Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 16.11.24, 15:36

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 10 ] 
 problemy se startem 1.3 MPI 1997 
Autor Zpráva

Příspěvek problemy se startem 1.3 MPI 1997
Zdravim, tak jsem tu zase mam problem nastartovat starter se otoci jen o jednu otocku a pak se nic nedeje vypada to na spatny akumulator ale ten jsem dobijel. Nekdy zkousim start s plynem a starter se nechce skoro otocit a nekdy chytne uplne v poho i bez plynu proto mi to vyvracuje spatny akumulator po otoceni klickem jde slyset cerpadlo jak tlaci benzin takze benzin tam jde. Predem diky za odezvu

8.7.10, 21:46
Pspvek Reklama

Příspěvek 
Tak že se na všecky čerpadla vybodni a zkontroluj tedy proč startér netočí motorem,to je ten první základ,proč motor neuvedeš do chodu...Nezkoušel si zjistit jestli to tedy nedělá spínačka,jde to jen v nějaké poloze ale dá se to vychytat...pak bys muse vymenit ořech.Zrovna tak to může dělat cívka startéru,ovládací kabel cívky startéru,kostra,+kabel napájení,startér a uhlíky...Jdi tedy po tom startování...

8.7.10, 22:08

Příspěvek 
patrik-hp píše:
Tak že se na všecky čerpadla vybodni a zkontroluj tedy proč startér netočí motorem,to je ten první základ,proč motor neuvedeš do chodu...Nezkoušel si zjistit jestli to tedy nedělá spínačka,jde to jen v nějaké poloze ale dá se to vychytat...pak bys muse vymenit ořech.Zrovna tak to může dělat cívka startéru,ovládací kabel cívky startéru,kostra,+kabel napájení,startér a uhlíky...Jdi tedy po tom startování...

no jeste zitra zkusim start s kamosovym aku nez se zacnu hrabat v kablech atd ... dam vedet

/edit a ta spinacka to asi nebude zkousel jsem ruzne polohy zitra se na to jeste kouknu pro jistotu

8.7.10, 22:23

Příspěvek 
mrkni na baterku a rovnou na kostřící body karoserie a motoru...bude to zoxidovaný

8.7.10, 22:30
Profil ICQ

Příspěvek 
tak ja jsem s toho jelen dneska sednu do auta a chytne to uplne v poho bez plynu takze to nakonec bude asi ta spinacka. Ondras83: na baterce jsem cistil kontakty dolival destilovanou vodu a dobijel ale nevim kde najdu ty kostrici body muzes mi poradit ?

9.7.10, 17:26

Příspěvek 
To budou nejspíše přidřené ložiska na rotoru startéru, nebo pokud točí startér normální rychlostí, ale neotočí motorem, tak volnoběžka u pastorku. Akumulátor může být dobitý, ale pokud už je starší, třeba nemá dostatečnou kapacitu a tudíž nedá potřebný proud.

10.7.10, 23:45

Příspěvek 
problem vyresen, pujcil jsem si aku od znameho a zkousel s nim nejakou dobu jezdit hodnekrat jsem zkousel start a chytlo to vzdycky hned na brnknuti takze to je baterkou diky vam za odpovedi

18.7.10, 19:45

Příspěvek 
ja nermam fesliciu ale skodu 105 a mam tiez podobny problem a to taky ze zo zaciatku mi tak pomaly pretaca motor ako keby bola vybyta baterka tak pomalicky ale motor chiti ale ma to stve ze ci nahodov niesu nejak v prdely piestne kruzky alebo co ze tka tazko toci starter potom ako motor sa rozbeha tak uz startuje sviznejsie rychlo pretaca

27.9.10, 18:53

Příspěvek 
změř napětí na svorkách baterky v průběhu startování a nahlaš. Kroužky to určitě nebudou.

27.9.10, 19:01

Příspěvek 
00250 píše:
ja nermam fesliciu ale skodu 105 a mam tiez podobny problem a to taky ze zo zaciatku mi tak pomaly pretaca motor ako keby bola vybyta baterka tak pomalicky ale motor chiti ale ma to stve ze ci nahodov niesu nejak v prdely piestne kruzky alebo co ze tka tazko toci starter potom ako motor sa rozbeha tak uz startuje sviznejsie rychlo pretaca

Ach jo, študuj-študuj...krúžky to veru nebudú...alebo baterka, alebo štartér, alebo zlý prechod energie od baterky ku štartéru...

Megane 1,9D
AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97

27.9.10, 19:38
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 10 ]