Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 16.11.24, 13:54

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 67 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další
 Motor točí ale nechytne 
Autor Zpráva

Příspěvek 
21lucas píše:
pokud si znicil jenom haluv snimac tak jenom vymena pokud si poslal do kremikoveho nebe ridici jednotku tak budes muset sehnat novou
A jak zjistím že je řídící jednotka v háji nebo to druhý jaksi to psal křemíkového? Co to je?

29.4.10, 18:43
Pspvek Reklama

Příspěvek 
:lol:

Křemíkové nebe. Jde o elektronický posmrtný život! Je to shromaždiště duší všech elektrických přístrojů. Robotů, kalkulaček, toastovačů, fénů na vlasy, je to místo posledního odpočinku. :wink:

29.4.10, 19:00

Příspěvek 
gokralik píše:
:lol:

Křemíkové nebe. Jde o elektronický posmrtný život! Je to shromaždiště duší všech elektrických přístrojů. Robotů, kalkulaček, toastovačů, fénů na vlasy, je to místo posledního odpočinku. :wink:
Tak to snad nebude tak hrozný protože elektrika jako taková v autě jde a i zapalování bude dobrý hází to jiskry.

29.4.10, 19:05

Příspěvek Re: Motor točí ale nechytne
Tak jsem opět tu mám vše zapojené jak má být , ale stále motor jenom točí a nic. Když jsem vymontoval všechny svíčky zjistil jsem , že jsou suché a chladné. Bude stačit ty svíčky jenom vyměnit za nové? Nebo je něco s přívodem paliva když jsou suché? Co mám udělat? Je možné , protože když jsem rozebíral motor, tak auto bylo nadzvedlý dost vysoko(předek auta), že se nádrž zavzdušnila?

4.5.10, 10:56

Příspěvek 
cerpadlo zabzuci po otoceni kluciku do 1 polohy (zapnu sa kontrolky) ?
ak nie - skontrolovat poistky, zmerat napetie na privode k cerpadlu, skontrolovat rele cerpadla, vymenit cerpadlo
ak ano - skusit sposob zapnem/vypnem viackrat - odvzdusni sa trubka, skontrolovat tlak benzinu pred vstrekovacom, vymenit cerpadlo, ak toto nepomoze tak chyba bude asi najskor v mrtvej jednotke, pripadne zlom vstrekovaci.

samozrejme tento prispevok predpoklada funkciu vsetkych ostatnych casti (napr elektroinstalacie, baterky, motoru mechanicky, atd...)

4.5.10, 11:18
Profil Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
Tak jsme dneska s kámošem zjistili , že bude nejspíš špatné trafo nebo samotná řídící jednotka, jiskru to neháže vůbec, tak myslím spíš to trafo, ale potřebuji poradit jak nejlépe zjistit co je s těchto dvou věcí špatné. Měřili jsme trafo a na svorkách 1 a 15 jsmenaměřili 0,4 omů a na svorce 4 a 15 jsme naměřili 3,17 omů. Na konektoru přípojného kabelu do trafa jsme naměřili 11,7 V. Takže do trafa by proud šel , ale neháže to jiskru. Z řídící jednotky proud jde taky do ostatních snímačů a čidel. Poradte prosím díky.

8.5.10, 18:32

Příspěvek 
to môže robiť aj hall, ak RJ nedostáva signál tak nevie kedy má hádzať iskru...

9.5.10, 11:50

Příspěvek 
michalkatka píše:
to môže robiť aj hall, ak RJ nedostáva signál tak nevie kedy má hádzať iskru...
Jo jasně to vím , ale ten jsme taky měřili a vypadá, že je v pohodě proud do něj jde i při točení motorem startérem , ale byl jsem dnes opět v garáži a měřil jsem podle knížky zapalovací cívku neboli trafo podle žárovky, napojil jsem jí tak , že jeden drát jsem dal na svorku nízkonapětové svorky 1 a druhý na nízkonapětovou svorku 15 , prý když se rozsvítí, tak je jednotka říd. v poho , ale mě nesvítila , tak předpokládám , že je včudu řídící jednotka. Zakolik se dá sehnat jiná , Boschovácká? Nebo máte jiný způsob jak zjistit jestli je včudu jednotka nebo trafo? jiskru to nehází, jak prostřední kabel z rozdělovače tak na svíčce.

