|
FAQ
• Hledat • Přihlásit se
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 9 ] |
|
Nedrzi volnobeh na lpg, z motoru je citit plyn
Autor |
Zpráva |
Nergos
|
Nedrzi volnobeh na lpg, z motoru je citit plyn
Zdravim vsechny
Mam takovej prtavej problem, fanousek mi nedrzi volnobeh kdyz mam zaple lpg. V pohode nastartuji na lpg, ovsem kdyz pustim plyn tak otacky klesaji klesaji az fanousek uplne chcipne. Tak ze musim sedet v aute a porad drzet pedal plynu, dokud se motor nezahreje pak to drzi.No a obcas se mi zda ze kdyz prindu k autu, tak citim z prostoru motoru plyn. Jeste sem se chtel zeptat na jednu vec, kdyz teda startuji tak se motor obcas silene klepe a vydava takovy divne vrcivy zvuk. predem diky za odpoved.
|
8.5.10, 11:11 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Dallen
|
Po startu by ti přeci měli držet otáčky pomocí sitiče ne?
|
8.5.10, 11:16 |
|
|
Nergos
|
tak ze je v haji sitic teda? jak to mam teda opravit, a co ten zapach plynu z motoru?
|
8.5.10, 11:25 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27231 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
u fáva se jako sytič používá přívěra (přivře se přívod vzduchu do karnu a tim se vytvoří potlak a vysává víc paliva) a přes ní se tem plyn nenasaje
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
8.5.10, 11:50 |
|
|
gokralik
|
Sádro mlč!
Fávo na plyn funguje na sytič úplně stejně jako benzín. Jediný rozdíl může být v otáčkách, který motor drží, ale určitě by neměl zdechnout. Na benzín je všechno OK?
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
8.5.10, 14:46 |
|
|
Dallen
|
Takový celkem dost stupidní dotaz. Víš jak se používá sitič u fava že jo?
Ono celkem často se setkávám s problémy které jsou nevyřešitelné a nakonec se jedná o takovéhle podobné blbosti (mimo obor aut).
|
8.5.10, 15:02 |
|
|
michalkatka
|
prvoradý je predpoklad 110% stav na benzín, ak je ok - čo LPG membrány a filter ( vek a km )
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
9.5.10, 11:57 |
|
|
Beda
|
Re: Nedrzi volnobeh na lpg, z motoru je citit plyn
Nergos píše: Zdravim vsechny Mam takovej prtavej problem, fanousek mi nedrzi volnobeh kdyz mam zaple lpg. V pohode nastartuji na lpg, ovsem kdyz pustim plyn tak otacky klesaji klesaji az fanousek uplne chcipne. Tak ze musim sedet v aute a porad drzet pedal plynu, dokud se motor nezahreje pak to drzi.No a obcas se mi zda ze kdyz prindu k autu, tak citim z prostoru motoru plyn. Jeste sem se chtel zeptat na jednu vec, kdyz teda startuji tak se motor obcas silene klepe a vydava takovy divne vrcivy zvuk. predem diky za odpoved.
mě to dělalo také že to chcípalo a byl cejtit a cukalo to s autem tak jsem sundal sání z karbce jsem sundal ten hlinikovej bazmek co z něj de plyn do karbce. Potřel jsem ho silikonem a nasadil spátky na karbec přidělal sání zrovna s novou vložkou a mám klid.
|
5.7.10, 12:11 |
|
|
varok
|
Sádra má ale asi pravdu ne? Vždyť ten prstýnek na LPG je posazený nad přívěrou, ne pod ní. A tlak plynu reguluje směšovač podle otevření škrtící klapky, ne? Já když měl fáčko na LPG s karbem, tak mi lépe drželo při studeném motoru otáčky bez sytiče. Když jsem zapl sytič, tak to bylo jakoby přechlastané a motor se dusil. Před startem jsem jen krátce zmáčkl ten elektrický sytič, neboli přibohacení a chytlo to krásně i drželo volnoběh.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
11.7.10, 00:03 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|