Autor |
Zpráva |
michalkatka
|
![Příspěvek Příspěvek](./styles/TW_Style/imageset/icon_topic_latest.gif) ventilátor
potrebujem veľmi nízky tlačný ventilátor na chladič ( s predu )...
niečo 50 - 100W...
rady nápady postrehy a pripomienky
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
13.7.10, 07:22 |
|
![](./styles/TW_Style/theme/images/spacer.gif) |
Reklama
|
![Pspvek Pspvek](./styles/TW_Style/imageset/icon_topic_latest.gif) Reklama
|
|
|
21lucas
Ignorant pravidel
|
citroen C4 ma 2 rychlostni 60W ventilator pred chladicem je cca 7 cm siroky
![Obrázek](http://www.imagebanana.com/img/ykt6d7ui/Beznzvu.png)
_________________ otec: Fobia Sedan HTP ![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif) m o j e: Citroen C4 1.6HDi FAP auto pro ženu - hračka pro muže - 7.1.25 posledni cesta
|
13.7.10, 08:21 |
|
michalkatka
|
21lucas píše: citroen C4 ma 2 rychlostni 60W ventilator pred chladicem je cca 7 cm siroky
fotka nepremáva, 7cm je už dosť, ale aj tak myslím že to budem musieť nejako upraviť, ale chcechcem dať preč tú výstuhu...
budem musieť niekam na vrakáč a hľadať...
|
13.7.10, 09:26 |
|
varok
|
To jako chceš odstranit klasický ventilátor chladiče a chceš dát před chladič? Nebo necháš původní a ještě k tomu přidat jeden před chladič?
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
13.7.10, 15:54 |
|
michalkatka
|
musím s predu pridať ešte jeden nech to stíha chladiť ![Idea :idea:](./images/smilies/icon_idea.gif) ako to má každé seriózne auto
neriešme že prečo ![Shocked :shock:](./images/smilies/icon_eek.gif)
|
13.7.10, 16:13 |
|
varok
|
Proč jsem se neptal, vím že jsi už několikrát psal, že to nemůžeš uchladit. Jenom aby se ti ty ventilátory potom nehádaly. ![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif) I když to možná bude vypadat blbě, mám dostatečné zkušenosti s chlazením. V jedné firmě, kde jsem kdysy pracoval, měl majitel koníčka offroad. Podomácku jsme vyráběli Offroad speciál a taky jsme ze začátku měli problém s chlazením. Já si osobně myslím, že jeden chladič před chladičem a druhý normálně za chladičem není dobrý nápad. Ale nebudu ti do toho kecat. Já osobně bych dal místo původního nějaký hooodně výkonný, i když jsi psal, že máš silnější než klasické fávo.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
13.7.10, 17:54 |
|
Jiri
|
Koukam ze se u vas oteplilo... ![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif) ja ted si nepamatuju co tam presne mas a nemas....napis co mas ted za chladic a jaky ventilator....nedal jsi tam ty dva vedle sebe jak sme se o tom bavili?
_________________ Jaguar XJS 1986 zlata Skoda Fabia Combi zlata Pak ještě tři letadla a čtyři helikoptéry
|
13.7.10, 19:28 |
|
michalkatka
|
to je Volvo od Kwika, neviem či 150, alebo 200W...
ale takmer každé auto s klímou má ventilátor aj spredu, takto beží kompresor prekticky stále, ak bude chladiť klimachladič samostatný ventilátor myslím že to bude účinejšie a nebude bežať furt...
dva ventilátory vedľa seba boli ešte horšie ako teraz...
|
14.7.10, 10:34 |
|
Jiri
|
To bych nerekl... ![Embarassed :oops:](./images/smilies/icon_redface.gif) prave ted bych rekl ze ti to nesaje pres celou plochu chladice...ty dva vetraky bych rekl ze by meli chladit lepe..ale jestli je to v praxi jinak tak nevim no ![Rolling Eyes :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif) ...a co je presne za problem teda ..teplota motoru....ja co vim tak prave moc tech vetraku ve predu jsem nevidel.....par aut to ma ale vetsinou to ma dva vetraky pod kapotou a nebo treba jen jeden vicerychlostni
_________________ Jaguar XJS 1986 zlata Skoda Fabia Combi zlata Pak ještě tři letadla a čtyři helikoptéry
|
14.7.10, 20:28 |
|
michalkatka
|
nieje to cez celú plochu chladiča, ale aj ten klimachladič nieje úplne nalepený na vodnom chladiči, je tam medzera a inak to jednoducho nejde, klimachladič je väčší...
s dvoma ventilátormi vedľa seba išla teplota rýchlešie hore, ale vždy na hrane červeného som to vypol, teraz sa to drží 1mm pred červený a nestúpa... na keď si to cca zrátam táto varianta zaberá väčšiu plochu ako dva vedľa seba... a veľa spraví aj výkon, tento jeden má viac ako dva malé dohromady...
|
14.7.10, 20:51 |
|
Jiri
|
ja bych volil dva ventilatory ale vykonejsi, ten favoritacky je na nic ...dat dva ventilatory pekne tak aby byly pres cely chladic, a najit nejake tak sestiliste vrtule a poradne motory, plus k tomu bych volil nejakou regulaci otacek....to jest po zapnuti klimy aby se roztocili na nejake otacky a po sepnuti teplotniho cidla aby sly na plno
|
14.7.10, 21:09 |
|
michalkatka
|
však si pozri ten obrázok, tan Volvo ventilátor čo tam mám má 6, alebo 7 listov, zaberá takmer celý chladič a je to riadna víchrica, po zapnutí klímy beží cca na polovicu a na plno ho spína spínač vysokého tlaku a tepelné čidlo na chladiči, ale to sa už opakujem asi 4krát... neviem či má 150, alebo 200W
takýto druhý sa tam nevôjde ani keby čo, preto chcem druhý do predu ![Exclamation :!:](./images/smilies/icon_exclaim.gif)
|
14.7.10, 21:37 |
|
Jiri
|
ja ti rozumimk ...asi si toho uz vyzkousel hodne tak mozna ti radim co uz ty mas zavrzeno, ja myslel dva prumerove mensi..neco jako ty favoritacke ale viceliste vrtule a vykonejsi, ale na druhou stranu pokud ti to takhle nejak funguje...a potrebujes jen prilepsit tak mozna by ten do predu byl dobre reseni, treba si vzpomenu au pojedu na vrakac a mrknu tam po autech co kde je..a jak je to velke
|
14.7.10, 21:41 |
|
Jonny
Junior TW team
|
a to mi chces povedat ze takyto megaventilator to neuchladi ani na plny kotol ? skusal si ho zapnut rucne trebars hned po prekroceni optim. teploty a hned naplno ?
_________________ 1) Škoda Rapid 136 . motor XT bude vo vyvoji -> ELEANOR nova kasna jej pristane 2) Škoda 120 GL - Pomrdanč - spotrebak s vyhodami 3) Škoda Fabia 1,2 HTP 47 kW -> ŽLŤAS ňáko ide furt na tri válce 4) Škoda 100 - 71" Model 72" Killec
|
14.7.10, 21:41 |
|
michalkatka
|
on to uchladí ako tak, ale teplota v podstate neklesá dole, nechcem si predstaviť čo by to robilo niekde v kopcoch...
a na chladiči mám 88°C čidlo takže to zopne pomerne skoro...
|
14.7.10, 21:44 |
|
Reklama
|
![Pspvek Pspvek](./styles/TW_Style/imageset/icon_topic_latest.gif) Reklama
|
|
|