Autor |
Zpráva |
Dawid130
|
TAk to jsem zvědavý co omi na to teď řeknete..... sundal jsem hlavu...už jak jsem sundaval sací potrubí tak tam byl olej v sání.....když jsem tam strčil prst byl celý od oleje....no sundal jsem hlavu a co nebylo vidětna prvním válci taková rýha když jsem projel prstem bylo ji cítít....na ostatních nic.....když jsem otočil pístama klikou tak jak šly nahoru a pak dolu zůstal nahoře vložky olej nesetřel se....a to udělá 1,2,4 válec že tam zůstane olej ale ten 3 se utře celý a není tam vůbec nic....Tak co teď je to normalní že tam něco oleje zůstane??? Nebo není??? Určitě není co??
|
9.4.07, 11:19 |
|
![](./styles/TW_Style/theme/images/spacer.gif) |
Reklama
|
![Pspvek Pspvek](./styles/TW_Style/imageset/icon_topic_latest.gif) Reklama
|
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
Nemas rosypany kruhy nebo dokonce popraskany pisty? Je to divny, asi to bude totalka ![Confused :?](./images/smilies/icon_confused.gif) Bo muzes zkusit vyndat pisty jak to bude vypadat ... ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif) Radsi at se jeste nekdo vyjadri ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
9.4.07, 11:33 |
|
Dawid130
|
Chlapi už to neřešte dneska budu mít motor ze 130, takže to nechci řešit a už nebudu... Ale tam ten rozeberu a chci vidět co s nim je....Ale vypadá to fakt na ty kruhy.....
|
9.4.07, 11:54 |
|
Dawid130
|
Ale co se zeptám pasuje 120 hlava na 130 motor??
|
9.4.07, 11:56 |
|
Matthes
Hliník navždy.
|
škoda 105 na 120 píše: Ale co se zeptám pasuje 120 hlava na 130 motor??
Ja myslim ze 105 hlava by tam sla, ale 120 nevim ![Confused :?](./images/smilies/icon_confused.gif) Spis ne, copa, ten motor 130 neni uplne funkcni? Aby to nebylo z louze pod okap ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
|
9.4.07, 11:58 |
|
Šemik
|
Já myslím že 120 hlavu na 130motor nemůžš dát, kvůli rozteči válců ![Confused :?](./images/smilies/icon_confused.gif) Na 130 jde dát UPRAVENOU 105 hlavu...
Dále je zde otázka legálnosti - pokud ji tedy hodláš řešit, do 742.10 až 742.12X dle zákona nesmíš dát motor ze 742.13.
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
9.4.07, 15:43 |
|
Dawid130
|
Ne ten motor je v klidu já jen že ta 120 hlava má broušené sedla tak by byla asi lepší.... No a jak je to s tou legálnosti???? Já myslim že všechno jde když se chce...Motor mám od kamoše co má 120 a má tam upravený motor 130 a zapsali mu to v pohodě do TP
|
9.4.07, 18:42 |
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27238 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
škoda 105 na 120 píše: Ne ten motor je v klidu já jen že ta 120 hlava má broušené sedla tak by byla asi lepší.... No a jak je to s tou legálnosti???? Já myslim že všechno jde když se chce...Motor mám od kamoše co má 120 a má tam upravený motor 130 a zapsali mu to v pohodě do TP
to jo jenže na to musíš mít vlečenou zadní nápravu a čtyřpístky pak de udělat přestavba na 130 ![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
9.4.07, 18:45 |
|
Matthes
Hliník navždy.
