Autor |
Zpráva |
Ondras83
|
ja nevim...ja bych se poohlížel po koncernu a nebo japonce, ale krásnýho
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
4.6.10, 15:39 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Dallen
|
chemer píše: mazda 6 opel vectra audi a4 vw passat vw bora ford mondeo ford focus
Šestku má kámoš a je spokojený jinak nevím nic.
Opla bych nebral, je to z mojí osobní averzi ke značky, často jezdím zafirou, astrou, corsou a se všemi jsou problémy. Se zafirou jsme se nechávali po expedici odtahovat do čr v šesti lidech s rakví na střeše.
Audi a4, zbytečně přeplácíš, ale zase to je audi. Motory slušné, ale drahý servis.
Passat, Bora- K tomu ani není co psát, akorát se dost kradou (platí pro passat), bora je fajn, ale malá.
ford mondeo-Celkem obtíž vybrat motor, benzín moc žere, nafty nejsou spolehlivé. Známý má modeo v ghia výbavě a pořád stím jsou nějaké problémy.
focus- Parádní auto, skvělý motor 1.6, dobrý podvozek. Znám dost lidí co má focuse a nikdo si nestěžuje, svezení je celkem pěkné.
|
4.6.10, 16:09 |
|
|
Vít
Hluchoň
|
Ondras83 píše: s passat dobrej, ale přední náprava 30 tis repase
záleží na použitých dílech, pořídím to pod deset tisic (SWAG) , ale je to tak na 30 tisic km , original kolem 30 tisic korun, je to asi na 100 tisic km, muzu ale rict, ze i kdyz rec cisel rika, ze je levnejsi kuovat repliky, tak kdyz na to jen trochu budu mit, udelam si na svem original, ono to je prace celkem na ho**o a delat to kazdy rok nebo dva, to je napad hodny sveraci kazajky Ondras83 píše: Forda nebrat
tady nemohu nez souhlasit, prohlizel jsem si focuse, ne toho jak ma neper, ale tu starsi generaci, hnije to snad vsude, prahy pode dvermi, nosniky v motorovem prostoru ve vsech spojich a na vsech hranach, a to jsem nevidel spodek, bylo to zbytecne
|
4.6.10, 22:35 |
|
|
Veteranista
Junior TW team
|
Opel a Ford jsou značky, které hledí na životnost auta v součaqstnosti nejméně.
Zkušenost s Fordy je taková, že lak super bez známek rzi, ale spodek včetně nosníků na kaši
_________________ Octavia 60 & Octavia 61 & 1000MB 67 & M22 1969 & 110LS 75 & 100L 75& M-B 200D 76 & F 127 77 & 120L 77 & 1203COM 80 & F 126p 86 & F 126p 87 & 125L(136L) 89 & O Corsa B 1996 &M-B 212D 98 &motocykly
|
5.6.10, 11:52 |
|
|
chemer
Moderátor
|
Když mondeo nebo focuse, tak se mi líbí jen ty nad 2004 - 2005.
|
5.6.10, 13:30 |
|
|
chemer
Moderátor
|
Tak už jsem pro šestku definitivně rozhodnutej. Pouze už jen vykonat to nejzásadnější - projet se s ní.
Naposledy upravil chemer dne 12.9.10, 22:35, celkově upraveno 1
|
12.9.10, 21:35 |
|
|
Radic
|
to je každého věc...mazdu má bratránek a je to velké auto a na skoro 300k najetých celkem v pohodě...já zas sem si kůpil itala že sem chtěl neco neohleděné a jiná bych nechtěl...sice další bude alfa ale ital to je už enom počkat na tu příležitost svoje si opravuju sám a v pohodě...člověk si zanadává ale všecko de když se chce.
_________________ Škoda 135 Rapid Ford S-max TDCi Volvo S60 AWDoff 2.4T Škoda 742 Forever Team Škoda TW Coupe Club
|
12.9.10, 22:30 |
|
|
ferrari
|
heh, aj ja som mal dilemu okolo 156ky akurát mi prišlo, že 306ka je predsa len omnoho jednoduchšia a teda aj bude blbovzdornejšia...
