|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 9 ] |
|
Autor |
Zpráva |
Juris
|
Přepojení přístrojovky
Čauda,neznáte v Brně nějakýho šílence,který by mi za nějaký peníz přepojil přístrojovku Š 125 do 105??Díky moc.
|
12.4.06, 18:38 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Lukas
Příspěvky: 1471 Bydliště: Karviná / přes týden Zábřeh na Moravě
|
105-ku sem v zivote v rukach nemel, ale tam by snad mel byt jenom problem, ze tam asi nejsou natazene kabely od orackomeru a mlhovek ne? Jestli ma 125-ka tu hranatou pristrojovku, tak je jeste treba nahon tachometru vytahnout do kufru a zpet do kabiny ho vratis tou druhou dirou co je vic uprostred.
_________________ Škoda 110R r.v. 1972, rallye červená / - šlo do světa
Škoda RAPID 130 r.v. 1987 - rallye červená, Apolla /
Coupé club TW
|
12.4.06, 19:08 |
|
|
Juris
|
No,tak jednoduché to není,s tím náhonem to vím,natažení otáčkoměru je mi taky celkem jasný.O co jde je to,že to auto se pomalu přeměňuje ze Škody 105 S na něco moc pěknýho.Jenže v S ku byly ty úplně nejstarší budíky a ty nemají klasické škodovácké svorkovnice jaké jsou na kulatých,nebo 125 přístrojovkách,ale staré ploché šmejdy a tam je ten problém,že bude třeba z těch starejch svorek to přeházet do novejch.A z toho mám strach,abych někde něco nespálil,protože jet po cestičkách tišťáku se sice dá,ale je to velice nebezpečný a dá se přeskočit o jednu cestu a to může bejt pro ty budíky osudný!
|
13.4.06, 06:58 |
|
|
Šemik
|
Musíš to proměřit voltmetrem kdy je v jakym drátu napětí. Podívej se taky do klasického techwebu do sekce elektrika, někdo tam popisuje zapojení přístrojovky s kulatejma budíkama a čtverhraný palubky s otáčkoměrem. Je tam psáno i jak jsou vedený kabely na svorkovnici, dokonce i jejich barvy, to zapojení svorkovnice ti asi moc nepomůže, ale barevně ty kabely musí odpovídat ja v 105S tak v 105L
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
13.4.06, 08:07 |
|
|
Bukaj
|
Juris píše: No,tak jednoduché to není,s tím náhonem to vím,natažení otáčkoměru je mi taky celkem jasný.O co jde je to,že to auto se pomalu přeměňuje ze Škody 105 S na něco moc pěknýho.Jenže v S ku byly ty úplně nejstarší budíky a ty nemají klasické škodovácké svorkovnice jaké jsou na kulatých,nebo 125 přístrojovkách,ale staré ploché šmejdy a tam je ten problém,že bude třeba z těch starejch svorek to přeházet do novejch.A z toho mám strach,abych někde něco nespálil,protože jet po cestičkách tišťáku se sice dá,ale je to velice nebezpečný a dá se přeskočit o jednu cestu a to může bejt pro ty budíky osudný!
Aha
Ty máš tu novou přístrojovku bez kabeláže?
Všechny škodovky od Ska po GLS ko a od 105Ky po Rapida 136 mají stejné konektory přístrojovky - né hned ty na přístrojovce, ale asi o 20cm dál - tam jsou dva konektory (jeden 6ti a druhej 10tižilovej), jen u chudší výbavy některé nejsou zapojeny.
Jestli opravdu nemáš ten "mezikus" kabeláže, tak se mi jeden někde válí ve skříni
_________________ Å 130 L 86 - cestovní limuzína Levandulka 1000 MBG De Luxe 67 - v renovaci Felda Combi GLXi - 1,3 MPi 97 - k užitku tátovi 130LPG 130L 86 - denní vůz 1000MB MB 69, 1.8.68 Ať mi nikdo neříká, že něco nejde... Škoda 742 Forever Team
|
14.4.06, 16:00 |
|
|
Juris
|
Aha, já jsem přehazoval celou palubku za Rapidovou,ale těch konektorů jsem si nevšim!Přístrojovku mám i s mezikusem, takže zítra do toho vlítnu a dám vědět!
|
14.4.06, 18:10 |
|
|
Juris
|
Hurááá,přístrojovka je přepojená a kupodivu funguje,jen jsem s hrůzou zjistil,že 105 S nemá v nádržce na brzdovku kontakty na měření výšky hladiny,takže v té nové přístrojovce jsem musel vyhodit žárovku z kontrolky brzd, protože permanentně svítila.Teď jen fakt nevím,jak připojit otáčkoměr.Mám přistroje ze 125,koukal jsem na už proběhlý diskuze,ale nejsem z toho chytrej!Potřeboval bych to napsat pro úplného blba,čily pro mě! + by mělo být připojený,ale nevím,kam připojit kabel od indukčky a taky přesně nevím kam s ním na té indukční cívce.Jsem zkrátka těžkej začátečník!
|
16.4.06, 08:09 |
|
|
Šemik
|
Cože? Kontakty na měření výšky brzdovky v nádržce? To jsem ještě v žádný 742 neviděl. Podle mě se tam nikdy nedávaly
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
16.4.06, 08:31 |
|
|
Lukas
Příspěvky: 1471 Bydliště: Karviná / přes týden Zábřeh na Moravě
|
o kontaktech na mereni vysky hladiny brdovky sem v 742 taky neslysel. jen sem nekde cetl na netu ze ty pozdejsi S1203 uz tohle udelatko mely a ze to jde predelat na 742.
_________________ Škoda 110R r.v. 1972, rallye červená / - šlo do světa
Škoda RAPID 130 r.v. 1987 - rallye červená, Apolla /
Coupé club TW
|
16.4.06, 09:21 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|