Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 28.11.24, 10:49

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 29 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
 Škoda 120 LS - podřazování na 1. stupeň 
Autor Zpráva

Příspěvek 
no ja rozhodne ne, jen tu jednicku dam jedine pod 10km/h

12.8.10, 22:09
Pspvek Reklama

Příspěvek 
Zařadit na škodovce jedničku bez meziplynu je takřka nemožné, ale s meziplynem není problém. Jestli máš otáčkoměr tak je to lepší, dá se to naučit že tam padne jak malina i v 50kmph :D Samozřejmě, tohle je víc než se užije v běžném provozu, ale naučit se jí tam dát kolem 20-30kmph není na škodu

14.8.10, 12:07

Příspěvek 
Šemik: Jo jo díky tobě i všem ostatním za rady, já jsem v autoškole jezdil s Opelem Corsou a ta technologie, kterou je to auto dělaný nepotřebuje meziplyn, takže tam ta jednička padala sama bez rámusu i při 30km/h, ale menší problémy jsem s tím měl u tatovy stodvacky, ale už jsem to s meziplynem párkrát zkusil a fakt to funguje bez toho řinčení z převodovky :wink:

15.8.10, 15:27

Příspěvek 
člověče, to seš řidič? Ta "technologie" se jmenuje synchron, resp. synchronizovaná převodovka. Corsa má asi synchronizovanou i jedničku, škodovka prostě ne. Proto, pokud máš cit, buď použiješ meziplyn, nebo zastavíš, abys mohl zařadit. V situaci, kterou popisuješ, slušnej řidič co má cit s autem asi vůbec nebude řadit dvojku a nechá to jet od rozjetí pomalinku na jedničku...

15.8.10, 19:33
Hliník navždy.

Příspěvek 
CROWACK: Jaktoze skodovka nema synchronizovanou jednicku? Odkdy :-)

Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.

15.8.10, 19:48
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
CROWACK píše:
člověče, to seš řidič? Ta "technologie" se jmenuje synchron, resp. synchronizovaná převodovka. Corsa má asi synchronizovanou i jedničku, škodovka prostě ne. Proto, pokud máš cit, buď použiješ meziplyn, nebo zastavíš, abys mohl zařadit. V situaci, kterou popisuješ, slušnej řidič co má cit s autem asi vůbec nebude řadit dvojku a nechá to jet od rozjetí pomalinku na jedničku...

Občas je třeba přeřadit i v kopci na jedničku a zláště je- li auto dost naloženo, je to problém, když ji tám dám jen když auto skoro stojí

15.8.10, 20:02
Hliník navždy.

Příspěvek 
Zrovna dneska jsem radil na 1 tak pri 25kmph, pekne to tam cvaklo v prevodovce jak kolecka zapadla do sebe, me se to libi...

Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.

15.8.10, 20:43

Příspěvek 
CROWACK píše:

Promiň na chytrý kecy mám alergii,proto se nebudu obhajovat, zřejmě ses narodil s volantem v ruce a nohou na spojce.

16.8.10, 09:51
Dřevák na focení, neumí ostřit

Příspěvek 
já taky nevim proč podřazujete na jedničku :roll: nás v autoškole učili že jednička slouží pouze pro rozjezd :roll:

16.8.10, 10:25
Profil ICQ

Příspěvek 
Sadra17 píše:
nás v autoškole učili že jednička slouží pouze pro rozjezd :roll:

A když chceš jet driftem křižovatku, jak to se slabým motorem jinak dáš ? :D

Jednička je rychlost jako všechny zbylé, není třeba ji diskriminovat jen pro rozjezd.

17.8.10, 18:26

Příspěvek 
pekne si daj neutral-pusti spojku-plyn-spojka a sup 1ka je tam aj ked sa hybes :)

nas uz ucili ze bezne tam dat za jazdy jednotku...napr "vidis auto pred kruhacom stoji....spomal daj si jednotku a ides bez plynu a cakas kym sa uvolni kruhac...a ked sa uvolni slapnes na plyn a vystrelis" :D
tolko citacia iinstruktora...

ale tak dnesne auta co su fakt znesu tu jednotku bez reptania v 30ke pohode :)

a tiez sa mi zda ze 120ka nemala synchronizovanu 1 ku

2.9.10, 22:07
Mistr mechanik

Příspěvek 
Synchrony na jedničce neměla poslední 1203. :wink:

2.9.10, 22:34

Příspěvek 
Dělal jsem tři převodovky a nevím o tom, že by jednička neměla synchron....5q má 5 synchronů. Tedy 1 a 2 má synchronní spojku a z každé strany je synchron a takto můžeme pokračovat dál až do 5ky s jedním synchronem samo....takže bych řekl, že má :wink: To že tam nejde sama ani při 30km/h je spíš dáno tím, že ten převodový poměr na tom ozubení prostě nezvládne synchronizovat ten jedničkový synchron při otáčkách v dané chvíly

3.9.10, 16:01
Profil ICQ

Příspěvek 
Jasnéže aj jednotka má synchrón, aj keď sa správa tak, akoby nemala :wink: Mojej sestre sa podarilo zaradiť 1ku na Hybridke aj pri 40 km/h..a bez medziplynu...ale s medziplynom no problem - presne, ako píše šemík, čo ak chceš z rýchlosti cca 20km/h driftnúť zákrutu a či križovatku? Ja jednotku dávam s jemným medziplynom, aj keď auto stojí...a vtedy to robím tak, že jednotku šupnem tesne po tom, ako stlačím spojku a vždy sadne pekne...njn, synchróny 742ky na 1ke a 2 ke sú nie vždy celkom OK 8)

Megane 1,9D
AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97

12.9.10, 07:20
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 29 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2