Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 16.11.24, 18:29

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 14 ] 
 Termostat 
Autor Zpráva

Příspěvek Termostat
K cemu slouzi termostat u auta? Konkretne u Favorita.. a jak poznam jeho spravnou funkci jeli to nejak mozne i bez rozebirani, tak by to bylo super.. dik

31.1.08, 18:15
Pspvek Reklama

Příspěvek 
Termostat reguluje průtok chladící kapaliny od motoru k chladiči čímž udržuje správnou pracovní teplotu motoru. Zkusit se dá tak, že jej vyndáš a uvaříš v hrnci s teploměrem, nebo napojš na čidlo budk ze Š120 který má stupnici a podle té to uvidíš.¨

Btw, špatné umístění :arrow: MOVE to motor.

31.1.08, 18:27

Příspěvek Re: Termostat
Lukáš píše:
K cemu slouzi termostat u auta? Konkretne u Favorita.. a jak poznam jeho spravnou funkci jeli to nejak mozne i bez rozebirani, tak by to bylo super.. dik

pokud myslíš termostat tak ten ti otevírá a zavírá druhý okruh chlazení (cestu do chladiče) Jeho funkčnost by jsi poznal hned, buď auto málo topí a neohřeje se na provozní teplotu nebo se přehřejvá. No a pokud si to možná pleteš s termočidlem tak termočidlo je našroubovaný většinou někde na dolní části chladiče a spíná ventilátor chladiče při dosažení určité teploty (v podstatě těsně před přehřátím motoru) No a jak ho vyzkoušet? No asi skoro stejně jako termostat, dát ho do škopku s vodou a postavit to na vařič a čekat, na termostat stačí jen koukat a čekat až se otevře a na termočidlo je potřeba napíchnout multimetr a ponořit do vroucí vody jen jeho část (tak aby se neponořily kontakty od multimetru) no a čekat jestli začne převádět, je to na multimetru taková funkce při který když spojíš kabely k sobě tak multimetr píská (nevim na co to je asi na měření usměrňovacích diod)

Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div :-D

31.1.08, 18:30

Příspěvek 
A jeste by me zajimaly jake cidla jsou pripojeny na ridici jednotku u Favorita BMM, pripadna jejich kontrola doma. Jedna se o problem s volnobehem, pri vyrazeni, vyleti otacky jeste vys nez se jelo, pak trva cca 5s nez zacnou padat dolu. Nekdy nespadnou vubec a je treba klepnout do plynu cimz spadnou posleze na volnobezne.. Obcas se stane ze z niceho nic otacky vyleti na 2tis, posleze rychle spadnou na 500 a niz a pak zase vyleti nahoru a tak se to opakuje, resenim je opetovne klepnuti do pedalu plynu, cimz se pak vrati zase do stavu volnobehu. To se samovolnym vylitnutim otacek nahoru a pak dolu az pod 500 se stava cca po 10min jizdy.. Vim ze by bylo vhodne zajit na diagnostiku, ale neslo by to prvne pozjistovat nejak doma? Byl jsem uz v ruznych servisech v miste bydliste, ale jakmile jsem odjel tak jsem jel 5km a zase ten samy problem. Tak nevim jestli mam proklete auto nebo servisy funguji jako "narafičovače", samozřejme mluvim o tech kde jsem byl. V zadnem pripade ne obecne.

31.1.08, 18:37

Příspěvek 
Nepřeháněj to s těmi tématy :wink: http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.p ... c&start=15

Stačí založit jedno a vše vyřešit v něm.

31.1.08, 18:42

Příspěvek 
A co by mohlo způsobovat pomalejší ohřívání felicie 1,3MPi ??? Poslední dobou se mi zdá že se strašně pomalu ohřívá, na provozní teplotu se ručička dostane až tak za 10km jízdy... a na to není takový mráz a parkuju v garáži...

2.2.08, 12:34
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Dřevák na focení, neumí ostřit

Příspěvek 
možná špatný čidlo :wink:

2.2.08, 12:39
Profil ICQ

Příspěvek 
nevím, zdá se mi že to poslední dobou i více papá... :?
dá se to čidlo nějak zkontrolovat? třeba jaké napětí má dávat na zahřátém motoru?

3.2.08, 11:58
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Cauvec chci se vas zeptat mam Skodu felicu 1.3 mpi (1999) mam problem stopenim,uderila zima moc malo me to topi tak se vas chci zeptat cim to muze byt a co byste me doporucili aby to fungovalo ?? kdyz tak me prosim vas napiste na muj e-mail: 8u8l4@seznam.cz dekuju.

3.12.10, 00:25

kdyz chces resit tak to res tady, jeste napis kam se vysplha rucicka teplomeur na palubovce, zustav dole, nebo jde i na provozni teplotu?

3.12.10, 08:45

Cauvec no rucicka teplomeru se ani nehla furt je prave dole ??Nevim prave cim to je ? Kamos me menil i cidlo a furt nic ?? Kdyz tak napis dekuju :)

3.12.10, 10:32
Hluchoň

asi se s tebou rozloucil termostat a pousti ti vodu porad do chladice, cili se to v tomhle pocasi ohrat nemuze, leda bys stal na miste a turoval to jako blazen

3.12.10, 11:11
Profil ICQ

Vít už odpověděl za mne, nicméně tě v tom utvrdím... nech si vyměnit (asi to sám dělat nebudeš) a bude to v pořádku

3.12.10, 12:19

Příspěvek Re:
big.jedla píše:
nevím, zdá se mi že to poslední dobou i více papá... :?
dá se to čidlo nějak zkontrolovat? třeba jaké napětí má dávat na zahřátém motoru?

tak ze to zere kdyz je to studeny je celkem normalni, rek bych ze na 95 % to bude nezavirajicim termostatem...ten samej problem mam ted taky....neprehralo se ti to ted nekdy...po prehrati dost casto termostat odchazi....cidlo zadny napeti nedava...meni se odpor, ale v cidle bych problem nehledal....to jedine pokud ti to ukazuje ze je to studeny a topi to normalne....

3.12.10, 16:45
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 14 ]