Autor |
Zpráva |
vaflik
|
Relé automatického spínání světel - Octavia
Dobrý den... Nemá někdo zkušenost s modulem pro denní svícení v Octavii? Myslím s jeho zapojením, provozem, spolehlivostí a problémy... Díky za každou odpověď.
|
12.11.10, 20:40 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
kwiko
|
myslim ze rok vyroby a mozno aj vybava budu velmi dolezite udaje...
_________________ Forman 135Le Volvo 855 TDI 0949126151
|
12.11.10, 20:56 |
|
|
vaflik
|
Pardon, to jsem opomnel... Je to rok 2002
|
12.11.10, 22:18 |
|
|
petr petr
|
Dělají se moduly přímo pro oktávy, zapojení je přiloženo u toho v celku jednoduché a provoz bezproblémový.
|
13.11.10, 06:04 |
|
|
breta1
|
Když už se to řeší, mám dotaz - nemohl by prosím někdo, kdo koupil homologované LED pro denní svícení, doporučit vhodné místo připojení na linku 15- (jde mi hlavně o nejvhodnější a nejkratší připojení tohoto napájení v motorovém prostotu (motor 1,9 TDI PD)). Vypnutí LED při rozsvícení hlavních světel si ošetřím.
|
13.11.10, 09:29 |
|
|
petr petr
|
breta1 píše: Když už se to řeší, mám dotaz - nemohl by prosím někdo, kdo koupil homologované LED pro denní svícení, doporučit vhodné místo připojení na linku 15- (jde mi hlavně o nejvhodnější a nejkratší připojení tohoto napájení v motorovém prostotu (motor 1,9 TDI PD)). Vypnutí LED při rozsvícení hlavních světel si ošetřím.
Připoj se na spínač zpátečky to je asi nejlepší volba .
|
14.11.10, 12:05 |
|
|
breta1
|
petr petr:
Moc děkuji, vidím, že se vyznáš a dokážeš konkrétně poradit (my ostraváci jsme přece jenom machři).
Jestli dobře vidím, z toho spínače se přes různá propojení dostanu až na spínací skříň kontakt 86s svorka T8c/8. Tedy napětí jen v poloze "15", to potřebuji. Ještě jednou díky.
|
14.11.10, 22:16 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
si tam dej relátko ukostřenéné na obrysové světla akdyž zapneš obrysovky z kostry bude + a SPDS ti vypnou, jsem to tak viděl v pondělí na jednom kadetovi velmi jednoduché u levého podběhu, napájeno ze zpátečky a nemusíš nic hlídat miloš
|
17.11.10, 18:12 |
|
|
breta1
|
Miloši, mi šlo hlavně o to, kde vzít nejlépe "patnáctku", to jsem se dozvěděl.
Způsobů, jak zhasnout SPDS od parkovaček, vidím více. Ten tvůj má jednu nevýhodu- když se spálí žárovka v parkovačce, SPDS se nerožnou. Lepší je budící vinutí relé připojit mezi parkovačku a zem a použít pro rožnutí SPDS rozpínacího kontaktu relé. Já osobně vůbec nepoužiji relé, ale P FET tranzistor.
|
17.11.10, 20:25 |
|
|
Ondras83
|
taky to mám doma...ale nevim, jestli to tam budu dávat...
asi spíš propojim 2 konatky na vypínači a udělám si spds z mlhovek
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
17.11.10, 21:11 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
breta1 píše: Miloši, mi šlo hlavně o to, kde vzít nejlépe "patnáctku", to jsem se dozvěděl. Způsobů, jak zhasnout SPDS od parkovaček, vidím více. Ten tvůj má jednu nevýhodu- když se spálí žárovka v parkovačce, SPDS se nerožnou. Lepší je budící vinutí relé připojit mezi parkovačku a zem a použít pro rožnutí SPDS rozpínacího kontaktu relé. Já osobně vůbec nepoužiji relé, ale P FET tranzistor.
když se ti spálí jedna parkovačka máš další 3 obrysovkya a všechny ty světýlečka co na tebe v noci svítí přes které se cívečka skostří já jen tak že jsem to viděl, já to mám na mlhovky miloš
|
17.11.10, 21:28 |
|
|
21lucas
Ignorant pravidel
|
kdyz uz resite naftovou octavku a "15" na denni svetla
muzete poradit kde ji najdu u Feldy v nafte? - samozrejme zpatecku mam jako zalozni reseni
premyslel sem ze musi byt chcipak na cerpadle ale za
1) nevim co tam koleguv svagr ma za cerpadlo
2) felde v nafte sem jeste pod kapotu nekoukal
_________________ otec: Fobia Sedan HTP m o j e: Citroen C4 1.6HDi FAP auto pro ženu - hračka pro muže
|
23.11.10, 19:19 |
|
|
petr petr
|
Motorek stěrače , pak ještě pokud tam je (benzínové mají) taková bílá svorkovnice na čtyři kabely u motorku stěrače žlutý kabel proud po klíči "15".
|
23.11.10, 20:18 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|