Autor |
Zpráva |
scorpik
|
Nechladí to po dolití nemrznoucí směsi.
Stala se mi taková zvláštní věc. Jelikož se blíží zima tak jsem do mé historické škody 105L nalil asi litr stabilu. Vždy to tak dělám, že na jaře doliji litr destilované vody a na začátku zimy litr nemrznoucí směsi. Letos jsem to tedy opět udělal tak a když jsem pak vlezl do auta, tak jsem ujel asi 1km a rozsvítila se mi kontrolka, že mi nedobíjí baterka. Po dalším kilometru mi vylítla teplota na 120°C a začalo to vařit a z motoru šel bílý dým. Auto jsem tedy odstavil a teď řeším co se stalo. Jestli to má nějakou souvislost s tím, že jsem dolil nemrznoucí kapalinu? Čím jiným by to mohlo být? Potřebuji aby auto ještě do jara vydrželo.
Ještě mě napadlo, zda by to nemohlo být i tím, že jsem tam dal třeba jinou nemrznoucí směs, než minulý rok? Já už totiž nevím, co jsem tam loni dával.
|
25.11.10, 18:06 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
21lucas
Ignorant pravidel
|
kontrolka dobijeni, bily kour, teplota na 120° no to bude asi prasknul klinovy remen
do mototechny koupit novej a namontovat
_________________ otec: Fobia Sedan HTP m o j e: Citroen C4 1.6HDi FAP auto pro ženu - hračka pro muže
|
25.11.10, 18:10 |
|
|
scorpik
|
[quote="21lucas"]kontrolka dobijeni, bily kour, teplota na 120° no to bude asi prasknul klinovy remen
do mototechny koupit novej a namontovat
Díky, zkusím se podívat a zítra dám vědět.
|
25.11.10, 18:17 |
|
|
Hiro
|
možná bude těsnění pod hlavou KO, to by vysvětlovalo ten kouř, dobíjení však ne
_________________ Škoda 120L, 1987 - studentské auto, EDIT: už to není studentské auto. Udržuji vůz v pojízdně chátrajícím stavu Dacia Dokker, 2015 - rodinné auto
|
25.11.10, 18:18 |
|
|
21lucas
Ignorant pravidel
|
bilej kour bude jak to uvaril tak mu to valilo z expanzky
_________________ otec: Fobia Sedan HTP m o j e: Citroen C4 1.6HDi FAP auto pro ženu - hračka pro muže
|
25.11.10, 18:19 |
|
|
p.s.
|
šel bych taky nejdřív po tom termostatu jinak pokud si smíchal dvě různý kapaliny je možný že to těsnění pod hlavou nevydrželo
jinak osobní skušenost léta sme s tatíkem dolévali do 120ky stabil až to jednou začalo vařit po schození hlavy sme zjistili že je normálně za ta léta vyleptaná šla na magnetku a museli jí sundat skoro o 2mm po smontování sem vyplách soustavu a lil už jen antifreez auto lítalo jak das
_________________ škoda octávie combi 1.9TDI 81KW škoda octávie combi 1.6 SR 74KW felda combi 1.6
|
25.11.10, 18:33 |
|
|
21lucas
Ignorant pravidel
|
scorpik > pokud si nebudes vedet rady tak zajed k mechanikoj - napriklad Jurena v Kyjove-Borsove
|
25.11.10, 18:47 |
|
|
scorpik
|
21lucas píše: bilej kour bude jak to uvaril tak mu to valilo z expanzky
Ano opravdu bílý kouř šel z expanzky. Pokud by to bylo tou hlavou, jak jste tu někdo výše psal, tak by to byla pro mou béžovku smrt. To už bych neopravoval. Jela by pak na svou poslední cestu do Vracova na vrakáč. Zítra se na to podívám a uvidím.
|
25.11.10, 19:05 |
|
|
21lucas
Ignorant pravidel
|
spis jenom tesneni pod hlavou a to je otazka nekolika stovek
vrakac nechavej jako posledni moznost
|
25.11.10, 19:07 |
|
|
Hiro
|
jj výměna těsnění pod hlavou je robota pokud děláš prvně na celý den, ale oplatí se než dávat auto do frcu
_________________ Škoda 120L, 1987 - studentské auto, EDIT: už to není studentské auto. Udržuji vůz v pojízdně chátrajícím stavu Dacia Dokker, 2015 - rodinné auto
|
25.11.10, 19:57 |
|
|
fatal
rejpal
|
Souhlas s ostatními plus poznámka - fridex nepoužívat, je to mrcha žravá. Lepší je celoročně používat modrou a pravidelně měnit.
|
25.11.10, 20:17 |
|
|
21lucas
Ignorant pravidel
|
k tomu autu a vrakovisti me ted napadla trefna poznamka z filmu snezenky a machri
"proc sundavat kalhoty kdyz brod je jeste daleko"
|
25.11.10, 20:24 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
Kuli takovy prkotine auto na vrakac? OMG
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
25.11.10, 21:11 |
|
|
scorpik
|
Děkuji všem za radu, problém byl vyřešen. Byl to prasklý řemen Díky všem
|
27.11.10, 12:30 |
|
|
21lucas
Ignorant pravidel
|
scorpik píše: Byl to prasklý řemen
ja to rikal
|
27.11.10, 13:15 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|