|
Sadra17 píše: škoda 105 na 120 píše: Ne ten motor je v klidu já jen že ta 120 hlava má broušené sedla tak by byla asi lepší.... No a jak je to s tou legálnosti???? Já myslim že všechno jde když se chce...Motor mám od kamoše co má 120 a má tam upravený motor 130 a zapsali mu to v pohodě do TP to jo jenže na to musíš mít vlečenou zadní nápravu a čtyřpístky pak de udělat přestavba na 130 ![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
Stejne je to kravina, vem si v jakym stavu jezdej nektery auta a to je dobry. Ale na 100% kyvku a 2 pisty si favo motor dat nesmis ![Evil or Very Mad :evil:](./images/smilies/icon_evil.gif) Pritom mnoho 130 atd. je v daleko horsim stavu ![Evil or Very Mad :evil:](./images/smilies/icon_evil.gif)
|
9.4.07, 18:48 |
|
jindra
|
Zástavba motorů řady Š 135,136 do vozů Š 105/120
Jako nezbytné je nutné respektovat:
motor Š 135, 136 montovat do vozu Š 105/120 model M s rozšířenými rozchody
použít brzdového systému z typu Š 130 (vpředu čtyřpístová kotoučová brzda a vzadu brzdový váleček průměr 19 mm)
použít spojku průměr 190 mm s membránovou pružinou - použít hřebenové řízení a pneu s testem uniformity
Dále je výrobním závodem doporučeno použít:
zadní nápravu s vlečenými rameny - v případě použití kyvadlové nápravy dojde k výraznému snížení životnosti vodících hranolků
pětistupňovou převodovku se stálým převodem 3,9 - z důvodu zvýšené odolnosti ložisek
při použití karoserie M I (bez větracích otvorů pro chlazení brzd v předním čele) provést tyto větrací otvory
Z výše vedeného vyplývá, že jako výrobní závod nemáme z technického hlediska jakýchkoli námitek k těmto přestavbám a za dodržení výše uvedených podmínek je přestavba možná. Toto technické stanovisko výrobního závodu k dané problematice bylo již v roce 1990 předáno Ministerstvu vnitra ČR, které jej v rámci vlastní kompetence předávalo ve spojení s příslušnými vyhláškami všem DI Policie ČR, kteří jsou konečnými výkonnými a schvalovacími orgány těchto přestaveb.
_________________ ŠKODA octavia => ŠKODA octavia super => ŠKODA 110L => ŠKODA 105L =>ŠKODA 120LS
=>ŠKODA 125L šedá r.v. 1989
Škoda 742 Forever Team
Ford Focus - 1,8 TDDi - 66kW - 1/2001 - Hatchback - Gold http://forum.ford-focus.cz/viewtopic.php?t=9450
|
9.4.07, 18:49 |
|
Dawid130
|
O brzdách vím že musí být být 130kové a taky že tam jsou kdysi tam totiž chtěli dát 13O motor ale pak z toho sešlo ale brzy dam už takové jsou, takže v tom problém nevidím a nápravu nevim nevim předělávat ji nebudu a uvidíme co na to řeknou......a když přerazím číslo motoru na to 120kové??? To by nešlo??? Nebo mám ještě techničák od naší staré 120 s mot 130 to by nějak neprošlo???
|
9.4.07, 21:28 |
|
Bukaj
|
No, když přerazíš číslo motoru, tak nepoznají rozdíl, mezi 120 a 130...
...nebo to přehodit na ty druhé papíry...
_________________ Å 130 L 86 - cestovní limuzína Levandulka 1000 MBG De Luxe 67 - v renovaci Felda Combi GLXi - 1,3 MPi 97 - k užitku tátovi 130LPG 130L 86 - denní vůz 1000MB MB 69, 1.8.68 Ať mi nikdo neříká, že něco nejde... ![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif) Škoda 742 Forever Team
|
9.4.07, 21:52 |
|
Dawid130
|
Takže čím a jak vybrousít staré číslo a čím a jak vyrazit to nově???
|
10.4.07, 09:39 |
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27238 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
skoč si udělat výmaz čísla motoru ![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
10.4.07, 19:46 |
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
škoda 105 na 120 píše: Takže čím a jak vybrousít staré číslo a čím a jak vyrazit to nově???
nic nebruš naraz to pětkama přímo na to a pak pomalu ubrušuj a raz až to bude ok miloš
|
10.4.07, 20:12 |
|
Reklama
|
![Pspvek Pspvek](./styles/TW_Style/imageset/icon_topic_latest.gif) Reklama
|
|
|
|