Co je podle vás lepší? TDi nebo TSi
Co je podle vás lepší? TDi nebo TSi
Autor |
Zpráva |
Ondras83
|
Re: Co je podle vás lepší? TDi nebo TSi
vona je celá diskuse jaksi mimo...to je jak kdybysme chteli porovnavat naradi od Bernera s naradim od Wurtha...kazdej vime, ze existujou, ale nikdo, nebo malokdo s nima delal...a muzem se hadat, kery sou lepsi
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
10.12.10, 22:04 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
deli
|
Mam stejny nazor jako Vit o par prispevku vyse. Take mi vyhovuje preplnovany benzin (konkretne 1.8TSI v OIIFL). S tdi jsem moc km nenajel. Nicmene tech par km, co jsem najel, me nijak nenadchlo (yeti 2.0tdi (103kW), 4x4).
|
10.12.10, 22:07 |
|
|
Ondras83
|
to je tezky...kazdej ma jiny predpoklady pro jizdu a proto si nekdo kupuje naftu a nekdo benzin...nekdo na to prijde az dyl a proto jsou treba okty RS s LPG atd proste nekdo chce zavodit i po ceste, chce vykon a kroutak v celym spektru otacek a preferuje sviznou jizdu za jakejchkoli podminek, proto je ten oturbenej benzin nekdo zas jezdi hodne na spotrebu a nepotrebuje kazdou rovinku predjizdet a rvat maximalku - pro toho je nafta no a nekdo ma rad oboje a pro toho je turbonafta :D
|
10.12.10, 22:13 |
|
|
Vít
Hluchoň
|
ta spotreba ... ono to s tou usporou neni tak horke, dejme tomu, ze se rozhoduju mezi fabiemi, 77kW nafta nebo benzin, tak zacnu pocitat porizovaci naklady a spotrebvoane palivo s najetymi kilometry, a koukam koukam, nestacim se divit. Skoda, ze neznam ceny predepsanych servisu tech motoru, filtru a oleju, prip, svicek i rozvodu, proste bezna udrzba, mohlo by to byt presnejsi, ale mylsim, ze to bude na oba motory podobne. ceny paliv jsem vzal tak, jak je ukazal seznam.cz, zrejme nejaky prumer
|
10.12.10, 22:21 |
|
|
fatal
rejpal
|
Co se týče zmíněného motoru z Yetiho, to byla hrůza, nechápu kdo si to může koupit. Podle mě je TDI motor vhodný pro ty, jenž chtějí jezdit jako prasátka s téměř konstantní spotřebou a nevadí jim, že za sebou nechávají hnusný černý dým. Pro ostatní je tu TSI.
|
10.12.10, 22:24 |
|
|
john simple
|
Ondras83 píše: to je jak kdybysme chteli porovnavat naradi od Bernera s naradim od Wurtha...kazdej vime, ze existujou, ale nikdo, nebo malokdo s nima delal...a muzem se hadat, kery sou lepsi nejlepší je Binfordovo nářadí jinak souhlasim s fatalem
|
10.12.10, 22:29 |
|
|
Ondras83
|
naš jeti teda nekouří a jede to pěkně... vit: jj, jasně, že se nafta s pořizvacima nakladama dostava vejš a vyplatí se to někomu, kdo najezdí fakt hodně, ale to sebavíme o novejch autech u ojetin to vyjde trošku jinak, tam takovej cenovej rozdíl už není... to je jako s LPG, to se ti už dneska taky nevyplatí montovat do každýho auta (třeba felda), ale vyplatí se ti to koupit už v autě, protože pořizovací náklady se rozpočítaj tak, že se ti to začne vyplácet třeba až po 4 rokách no a po 4ech rokách už může bejt dávno po felcii díky škorozi, kdežto když koupíš trošku dražší (ale zdaleka ne tak drahou, jako PC auta a LPG do toho) tak se ti to vyplatí dřív a můžeš na tom i trošku ušetřit....sice přirovnání nahovno, ale je to tak ja jel s TSI a jelo to hezky, jel sem taky s TDI a taky to jelo hezky, docela bych se rozmejšlel, co koupit no...