9.5.10, 15:20

Příspěvek 
porucha riadiacej jednotky je ojedinelá, na vstupe do VN modulu ( stredný pin má RJ posielať 5V obdĺžnikový signál ) to sa meria ťažko ak si modul menil ( musí byť riadne ukostrený inak odíde výkonový modul vo VN module ) ak by bolo toto v poriadku, išiel by som po tom hall-e napätie na tom nameriaš, ale stredný je signál, a hallovo napätie nenameriaš...

10.5.10, 06:49

Příspěvek 
michalkatka píše:
porucha riadiacej jednotky je ojedinelá, na vstupe do VN modulu ( stredný pin má RJ posielať 5V obdĺžnikový signál ) to sa meria ťažko ak si modul menil ( musí byť riadne ukostrený inak odíde výkonový modul vo VN module ) ak by bolo toto v poriadku, išiel by som po tom hall-e napätie na tom nameriaš, ale stredný je signál, a hallovo napätie nenameriaš...
Tak jsem se byl zeptat dneska v servise a chlápek mi říkal , že určitě by šel po tom modulu, že jednotka bude nejspíš dobrá. Tak zkusím sehnat jiný modul a uvidíme. Prý ty cívky odchází rychle jakmile se tam dostane vlhko nebo přímo voda je to jasný.

10.5.10, 19:08

Příspěvek 
Tak jsem zjistil další dost závažné věci. První věc je , že když jsem poprvé po smontování motoru a převodovky zapojoval ten snímač otáček přes tu čokoládu tak jsem dal špatně kabely + na - a - na + tím pádem se tam začalo něco pálit a včera jsem našel pod krytem ve svorce na ŘJ asi 10 přičmoudlích kabelů. A ted co s tím , vyměnit jen svazek nebo i ŘJ. Ty popálené kabely byli od sondy , nastavovač klapky , kostra těch menších komponentů, snímač otáček, vstřikovací ventil.

28.5.10, 14:13

Příspěvek 
Tak kabely ač jsou očouzený proud jimi prochází, zkoušel jsem to postupně drát po drátu v uzavřeným ,samotným obvodu. Otázka proč jsou čmoudlý? Zřejmě šel kouř z Řj a očoudil některý drátky. Zítra se podívám do Řj, otevřu jí a uvidíme , každopádně na 99procent je včudu. Jo za takový ptákoviny se hold platí. Není dne kdy bych si nenadával , jsem smolař. Kolik může stát taková Řj z vrakáče? A stačí ji jenom řádně zapojit nebo se s ní ještě něco dělá když je vyndavována z jinýho auta?

29.5.10, 16:11

Příspěvek 
Neměl by být problém. Teď nevím, jestli se liší jednotka z Felicie, ale jestli ne, tak ji neber. Ty mívají imobilizér a nevím, jak se to pak řeší.

29.5.10, 20:30

Příspěvek 
Ne z felicie brát nebudu. Mám už své vyhlídlé vrakoviště A tam Favority mají.

30.5.10, 05:13

Příspěvek 
Tak co ted? Půjčil jsem si Řj jinou ,namontoval jsem ji , vyměnil jsem i celý ten svazek drátů co vede od Řj jo , jinej snímač otáček, všechno zapojil jak má být a jdu startovat Motor opět jen točí a točí, ale už tam trochu náznaky blafnutí byly,slabý. Když jsem zkoušel startovat asi po páté , mrtvo , motor ani netočí.Vypnul jsem zapalování ale stále mi svítily kontrolky P a baterie. Když jsem otevřel dveře tak to zhaslo. Co s tím je ? Už opravdu nevím , prosím poradte.

3.6.10, 10:08
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 67 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další