Autor |
Zpráva |
varok
|
Dobíjení Felda 1,3MPi
Ahoj všem, chtěl bych poprosit o radu. Na feldě po tatíkovi mi nějak pokulhává dobíjení. Na prázdno to dává asi 13,7V a po zapnutí světel, ventilátoru topení a pár drobností spadne napětí na asi 13,4 V. Teroreticky to dobíjí, dobíjení začíná okolo 12,5V. Nyní ale jezdím do práce jen krátké trasy, asi 10km tam a 10km zpátky, tak to dobíjení není dobré. Už jsem očistil všechny spoje na aku, kostru, na altíku a vyměnil regulátor s uhlíky, ale pořád to dobíjí tak málo. Kde bude problém? Ty vaše slavné M5 šrouby na zadní straně altíku? Z venku jsem je už dotáhnul, ale asi bude potřeba rozebrat altík, že? Nebo čím by to prosím mohlo být? V knížce je napsané, že při nízkém dobíjení je potřeba vyměnit regulátor, ale i tak to nepomohlo. Je to knížka od Andrta o favoritech, ale mělo by to být stejné, ne? Altík je tam 55A, stejný jako ve favoritu.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
19.9.10, 10:22 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27231 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
M5 zevnitř
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
19.9.10, 12:13 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
jak píe sadra pořád dokola 3 x M5, sklepneš zadní dekl,
před utažením stčíkám sprejem na kontakty a taky když je dekl zoxidovaný v místěch kde je x M5 kostřeno tak taky očistit a postříkat miloš
|
19.9.10, 18:19 |
|
|
Jarda S.
|
a po dotažení je zakápni barvou jinak se za chvíli povolí znova
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
19.9.10, 18:45 |
|
|
Capricorn
|
Varoku rozlouskni altík a dotáhni ty M5 zevnitř jak píšou kluci... Já je taky dotáhl napřed jen zvenku, ale ono to chce opravdu a hlavně zevnitř. Je to asi dva měsíce co jsem altík rozebral a všechny M5 uvnitř byly povolené o 2-3 mm. Takže jsem vnitřnosti vykoupal v techničáku a následně po oschnutí dotáhl M5 a zakapal barvou a od té doby mi napětí neklesne při všech režimech pod 13,95 V - předtím nešlo nad 13,8 V. Vůbec se toho neboj jestli si altík neměl ještě rozebraný. Já předtím taky ne a šlo to úplně v pohodě... je to skoro jako Merkur Jo a ještě jsem pilníkem očistil všechny upevňovací body altíku (jak na jeho konzole tak i na samotném těle altíku) to hádám taky docela pomohlo. Abych nezapomněl tak se mi i docela hodil tenhle návod.
_________________ Favo 135 (G)LX '93
|
19.9.10, 18:59 |
|
|
varok
|
Děkuji kuci za rady. Altík už jsem měl rozebraný z fáčka. Ten ve feldě vypadá že je stejný, nebo podobný. Ty matky M5 jsem dotáhnul, ale jen z venku a vůbec to nepomohlo. Vyměnil jsem regulátor s uhlíky za nový a napětí je pořád stejné. Tak ten starý regulátor je asi dobrý a problém je v těch třech šroubech. Nechám tam ten starý regulátor, stejně chtějí mamina se segrou feldu prodat, tak tam nebudu cpát nový regulátor, pokud ten starý pojede. A ty šrouby mám prosím zakápnout barvou uvnitř, nebo ty matky zvenku? Dnes na to kouknu.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
20.9.10, 11:34 |
|
|
novomi
|
Tak já na těch šroubech měl plech co je držel aby se nepovolili, asi ho nemáte když tam cpete barvu . Byl to 55A Š120.
_________________ Škoda 120 L r.v. 1988 - 167 000 KM Opel Vectra Sedan 1.6 16V r.v. 1996 - 268 000 KM BMW E46 320D 110 kw touring r.v. 2002 - 266 000 KM
|
20.9.10, 15:26 |
|
|
Jarda S.
|
vevnitř venku nejni problém je kdykoliv zase dotáhnout
|
20.9.10, 16:41 |
|
|
varok
|
Tak jsem včera zkusil dotáhnout ty tři šrouby na altíku. Tam bylo ale všude bordelu. Potom jsem to zalepil lepidlem na šrouby, snad to nepovolí. Pak jsem vrátil kryt a mám na altíku, na tom šroubu okolo 14,2V naprázdno a po plném zatížení něco okolo 13,7V. Tak moc děkuji za rady. Ještě že jsem dostal dva regulátory zadarmo úplně zadarmo. Sice nejsou nové ale 100% funkční. Mám alespoň náhradní do fáčka.
|
23.9.10, 14:54 |
|
|
tonda2001
|
dobijení
mám felícii rok 1998 1,3 mpi mám problém vysunu klíček ze zapalování stále mi svítí kontrolka dobijení když zasunu zapnu kontrolky tak z hasne prosím poradte
|
25.9.10, 14:04 |
|
|
Jarda S.
|
prošlehlá dioda v alternátoru pokud máš 55A alternátor tak radši rovnou sežeň jinej
|
25.9.10, 14:30 |
|
|
tonda2001
|
dobijení
nojo ale když to jde přes spínačku tak tu kontrolku bytomnělo vypnout
|
25.9.10, 15:31 |
|
|
varok
|
Jo, ale zase může některá dioda, ta malá pro kontrolku mít zkrat na tu svorku s napětím. Ten výstup na aku. Tím by byla jakoby stále pod proudem.
|
25.9.10, 16:42 |
|
|
Jarda S.
|
Re: dobijení
tonda2001 píše: nojo ale když to jde přes spínačku tak tu kontrolku bytomnělo vypnout
altík je spojenej napřímo a přes prošlehlou diodu ti to rozsvěcuje kontrolku... taky se mi to stalo a tak sem koumal až sem změřil diody a jedna byla špatná
|
25.9.10, 18:27 |
|
|
tonda2001
|
kolik stojí asi ta dyoda žebych je vyměnil odpájenim seženuje vůbec mototechně
|
26.9.10, 08:50 |
|
|
Reklama