|
10.12.10, 22:34 |
|
|
Jim
VYKOŘISŤOVATEL
|
malé shrnutí: Ondras83 píše: bude to diskuse o hovně, protože s tim nikdo nikdy nejel (tsi) a tak se bude řešit jen to, co kde kdo čet na netu... edit: jo zapoměl sem říct: podle mě ve více ohledech vyhraje TDI...vykonově, spotřebově, spolehlivostí
versus Ondras83 píše: ja jel s TSI a jelo to hezky, jel sem taky s TDI a taky to jelo hezky, docela bych se rozmejšlel, co koupit no... versus Ondras83 píše: mam viteze: Yeti TDI 4x4 + Ondras83 píše: ale proste bych si stejne koupil TDI, protoze dneska neni zadna lace a usetreni za spotrebu je velky...ikdyz benzin s LPG taky neni spatna volba...ja sem spokojenej s TDI, ale potrebuju posilit poniky
_________________ 130 RAPID 85' Veverka Pojištění od Allianz, AXA ČPP, ČSOB TRIGLAV, UNIQA; oleje CASTROL, GULF, SHELL, TOTAL, provozní kapaliny, Vify a jiné
http://www.japl.cz - služby od JIMa
|
11.12.10, 07:02 |
|
|
Ondras83
|
kdo tady jel s TSI?
proč si nekoupit TDI?
už sem zticha
|
11.12.10, 14:16 |
|
|
David
|
Já mám už přes 2 měsíce 1.2 TSI 63kW a jsem max spokojen super výkon a spotřeba. Jo jinak kdybych chtěl 1.6 TDI 66kW ve stejné výbavě jako mám tak bych si musel připlatit o 100 000Kč víc což je absolutě pro mě nevýhodné měl bych sice o cca 1l na 100km menší spotřebu ale zase TSI 63kW je čipernější a i ta spotřeba je super do 6l se vejdu bez problémů delší trasi jedu za 5,4l mám zatím rekord 5,1l. Jinak dlouhodobá pruměrka dle maxidotu je 6l. mam najeto zatim 3000km.
_________________ Škoda fabia combi 1.2 TSI 63kw 1.10.2010
http://voltys.rajce.idnes.cz/Fabia/
|
12.12.10, 08:53 |
|
|
superflo
|
trosku OT, kolko Tie TSI motory vydrzia... opat ten objem motora, chcu nahradzovat TURBOM a + KOMPRESORom.. cize TSI je "skoro" preplnovany FSI.. či? ja davam TSI 200 000MAX. ja som za naftu + lepsia cena nafty(dokedy??) , uzasna spotreba, sila agregatu.. (pri zapnuti klimy pohoda bez cuknutia, co s klimov do kopca u 1,2TSI trosku o drzku), lahsie schopnosti predbehovat bez podradzovania a pod. - u TDI ani tak nebadam, snad niekedy problemy so startom v zimnych obdobiach v minulosti... S 1,2 TSI som mal moznost ist, no pokial to clovek drzi nad 2500ot, tak sa to da, ale na predbiehanie... aspon u mna dost slabe, na rychle mysky
_________________ Škoda Fabia Ambiente, 1,4TDi - 51kW, r.v. 2006, 235 000km - fičíííí Škoda Felícia LXi, 1,6MPi - 55kW, r.v. 1996, 184 000km - predaná
|
15.12.10, 15:45 |
|
|
darklord
|
Za rychle mysky by som bral papiere, ale holt nezalezi to na mne. A mal by si po probleme ci TSi alebo TDi
_________________ "You only really learn by doing it, I believe." Ayrton Senna
|
15.12.10, 17:24 |
|
|
superflo
|
myslel som mysku kt. nikoho neohrozis napr. niekedy niekoho predbehujes a ten naschval prida, vtedy to povazujem za myšku...
_________________ Škoda Fabia Ambiente, 1,4TDi - 51kW, r.v. 2006, 235 000km - fičíííí Škoda Felícia LXi, 1,6MPi - 55kW, r.v. 1996, 184 000km - predaná
|
15.12.10, 19:19 |
|
|
Ondras83
|
tsi je pro tebe slaby, ale 1,6 felda je ok?...prosimtě, kde žiješ
ja TSI naopak nezatracuju
|
16.12.10, 15:25 |