| Autor |
Zpráva |
|
varok
|
Nevím, my jsme to tak dělali na šachtě. Mistr dal ložisko na el. vařič a když se ložisko zahřálo, tak jsme ho v sikovkách nasadili na náboj. Ten byl ale moc velký, takže do mrazáku by nevěšel, při menším dílu by to bylo lepší. Správně se to nemá takhle dělat, ale taky to tak jde.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
| 23.8.10, 19:51 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
darklord
|
ak to tu zmerci ondra120 ten vam da, ako sa stefty montovali vo fabrike? lisovali sa, a preco? pretoze pri ohrievani a chladeni sa menia vlastnosti materialu (v tomto pripade zrejme spatnym smerom)
_________________ "You only really learn by doing it, I believe." Ayrton Senna
|
| 24.8.10, 00:00 |
|
 |
|
MATTESS
|
Montovat takto věnec setrváku, to je OK, ale štefty 
_________________ člen Coupé clubu TW fotky https://mattess00.rajce.idnes.cz/
|
| 24.8.10, 06:46 |
|
 |
|
I.n.s.o.m.n.i.a
|
Kliik kluci:o)..to byla jen hola teorie  ..vy jste nevideli toho smajlika a pokus o vtip s mrazakem a troubou?  ..necham to nalisovat, nebojte 
|
| 24.8.10, 08:03 |
|
 |
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Registrován: 19.7.06, 20:40 Příspěvky: 27259 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
darklord píše: ak to tu zmerci ondra120 ten vam da, ako sa stefty montovali vo fabrike? lisovali sa, a preco? pretoze pri ohrievani a chladeni sa menia vlastnosti materialu (v tomto pripade zrejme spatnym smerom)
nedosáhneš takový teploty aby se něco výrazně změnilo
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
| 24.8.10, 09:47 |
|
 |
|
varok
|
No já to tentokrát jako vtip nemyslel. Jak myslíte, že to dělají různí garážníci, kteří opravují auta ve velkém? Neberu ty, kteří mají opravdu dobrou výbavu a profi nářadí. Půlka z nich to ale dělá takhle. Navíc, podle mě je lepší dělat tímhle způsobem štefty v bubnu, než setrvák. U setrváku hrozí větší neštěstí když to povolí než u kola. Když se jeden povolí, drží tam ještě tři šrouby. U setrváku jsou následky podle mě mnohem horší.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
| 24.8.10, 16:09 |
|
 |
|
varok
|
Navíc tímto zahřívání a zchlazováním se mění vlastnosti kovů. však to vím, vždyť jsem psal, že se to nemá, ale někdo to dělá i tak. A fabriku zde prosím Darklord nepleť! Kolik věcí se dělá ve fabrice úplně jinak, než si tady někteří opravují auta? Myslím, že toho bude docela hodně.
|
| 24.8.10, 16:14 |
|
 |
|
darklord
|
pokial viem, na zotrvaku sa nahrievaju len zuby (veniec), zotrvak samotny sa nenahrieva, tam maximalne povoli ozubenie z coho nic fatalne nehrozi tak ako ked upadne kolo... pretoze to ze povolil jeden steft si vsimne asi tak 0.001% ludi, tri sa namahaju o to viac a nestastie mame na svete  Ja som proste zasadne proti tymto upravam, to uz radsej upravit kolesa ak je to mozne.
_________________ "You only really learn by doing it, I believe." Ayrton Senna
|
| 24.8.10, 16:46 |
|
 |
|
varok
|
Však já psal, že se to tak taky dá, ale sám bych to tak nedělal  Viděl jsem ale pár lidí, kteří tímto způsobem auta opravují. Aha, já stervák ještě neměnil. Myslel jsem, že myslíš jak se dává na hřídel, nebo tak něco. Jestli jen ozubení věnce, to jo.
|
| 24.8.10, 16:52 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |