Dundee- Favorit "Trpaslík"
Autor |
Zpráva |
21lucas
Ignorant pravidel
|
Dundee píše: Zapomněl jsem se pochlubit malou "úpravičkou"
zajimavej napad
_________________ otec: Fobia Sedan HTP m o j e: Citroen C4 1.6HDi FAP auto pro ženu - hračka pro muže
|
17.11.10, 21:30 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Dundee
|
Okopírovanej, ale s vlastní barevnou úpravou
Černo- leštěný mi přišlo nepraktický a samotný barvení nápisu a proužků zase na prd, protože by se musel pořádně vyčistit nebo vyleštit ten zbytek a to by pak zase bylo nepraktický
_________________ Dacia Duster 1.6SCe+ LPG '17 s 85.380 km na tachecu- "Drobek"
|
17.11.10, 21:34 |
|
|
Capricorn
|
Ten volant z Feldy vypadá opravdu pěkně a i to víko ventilů se mi líbí. Sám už o tom uvažuju delší dobu... zatím jsem ho jen vyleštil a teď přemýšlím kterou barvou ho vzít, ale nejspíš modrou vzhledem ke stejné barvě auta a pak ho přejedu z vrchu šmirglem ať se lesknou žebra a znak s nápisem.
_________________ Favo 135 (G)LX '93
|
17.11.10, 21:49 |
|
|
Dundee
|
Tak dneska konečně došlo na to, k čemu jsem se chystal prakticky od začátku, co Trpaslíka vlastnim. Zvyklej z Peugeota jsem chtěl být dobře vidět i zezadu, tak jsem tam udělal dvouvláknovku.
Vím, že Nepér to má udělaný taky, ale jeho know-how neznám- mám vlastní Jiná, než invazivně- destruktivní metoda mě nenapadla, takže samotnou jednovláknovku už tam nedám (teda dám, ale svítit nebude):oops:
A tady je výsledek (sorry za kvalitu- zase mobil):
|
29.11.10, 19:14 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
Pekny
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
29.11.10, 19:19 |
|
|
kwiko
|
Tuším tam bol problém, že tie parably su rozdielne, teda aj svietia rozdiene....
Som niekedy sníval, že by som pridal aj hmlovky v stýle amerika
_________________ Forman 135Le Volvo 855 TDI 0949126151
|
29.11.10, 19:44 |
|
|
Dundee
|
kwiko: Jsou sice každá jinak veliká, ale v patici na světlo je 10W žárovka a před žárovku odrazka, tak je intenzita světla skoro stejná jako 5W vlákno u tý dvouvláknovky. Jinak u 405 byla taky trochu rozdílná intenzita světla a taky jsem to nějak neřešil.
Nad mlhovkama jsem přemejšlel taky, ale tam by to bylo docela složitý řešení plus natažení dalších dvou vodičů sloupkem a vratama, což by bylo do tý jedný ponožky už hodně
|
29.11.10, 19:50 |
|
|
kwiko
|
To by sa riesilo relatkom, a tiez dvojvlaknovou ziarovkou... aby sa to dalo vypnut-prepnut aby mohla fungovat hmlovka.
lebo pri brzdeni by svietili vseky 3(6)
_________________ Forman 135Le Volvo 855 TDI 0949126151
|
29.11.10, 21:09 |
|
|
Dundee
|
Já dělal dvouvlákno jenom na brzdě, takže mám 1 brzdu a 2 světla na každý straně. A s tou úpravou mlhovek jsem to myslel tak, aby byla 1 mlha, 1 brzda a 3 světla.
|
29.11.10, 21:27 |
|
|
varok
|
Občas to vídám i na 120tkách, ale na fáčkách to moc k vidění není. Ale vypadá to docela pěkně. U nás měl kdysy jeden kluk na rapidu ty zadní světla celkově zdvojené. Dvojvláknové žárovky měl v brzdách i ve světlech. Takže mu svítily vzadu čtyři světla a po zabrždění čtyři brzdy. Taky to nevypadalo špatně.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
30.11.10, 17:25 |
|
|
CROWACK
|
tohle je ošemetná věc, lidi na to nejsou zvyklí a někdo by to mohl na silnici blbě pochopit...kdysi sem nad tím taky uvažoval ale pak jsem to zavrhl...
_________________ "Now Kato, warm up the silver hornet!" | crowack@jabber.org
|
30.11.10, 17:37 |
|
|
Dundee
|
varok: Tady by s dvouvláknem pod odrazkou byl problém, protože je nižší parabola a vysunutá žárovka. U 120 nebo Rapida stačilo sehnat jenom objímku a bylo to gut.
crowack: Já vím, ale když šlápnu na brzdu, tak je to dobře poznat i za světla a navíc se rozsvítí brzdový i ve vratech, což by lidi pochopit mohli
|
30.11.10, 18:08 |
|
|
Nepér
|
Já dával pod žárovky navíc kus plošného spoje se dvěma kontakty, ke kterým vedly oba drátky. Nakonec jsem to věnoval bitmapovi, právě proto, že mi připadalo, že je ta brzda málo kontrastní.
_________________ "Šlápněte na to trochu, ať nemusím brzdit!"
|
30.11.10, 22:48 |
|
|
Dundee
|
Re: Dundee- Favorit "Trpaslík"
|
15.3.11, 19:37 |
|
|
Dundee
|
Re: Dundee- Favorit "Trpaslík"
Jelikož mě po necelym roce a cca 18.000 km opět zradilo těsnění pod hlavou, začal jsem se doma porozhlížet po nějaký slušný hlavě, kterou tam dám místo tý stávající. Z výběru tří kusů se jako nejlepší ukázala sundaná z motoru, který byl v šedém Favoritu přiveženém na díly. Na motoru nasazená hlava 136, vpravo nahoře 136X a pod ní 135 sundaná z motoru: Hlava 136X měla ventily šíleně orezlý a jeden jsem musel vyklepnout pomocí kladívka, protože byl zarezlej ve vodítku. Hlava 136 je docela vyžraná a hlavně je bez jednoho šteftu na výf. svodech (nejdřív nešel vytočit a po kompletní destrukci a provrtání jsem v něm zalomil závitník). Teď už zbývá jen pořádně očistit a zabrousit ventily, vyměnit gufera a pak můžu začít s výměnou. Jen doufám, že se mi nehly vložky v bloku, protože to vypadá zase na destrukci těsnění u druhýho válce (svíčka na druhym válci byla rezatá)...
|
27.3.11, 19:29 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|