Autor |
Zpráva |
nimha
|
![Příspěvek Příspěvek](./styles/TW_Style/imageset/icon_topic_latest.gif) míchat gumy 2 značek?
Mám na feldě nějaký letňáky matadory. Dvě jsou z nich ojetý, takže budu kupovat nový. Má cenu kupovat něco lepšího, když by to byl jiný pár gum (jiná značka)? Myslím jako jestli je lepší mít 4 stejné ale horší gumy (matadory), nebo 2 horší a 2 lepší. Jestli je to jako dobrý míchat, jestli si touto snahou ve finále nepohorším...
pozn.:
- 4 nový gumy kupovat nemíním;
- je mi jasné mít na jedné nápravě ty samý gumy;
- teď tam mám zímáky, takže mi neraďte abych si je koupil. ![Smile :-)](./images/smilies/icon_smile.gif)
_________________ nimha
|
13.3.07, 16:19 |
|
![](./styles/TW_Style/theme/images/spacer.gif) |
Reklama
|
![Pspvek Pspvek](./styles/TW_Style/imageset/icon_topic_latest.gif) Reklama
|
|
|
deekay
Voditelj brodice
|
![Příspěvek Příspěvek](./styles/TW_Style/imageset/icon_topic_latest.gif) Re: míchat gumy 2 značek?
nimha píše: Mám na feldě nějaký letňáky matadory. Dvě jsou z nich ojetý, takže budu kupovat nový. Má cenu kupovat něco lepšího, když by to byl jiný pár gum (jiná značka)? Myslím jako jestli je lepší mít 4 stejné ale horší gumy (matadory), nebo 2 horší a 2 lepší. Jestli je to jako dobrý míchat, jestli si touto snahou ve finále nepohorším... pozn.: - 4 nový gumy kupovat nemíním; - je mi jasné mít na jedné nápravě ty samý gumy; - teď tam mám zímáky, takže mi neraďte abych si je koupil. ![Smile :-)](./images/smilies/icon_smile.gif)
no, vacsinou pocuvam ze treba mat vsade presne rovnaku gumu ale podla mna to nie je az taky brutalny rozdiel ked budes mat vpredu matadory a vzadu barumy napr.
horsie by to bolo keby si mal vpredu matadory a vzadu goodyear
teoreticky sa tym hras s nedotacavostou auta: bud ho spravis viac alebo menej nedotacavym...
ja osobne si myslim, ze si kup na zvysne 2 kolesa tie iste gumy, a ked uz by si chcel nieco lepsie alebo ine, tak tie lepsie gumy daj dopredu
zdar
_________________ - Favorit 137GRx r.v. 1990, biely, posledné analógové auto - Volvo V40 2.0T, r.v. 2002 http://www.danokrnac.sk/
|
13.3.07, 16:32 |
|
Peter50kw
|
Pri kombinacii roznych gum bude mat celok horsie vlastnosti ako horsia dvojica. To je dane tym, ze jedna dvojica drzi, druha menej a auto sa ti malinko pootoci v zatacke. Ak mas rovnake (aj horsie) gumy, vsetko sa podda rovnako a auto drzi smer. Vyskusane na vlastnom aute. Uz nikdy viac.
|
13.3.07, 16:34 |
|
Vašek Tábor
|
Ale asi jak říká deekay, když zkřížíš něco, co je vlastně stejné, tak se nic nestane. Neměl bys ale jít na hodně dobré gumy a 2 nechat staré, sjeté a mizerně provedené. Takže barum, matador, debica, kormoran, hankook klidně, ale pirelli, good year apod. bych do toho nemíchal.
_________________ Mazda 323, červená
|
14.3.07, 07:29 |
|
nimha
|
Vzadu budou ty starší Matadory, celkem dobré asi 3-4 mm vzorek; dopředu chci dát právě nové.
Čili by měl člověk držet radši podobného low-endu (matador, barum...) než spíš tam rvát pirelky nebo good yearky, co?
_________________ nimha
|
14.3.07, 09:54 |
|
Bukaj
|
nimha píše: Vzadu budou ty starší Matadory, celkem dobré asi 3-4 mm vzorek; dopředu chci dát právě nové. Čili by měl člověk držet radši podobného low-endu (matador, barum...) než spíš tam rvát pirelky nebo good yearky, co?
