Autor |
Zpráva |
Bukaj
|
Třeba by u toho starého jenom stačilo dotáhnout šroub přítlačné pružiny a přestalo by to hrkat Myslim ten šroub, co je kousek vedle hřídele k volantu a je zajištěn maticí...
_________________ Å 130 L 86 - cestovní limuzína Levandulka 1000 MBG De Luxe 67 - v renovaci Felda Combi GLXi - 1,3 MPi 97 - k užitku tátovi 130LPG 130L 86 - denní vůz 1000MB MB 69, 1.8.68 Ať mi nikdo neříká, že něco nejde... Škoda 742 Forever Team
|
24.2.10, 22:41 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
varok
|
Jsem se ptal, jenže mi nikdo neodpověděl. Ten šroub jsem zkoušel, ale potom šlo točit volantem strašně ztuha. Co už, mám nové, už to nemlátí, tak uvidím.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
25.2.10, 09:08 |
|
|
varok
|
Myslel jsem, že už mám klid, ale ne. Už mě odvezou. Dnes jsem jel delší trasu a pořád klepe. To třepání volantu na nerovnostech a mlácení už přestalo po výměně toho řízení. Pořád ale trvá, že při rozjezdu a prudkém zabrždění tam něco hrozně bouchne. Hlavně když mám otočené kola a rozjíždím se. Vyměnil jsem silent u pumpy, ale to asi nebylo ono.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
25.2.10, 19:05 |
|
|
varok
|
Tak co to bouchnutí při rozjezdu, hlavně do zatáčky může dělat? Prosím, prosím. Že by doopravdy ten homokineťák? A jak se pozná, že je špatný?
|
26.2.10, 07:03 |
|
|
michalkatka
|
varok píše: Tak co to bouchnutí při rozjezdu, hlavně do zatáčky může dělat? Prosím, prosím. Že by doopravdy ten homokineťák? A jak se pozná, že je špatný?
niekde niečo ešte musí byť...
ja som už od začiatku typoval zadný silent na ramene, už ani neviem či si to menil, aj teleffón zvykne pekne búchať tak neviem...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
26.2.10, 17:02 |
|
|
varok
|
Ano, měnil jsem celé ramena za nové. Sice jen ty levné, ale nové. Telefon jsem taky měnil. Sice mi při výměně silentu u pumpy vypadl z toho pouzdra, ale naklepal jsem ho tam zpátky. To by nemělo vadit, ne?
Dnes jsem jel z práce po týdnu domů a stavil jsem se v servisu, kousek od baráku. Jsou tam takoví mladí kluci, asi jako já
Ptal jsem se, jestli nebudou vědět. Ten jeden řekl, že to takhle nejde a zvedli mi to na velký zvedák. Zkoušeli a kulák na pravé straně v dupě. To jsou ty levné ramena. Stály asi kolem 550,- kč, tak vydrželi jen asi 3 měsíce, nebo kolik. Více ne, max. ty tři měsíce, kdy jsem to vše měnil. Stavil jsem se v autodílech a koupil kvalitní české. Jsou dobré DAS od čechů? Snad ano, stály 215,- kč jeden.
Že by to ale dělalo to bouchání při rozjezdu a brždění? Při nerovnostech a při pomalé jízdě do zatáčky? Byl opravdu hin, ukazoval mi, jak je vyžvýkaný.
|
26.2.10, 18:58 |
|
|
gokralik
|
Nejvíce se spodní čepy ozývají při přejezdu nerovností. Nebo si to aspoň myslím. Já vyměnil loni oba čepy za DAS a zatím jsou v pohodě.
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
26.2.10, 20:17 |
|
|
varok
|
Jo, klepalo to hlavně při přejetí přes koleje tramvají, nebo přes nerovnosti na cestě. Co nechápu je, že mám nové řízení, ale pořád to při nerovnostech klepe, jakoby bylo řízení v prdeli. To nedokážu pochopit. Už to netřepe volantem, ale ten zvuk tam pořád je. Ještě i při pomalejší jizdě slyším občasné lupnutí u nápravy a při pomalém průjezdu zatáčkou to bouchne, to jsem ještě nezjistil.
|
28.2.10, 11:07 |
|
|
NOVON
|
VAROK: Kulák = čep řízení..Svislák= spodní čep v rameni..
