovolil chladic a nepadlo to (ale teda nie na fave ale na 742.13)

16.2.10, 23:51
Profil Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
Pokud to ohřívá vodu tak to můžeš propojit s chladičem,dát na něj ventilátor 220V popř 12V a udělat z toho saharu na vytápění dílny.Jen ty 4kW se mě zdá dost málo. Například topení traktoru 7011 má výkon 6kW.
Na ohřev vody v autě by to bylo také šikovné.Ohřátím vody by šetřilo motor. Já parkuji v garáži a tak jsmem spíše přemýšlel zabudovat topnou spirálu někam do malého okruhu a přez časovací hodiny si auto předehřát ráno před výjezdem do práce. Nemá s tím někdo zkušenosti?

21.2.10, 14:41

Příspěvek 
Eltoma píše:
Pokud to ohřívá vodu tak to můžeš propojit s chladičem,dát na něj ventilátor 220V popř 12V a udělat z toho saharu na vytápění dílny.Jen ty 4kW se mě zdá dost málo. Například topení traktoru 7011 má výkon 6kW.
Na ohřev vody v autě by to bylo také šikovné.Ohřátím vody by šetřilo motor. Já parkuji v garáži a tak jsmem spíše přemýšlel zabudovat topnou spirálu někam do malého okruhu a přez časovací hodiny si auto předehřát ráno před výjezdem do práce. Nemá s tím někdo zkušenosti?

tohle mel kamarad mel zkracenou tu trubku co vede vedle motoru a pak do pumy bavime se o S120 ta mel svarenou takovou komoru a v tom topne teleso 220V akorat ted nevim jak a kdy to zapinal..tusim ze pres zadny casovac to nemel ale to je jen detail...pak jen odpojil snuru a vyjel...fungovalo to vyborne zalezi jak moc si to predehral tak podle toho se to pak zahrivalo...ale klasicke teleo ti ohreje vodu na 100stupnu takze zadny problem si to predehrat az na provozni ..pak ti to jen trosku spadne jak se rozjedes a voda se smicha se studenou z chladice

ja s tim topenim uvazuju jinak motor by byl stabilni bezel by na propan vyuzival bych tepelnou energii pro topeni v ustrednim topeni plus dobijeni baterii alternatorem plus elektrinu z hlavniho generatoru bych vyuzil asi take na vytapeni primotopem.....zajimalo by me hlavne cenove jak by tohle topeni vychazelo a taky nevim jestli by motor sel pripojit na klasickou flasku propan butan ale pouziva se ve vysokozdvizkach tak asi jo

24.2.10, 23:22
Profil ICQ

Příspěvek 
šel někde tu je fotka traktoru domácí výroby co to tak má :wink:

24.2.10, 23:35
Profil ICQ

Příspěvek 
Sadra17 píše:
šel někde tu je fotka traktoru domácí výroby co to tak má :wink:

jo to by urcite slo tak aby proste pak bylo mozna klasicky vymenovat bomby....system by zustal nejaky jednoduchy podtlakovy bez ridicich jednotek plus vyrobit nejaky odstredivy regulator aby to drzelo nastavene otacky

24.2.10, 23:37
Profil ICQ

Příspěvek 
Kdyby vás tahle myšlenka zajimala, tak jsem byl kdysi na ekofarmě v Deblíně u Tišnova a tam to tak měli - motor z favoritu běžel na zemní plyn, roztáčel generátor, který dodával energii do síťě (čez vykupoval) a odpadní teplo z chladiče šlo do sušáren kde sušily vypěstované byliny...celkem zajímavé...

25.2.10, 00:47

Příspěvek 
CROWACK píše:
Kdyby vás tahle myšlenka zajimala, tak jsem byl kdysi na ekofarmě v Deblíně u Tišnova a tam to tak měli - motor z favoritu běžel na zemní plyn, roztáčel generátor, který dodával energii do síťě (čez vykupoval) a odpadní teplo z chladiče šlo do sušáren kde sušily vypěstované byliny...celkem zajímavé...

jo jo jo..je to tak...tohle se pouziva celkem bezne cele jednotky jdou i koupit ale jsou drahe pritom postavit to neni zase takovy problem

25.2.10, 19:38
Profil ICQ
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 28 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2