Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 22.11.24, 21:07

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 15 ] 
 Mazání a čištění řetězu u motorky. 
Autor Zpráva

Příspěvek Mazání a čištění řetězu u motorky.
Vím, že je tohle velký OT.
Chci se zeptat čím čistit a mazat řetězovku u svýho jednostopýho miláčka. Existuje samozřejmě spousta přípravků, ale dávat 400kč za 350ml nějaký blbosti ve spreji se mi fakt nechce. Nějaké návrhy?

24.6.10, 13:33
Pspvek Reklama

Příspěvek 
O-kroužek máš? Já to meju petrolejem, ale mám kardan chudých, bez těsnění... :)
na mazání nic lepšího jak sprej nevymyslíš...

24.6.10, 13:45

Příspěvek 
Mám.
Dřív přece žádný tyhle píčovinky nebyli, čím se mazlo? Napadl mě převodovej olej nebo A00...Já 4 kila fakt za takovou blbost dávat nebudu :?
Achjo.

24.6.10, 13:49

Příspěvek 
dřív byl řetěz buď celej zapouzdřenej (jako mám já) nebo měl o hodně nižší životnost
vyper ho v petroleji a maž sprejem, ale ne takovou kokotinou, co ti kdesi prodal nějakej vydřiduch...když už nic tak aspoň něco s molykou (MD) nebo něco se "suchým mazáním" protože jinak to všechno odlítá nebo vyprchá...podle mě jakejkoliv sprej na řetěz i třeba z lídlu udělá službu....čistit a mazat po 500 - 1000km podle podmínek...

24.6.10, 13:58
Dřevák na focení, neumí ostřit

Příspěvek 
někdesem čet že řetěz povařil ve vazelíně :wink:

24.6.10, 16:09
Profil ICQ

Příspěvek 
Jo sádro, popouštějte si řetězy, já se vám pak budu smát :D
Byla to běžná praktika u motokrosů dokud nepřišly zapouzdřený řetězy s celoživotní náplní (O-kroužek, X-kroužek) a nebyla to vazelína ale lanolín nebo lůj...a muselo se s tím opatrně, jaks ten řetěz přehřál, tak jsi mohl jít pro novej. S O-kroužkem ti fakt nezbyde nic jinýho než čistit a sprejovat. Články sou mazaný trvalou náplní mazadla v zapouzdření, a ty čistíš a mažeš jenom válečky ve styku s řetězovejma kolama. Normální mazadla se na to nehodí, protože se tam neudrží (odstředivá síla) nebo leptaj těsnící kroužky...
Ale sádro jestli věříš tomu co říkáš, tak to zkus, a pak nahlaš, jak dlouho ti pak ten řetěz vydržel... :D

24.6.10, 16:23

Příspěvek 
To se kdysi opravdu doporučovalo. Vyprat v petroleji, naložit na hodinu do teplé A00 a pak otřít.

24.6.10, 16:23

Příspěvek 
A00 bych neriskoval. Magnet na prach. 400 ml spreje na řetězy musíš sehnat okolo 200,- ať nežeru, a nějakou chvíli ti to vydrží, když s tím neplýtváš...
ale než tam patlat nějaký sračky, to ho radši nech suchej, jedinej efekt totiž bude, že tě to celýho i s motorkou zafláká...

24.6.10, 16:27

Příspěvek 
používám oboje od Valvoline...čistič menší, mazadlo je 500ml

pohoda

24.6.10, 19:54
Profil ICQ

Příspěvek 
Retaz na pincka mozes mazat prevodovym olejom alebo A00, retaz na poriadnu motorku k tomu urcenym mazivom. Je to fakt poriadny rozdiel. Ja by som v dnesnej dobe aj pincka mazal modernym mazivom. Nieje dolezita cena mazadla ale pomer ceny retazovej sady k cene maziva.

27.6.10, 09:49
Mistr mechanik

Příspěvek 
http://obchod.autokelly.cz/Image.aspx?W ... 80&Image=c:\inetpub\wwwroot\resources\pictures\ac\act20201_s.jpg&Text=Small přes kilo stříkáš mažeš

27.6.10, 09:53

Příspěvek 
na ty okroužky bacha, některý oleje a maziva je rozleptaj a pak se s nima můžeš pomalu začít loučit...

27.6.10, 11:00

Příspěvek 
Maž to sprejem a nevymejšlej kokotiny když to namažeš převoďákem,tak pro projetí máš všechen olej všude,jen ne na řetězu,nemá to cenu

5.7.10, 12:56

Příspěvek 
Tak ted tomu nerozumim,pises u svyho jdnostopyho "milacka"...a nechces dat za kvalitni sprej ??? Teda nic proti,ale to se jaksi bije.
Nekdo tady psal" retez jsem vymachal v benzinu"..tak tohle nedelej,benzin ti znici krouzky a muzes ho vyhodit. Nejprve hadrem vytri do sucha retez od stareho maziva a potom nanes treba silikonove mazadlo. Neni to sice za dvacku,ale usetris li za sprej tak pocitej s tim ze ti to vrati v podobe nutnosti brzke koupi retezove sady. A na japonce ( mas na mysli toho Maraudera,ktery je nastupcem GNka) je retezova sada docela draha. Jinak GNka (pote Maraudery)at uz 125/250 ccm jsou fakt dobry masiny,motor je drzak..tak se o to trosku postarej. PS: ja silikonem mazal i svy udelany Čízy a Jawy...a vyplatilo se to.

8.7.10, 00:26
Dřevák na focení, neumí ostřit

Příspěvek 
http://www.aukro.cz/item1154982750_wurt ... multi.html tohle by mohlo bejt dobrý

22.7.10, 21:27
Profil ICQ
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 15 ]