Tak co jsi měl vybité?
_________________ "AUDI 80 B3 1.8S 66kW,150Nm, r.v.90..LPG+ FLASH LUBE VALVE SAVER..
|
28.2.10, 20:23 |
|
|
varok
|
Byl vymlácený kulák na pravém rameni. Sice jsou asi 3 měsíce staré, ale už odešly. Mám vyměněno skoro všechno.
|
28.2.10, 21:10 |
|
|
varok
|
Mám už skoro vše vyměněné. Ty kuláky jsem oba vyměnil za nové zn. DAS. Bouchání při přejezdu nerovností a kolech do rejdu přestalo, ale pořád mi v předu klepe, jako kdybych měl v háji řízení, i když ho mám nové. Taky má volant mírnou vůli, asi půl až jeden centimetr na obě strany, i když řízení vůle nemá. Co to může prosím být?
|
6.3.10, 13:06 |
|
|
michalkatka
|
varok píše: Mám už skoro vše vyměněné. Ty kuláky jsem oba vyměnil za nové zn. DAS. Bouchání při přejezdu nerovností a kolech do rejdu přestalo, ale pořád mi v předu klepe, jako kdybych měl v háji řízení, i když ho mám nové. Taky má volant mírnou vůli, asi půl až jeden centimetr na obě strany, i když řízení vůle nemá. Co to může prosím být?
takú vôľu musí byť aj niekde vidieť
nech ti pomocník kmitá volantom a sleduj kde
volantová tyč je v poriadku
|
6.3.10, 13:10 |
|
|
varok
|
Právě že jsem zkoušel to nové řízení, ještě než jsem ho dal do auta a vůli samozřejmě nemělo. Když jsem ho dal do auta, tak má vůli asi těch 0,5-1cm na obě strany. Dělalo to i s tím starým řízením. Proto jsem myslel, že je v háji řízení. S tím starým i novým řízením když jezdím přes nerovnosti(koleje tramvají apod.) jde od předu slyšet zvuk, jakoby bylo vymlácené řízení, ale je nové. Měl jsem nové čepy řízení, na tom nové jsou taky nové. Mohla by být prosím chyba v té tyčce, která vede od řízení k volantu? Zdá se mi, jakoby to bylo volné v tom spodním kloubu té tyčky. Je tam asi vůle, ale nevím co s tím. Jestli to vyměnit komplet?
|
6.3.10, 18:22 |
|
|
michalkatka
|
varok píše: Právě že jsem zkoušel to nové řízení, ještě než jsem ho dal do auta a vůli samozřejmě nemělo. Když jsem ho dal do auta, tak má vůli asi těch 0,5-1cm na obě strany. Dělalo to i s tím starým řízením. Proto jsem myslel, že je v háji řízení. S tím starým i novým řízením když jezdím přes nerovnosti(koleje tramvají apod.) jde od předu slyšet zvuk, jakoby bylo vymlácené řízení, ale je nové. Měl jsem nové čepy řízení, na tom nové jsou taky nové. Mohla by být prosím chyba v té tyčce, která vede od řízení k volantu? Zdá se mi, jakoby to bylo volné v tom spodním kloubu té tyčky. Je tam asi vůle, ale nevím co s tím. Jestli to vyměnit komplet?
volantová tyč má 2 kríže, ak menili riadenie tak spodný uchyt by mal byť ok, zhoď dole ten spodný dekel a pozri to...
|
7.3.10, 06:15 |
|
|
varok
|
Vše jsem si měnil sám. Rozebrané jsem to měl už dvacetkrát. Jak jsem psal. Volant má vůli max. 1cm na obě strany, ale řízení se při tom nehýbe. Zdá se mi, že je volný ten spodní kříž.
|
7.3.10, 20:50 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|