Odkdy je Barum low-end??? ![Evil or Very Mad :evil:](./images/smilies/icon_evil.gif)
_________________ Å 130 L 86 - cestovní limuzína Levandulka 1000 MBG De Luxe 67 - v renovaci Felda Combi GLXi - 1,3 MPi 97 - k užitku tátovi 130LPG 130L 86 - denní vůz 1000MB MB 69, 1.8.68 Ať mi nikdo neříká, že něco nejde... ![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif) Škoda 742 Forever Team
|
14.3.07, 10:09 |
|
Peter50kw
|
Bukaj píše: nimha píše: Vzadu budou ty starší Matadory, celkem dobré asi 3-4 mm vzorek; dopředu chci dát právě nové. Čili by měl člověk držet radši podobného low-endu (matador, barum...) než spíš tam rvát pirelky nebo good yearky, co? Odkdy je Barum low-end??? ![Evil or Very Mad :evil:](./images/smilies/icon_evil.gif)
od Vitezneho Unora 1948
|
14.3.07, 10:40 |
|
nimha
|
Bukaj píše: nimha píše: Vzadu budou ty starší Matadory, celkem dobré asi 3-4 mm vzorek; dopředu chci dát právě nové. Čili by měl člověk držet radši podobného low-endu (matador, barum...) než spíš tam rvát pirelky nebo good yearky, co? Odkdy je Barum low-end??? ![Evil or Very Mad :evil:](./images/smilies/icon_evil.gif)
sorry, ale co je teda low-end? Podle mě Barum, Matador, Kormoran, Debilca, Sava.... s tim, ze jejich top modely jsou mid-end.
_________________ nimha
|
14.3.07, 13:20 |
|
nimha
|
jsem koukal, že Pirelli P3000 jsou v akci za 1050kč, Firestone Multihawk ještě levnějc...
(je teda fakt, že Brilantisy maj za 800kč)...
_________________ nimha
|
14.3.07, 13:22 |
|
Bukaj
|
nimha píše: Bukaj píše: nimha píše: Vzadu budou ty starší Matadory, celkem dobré asi 3-4 mm vzorek; dopředu chci dát právě nové. Čili by měl člověk držet radši podobného low-endu (matador, barum...) než spíš tam rvát pirelky nebo good yearky, co? Odkdy je Barum low-end??? ![Evil or Very Mad :evil:](./images/smilies/icon_evil.gif) sorry, ale co je teda low-end? Podle mě Barum, Matador, Kormoran, Debilca, Sava.... s tim, ze jejich top modely jsou mid-end.
Tak v tom případě jsou až na výjimky low-end všechny pneumatiky, kromě těch, co používá NASA na raketoplány
Low price nebí to samé, jako low-end ![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif) (a zrovna Barum taky nepatří k nejlevnějším, bohužel ![Sad :(](./images/smilies/icon_sad.gif) )
_________________ Å 130 L 86 - cestovní limuzína Levandulka 1000 MBG De Luxe 67 - v renovaci Felda Combi GLXi - 1,3 MPi 97 - k užitku tátovi 130LPG 130L 86 - denní vůz 1000MB MB 69, 1.8.68 Ať mi nikdo neříká, že něco nejde... ![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif) Škoda 742 Forever Team
|
14.3.07, 13:55 |
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
a co máš za auto jestli přední náhon tak lepší pneu se dávají dozadu, aby se to moc nepřetáčelo u jedné feldy jsem měl vzadu jet= zimáky polaris a drýelo to v zatáčkách až z toho šel strach miloš
|
17.3.07, 16:32 |
|
Kristensen
|
nimha píše: Vzadu budou ty starší Matadory, celkem dobré asi 3-4 mm vzorek; dopředu chci dát právě nové. Čili by měl člověk držet radši podobného low-endu (matador, barum...) než spíš tam rvát pirelky nebo good yearky, co?
Je jedno co tam dáš, hlavně to dej tak jak řikáš, starý dozadu a nový dopředu, hlavně ne obráceně!!!!!! Pak někde přilítneš na vodu a rozbiješ si čumák když necháš starý s mělkým vzorkem ve předu.
|
18.3.07, 08:34 |
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
na ten čumák bych to dal naopak, gumy které lépe sedí se dávají dozadu, co třeba sníh pokud máš vepředu motor a nové zimáky a vzadu nic, tak jedeš pořád do smyku a vlétě to je těžko jak která guma sedí
|
20.3.07, 20:22 |
|
deekay
Voditelj brodice
|
slovacek.milos píše: na ten čumák bych to dal naopak, gumy které lépe sedí se dávají dozadu, co třeba sníh pokud máš vepředu motor a nové zimáky a vzadu nic, tak jedeš pořád do smyku a vlétě to je těžko jak která guma sedí
nie, radsej dopredu, pokial sa dostanes do smyku tak sa vies vytiahnut spravnou pracou s plynom ale pokial mas vzadu tak smola: budes sa kukat pred seba a bum, nedotacave auto si spravil este nedotacavejsie... ![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif) a ze by auto slo stale do smyku.... to by tie gumy museli byt fakt na ***** ![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
_________________ - Favorit 137GRx r.v. 1990, biely, posledné analógové auto - Volvo V40 2.0T, r.v. 2002 http://www.danokrnac.sk/
|
20.3.07, 22:16 |
|
Drak
|
Já bych taky radši hodil nový dozadu a starší dopředu, pokud se jedná o předokolku. Na starých bude zadek ustřelovat a předek se pomocí náhonu a správné práci s pedály dokáže chytit.
|
21.3.07, 06:42 |
|
Reklama
|
![Pspvek Pspvek](./styles/TW_Style/imageset/icon_topic_latest.gif) Reklama
|
|
|
|