Autor |
Zpráva |
Lamač
|
dioda
tak som skusil tu diodu,s elektrikou to bolo lepšie,ale spotreba išla zo 7,5 na 8,3-skušal som to asi mesiac a pol..takže až taký tuning to nie je
|
28.8.10, 17:47 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
varok
|
21lucas: já bych to raději neriskoval nějakými blbostmi. Jeden chlápek mi říkal, že už i některé fábie mají dorovnávání napětí altíku. Jeden drát z altíku vede do ŘJ a ta dorovnává napětí do určité hodnoty podle zatížení. Jak to ale funguje nevím. Nějaké TJUNING DIODY JSOU K HOVÍNKU.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
29.8.10, 15:09 |
|
|
Nepér
|
Nějaké TJUNING DIODY JSOU K HOVÍNKU.[/quote]
No fear and TUNE!
_________________ "Šlápněte na to trochu, ať nemusím brzdit!"
|
29.8.10, 17:07 |
|
|
21lucas
Ignorant pravidel
|
varok píše: 21lucas: já bych to raději neriskoval nějakými blbostmi. Jeden chlápek mi říkal, že už i některé fábie mají dorovnávání napětí altíku. Jeden drát z altíku vede do ŘJ a ta dorovnává napětí do určité hodnoty podle zatížení. Jak to ale funguje nevím. Nějaké TJUNING DIODY JSOU K HOVÍNKU.
drbu na to dobiji to na volnobeh 13,8 a to staci
_________________ otec: Fobia Sedan HTP m o j e: Citroen C4 1.6HDi FAP auto pro ženu - hračka pro muže
|
29.8.10, 17:38 |
|
|
varok
|
Pokud to nedobíjí na volnoběh při zatížení méně než 13V, tak bych to neřešil. Ideál je 13,5-14,2V bez zatížení.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
29.8.10, 18:58 |
|
|
Petr
|
varok píše: 21lucas: já bych to raději neriskoval nějakými blbostmi. Jeden chlápek mi říkal, že už i některé fábie mají dorovnávání napětí altíku. Jeden drát z altíku vede do ŘJ a ta dorovnává napětí do určité hodnoty podle zatížení. Jak to ale funguje nevím. Nějaké TJUNING DIODY JSOU K HOVÍNKU.
Přesně tohle mi řekl kamarád, který se elektrikou živí celý život a má jí zmáklou. Dioda je naprd, měl jsem jí namontovanou ve Favoritu a nefungovalo to.
_________________ Citroen Xantia 1.9 TD Break r.v. 1997 - úžasný prostor a pohodlí
Citroen BX 1.9 D r.v. 1993 - super kára
Škoda Favorit 135 LS r. 1990 - bejvávalo
|
31.8.10, 08:00 |
|
|
Nepér
|
Jenže Fábie není Favorit, na něm to bez problémů funguje.
|
31.8.10, 09:59 |
|
|
Petr
|
Nepér píše: Jenže Fábie není Favorit, na něm to bez problémů funguje.
Tak nevim, proč mi to teda ve Favu nefungovalo . Zkoušel jsem to pak po pár letech i v BX (měl jsem tam alternátor z Fava) a taky nic .
_________________ Citroen Xantia 1.9 TD Break r.v. 1997 - úžasný prostor a pohodlí
Citroen BX 1.9 D r.v. 1993 - super kára
Škoda Favorit 135 LS r. 1990 - bejvávalo
|
31.8.10, 10:06 |
|
|
varok
|
Tak fungovat by to mělo, tedy pokud je to dobře zapojené, ale těch pár desetin voltu je pro mě nepodstatné. To raději budu řešit, abych neměl při jízdě tak obrovský odběr a jak mi kdysy jednou radil, mít zapnuté jen to nejdůležitější, tím se řídím a nemám problém.
|
31.8.10, 10:34 |
|
|
fatal
rejpal
|
Re: tuningová dioda
Tak jsem to také zkusil a chová se mi to zajímavě, po nastartování je napětí dle očekávání a pak v průběhu delší cesty klesá od 13.8 k 12.8 V, jako by docházelo k průrazu diody. Při další jízdě se to opakuje, takže destruktivní průraz to není. Použil jsem 5A diodu. Nemáte s tím někdo zkušenost?
|
5.2.14, 10:44 |
|
|
Nepér
|
Jako teplem se Up snižuje, ale o 1V to je nějak moc. Zkus měřit přímo úbytek na diodě.
|
5.2.14, 11:43 |
|
|
MartinK72
|
U altíku Favorita/Felicie tuningová dioda samozřejmě funguje. Není jediný důvod proč by neměla fungovat. Zároveň neexistuje jediný důvod ji tam dávat, pokud je alternátor i regulátor v pořádku a nikde nejsou přechodové odpory v kabelech, dávají tyto alternátory bez zátěže 14,2V. Se světly a větrákem topení na dvojku 14,0V. Skutečné napětí regleru se měří za běhu motoru mezi svorkou D+ a kostrou. Při zvýšení otáček a zapínání spotřebičů se nesmí měnit.
|
5.2.14, 12:35 |
|
|
Viky
Pan Kapitán
|
Ja tam ty 5A diody mam 3 paralelne. Jede mi to na 14.5V a odkecany baterce s velkym vnitrnim odporem to dela docela dobre, kolem 14V to jeste nejak moc nenabijelo.
_________________ Forman 1994 Million Edition "Frankie" Rapid 120/1985 "Eda" - BAZ 120R Škoda 742 Forever Team -
Cvokárium: Youtube Instagram
|
5.2.14, 12:51 |
|
|
Nepér
|
Jednou má ten regulátor jmenovitý napětí 14V a jednoduše zvýšit se dá jen diodou. To je jediný důvod.
|
5.2.14, 13:04 |
|
|
MartinK72
|
Re:
varok píše: 21lucas: já bych to raději neriskoval nějakými blbostmi. Jeden chlápek mi říkal, že už i některé fábie mají dorovnávání napětí altíku. Jeden drát z altíku vede do ŘJ a ta dorovnává napětí do určité hodnoty podle zatížení. Jak to ale funguje nevím. Nějaké TJUNING DIODY JSOU K HOVÍNKU. Ne, funguje to jinak. Do řídící jednotky je z alternátoru přiveden DFM signál, který ji informuje o zatížení alternátoru. Pokud by došlo na volnoběh k přetížení altíku, ECU buď o něco zvýší volnoběh, nebo některý spotřebič odpojí (vyhřívání zadního okna, vyhřívání zrcátek, PTC a podobně).
|
5.2.14, 13:20 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|