_________________ Kilecko Zmenilo majiteľa... Embucha = moja 125ka znova žije Hybridka = R.I.P. Megane 1,9D AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97
|
13.9.10, 05:29 |
|
|
VeTeV
Senior TW team
|
bývalý šéf jí měl - v naftě a nemohl si jí vynachválit a ot Japonci nyftu neměli leta dobrou... prostě jen jezdil a nic se nesralo... co vím koupil z druhé ruky as dva roky staré a měl to další dva roky a nic se neposralo...
_________________ Škoda 120GLS - renovace od základu, expediční vůz - cesta je cíl
Škoda 120L - spotřební vůz - končí
Xantia 1,8i 16v Break - ať se nám svět houpe
Když se zblázníte do řady 742 není cesty zpět - zbývá vyřešit jen otázku - kdy konečně dostanu rozum?
|
13.9.10, 07:10 |
|
|
chemer
Moderátor
|
Dá se nějáký roční období označit jako vhodný ke koupi ojetýho auta a z jakýho důvodu? Nebo je to uplně jedno?
|
8.11.10, 21:37 |
|
|
kwiko
|
zvycajne na jesen sa da kupit nalepsie...
Ludia sa lucia s letom a bilancuju, tak sa zbavuju obcas aj aut bez zjavnej vady.
vid kolko aut sa tu zrazu meni..
_________________ Forman 135Le Volvo 855 TDI 0949126151
|
8.11.10, 21:49 |
|
|
Vít
Hluchoň
|
po dva minule roky jsem sledoval ceny aut, jak roztal snih, stoupaly nahoru, nejlip to vychazelo v lednu a unoru, nevim ale, do jake miry to ovlivnila "krize" a jak to ovlivni letos, kdyz pry dozniva
ale treba na BMW 3 E46 mi tenhle narust udelal caru pres rozpocet, bylo to cca plus 40 tisic, totez mazdy 6, ale i ti passati, i kdyz tam to nebylo tak vyrazne
jinak pristi rok bych rad prodal passata (drive jen v pripade mimoradne vyhodne nabidky, nebot bych to musel hlasit financaku), tak kdybys mel nahodou zajem, obchod muze probehnout, reknu ti vse, co vim, ukazu co je delane, z ceho a kdy, zrovna ti muzu rict duvod prodeje, a to ze me spis laka neco zabavnejsiho jako 165kW TT quattro
|
8.11.10, 22:44 |
|
|
chemer
Moderátor
|
Vít se nezdá. Mě se na passatu líbí hlavně ten motor, ale vzhledově se mi spíš líbí ta novější generace. No ale dost se mi tyhle věci mění, takže si to budu pamatovat.
|
8.11.10, 22:51 |
|
|
ventYl
|
ferrari píše: heh, aj ja som mal dilemu okolo 156ky akurát mi prišlo, že 306ka je predsa len omnoho jednoduchšia a teda aj bude blbovzdornejšia...
no mna osobne by po tom, co som videl uz do francuza nikto nedostal. uz sa drzim tvrdenia, ze auta na F sa nekupuju: Ford, Fiat a vstreky Francuzske. nove mozno ano, ale ojetina jezis maria.
no a k veci. nejakej novsej mazdy povedzme od r.v. 2000 vyssie by som sa nebal, ale pri japoncoch trocha treba postudovat kto od koho kradol motory a vyberat taku motorizaciu, ktora bola najviac krat ukradnuta (rozumej v licencii vyrabana). na tu sa nahradne diely valaju na kazdom roku, existuju na to dealeri a bezne sa v europe nachadzaju. ak sa clovek chyti nejakej nestastnej motorizacie, napr. 2.0V6 z mazdy 323F a bude mat tu smolu, ze ten motor vysere zivot, tak sa nedoplati. nejakeho ryzozruta starsieho roku 2000 by som nebral snad len s vynimkou toyoty corolly 1.6i. to je licencne vyrabany L-Jetronic od boschu, cidla by mali byt zamenitelne a motor ne uplna doba kamenna, takze sa tam prakticky nema co pokazit.
_________________ This is Linux land, on silent nights you can hear Windows machines rebooting. (--)))o-») Skoda Rapid 136 r.v.1989 biely OOOO Audi 80 2.3E r.v. 1993 - Vopruz durch Technik [H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula Skoda 742 Forever Team
|
9.11.10, 08:15 |
|
|
chemer
Moderátor
|
Re: Mazda - obecný názor
|
11.2.11, 21:57 |
|
|