Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 28.11.24, 22:44

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 89 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další
 Co je podle vás lepší? TDi nebo TSi 

TDi nebo TSi co je podle Vás lepší
TDi 44%  44%  [ 8 ]
TSi 77kw 50%  50%  [ 9 ]
TSi 63kw 6%  6%  [ 1 ]
Celkem hlasů : 18

Co je podle vás lepší? TDi nebo TSi 
Autor Zpráva

Příspěvek Re: Co je podle vás lepší? TDi nebo TSi
vona je celá diskuse jaksi mimo...to je jak kdybysme chteli porovnavat naradi od Bernera s naradim od Wurtha...kazdej vime, ze existujou, ale nikdo, nebo malokdo s nima delal...a muzem se hadat, kery sou lepsi

10.12.10, 22:04
Profil ICQ
Pspvek Reklama

Mam stejny nazor jako Vit o par prispevku vyse. Take mi vyhovuje preplnovany benzin (konkretne 1.8TSI v OIIFL). S tdi jsem moc km nenajel. Nicmene tech par km, co jsem najel, me nijak nenadchlo (yeti 2.0tdi (103kW), 4x4).

10.12.10, 22:07

to je tezky...kazdej ma jiny predpoklady pro jizdu a proto si nekdo kupuje naftu a nekdo benzin...nekdo na to prijde az dyl a proto jsou treba okty RS s LPG atd :-D

proste nekdo chce zavodit i po ceste, chce vykon a kroutak v celym spektru otacek a preferuje sviznou jizdu za jakejchkoli podminek, proto je ten oturbenej benzin

nekdo zas jezdi hodne na spotrebu a nepotrebuje kazdou rovinku predjizdet a rvat maximalku - pro toho je nafta

no a nekdo ma rad oboje a pro toho je turbonafta :D:D

10.12.10, 22:13
Profil ICQ
Hluchoň

ta spotreba ... ono to s tou usporou neni tak horke, dejme tomu, ze se rozhoduju mezi fabiemi, 77kW nafta nebo benzin, tak zacnu pocitat porizovaci naklady a spotrebvoane palivo s najetymi kilometry, a koukam koukam, nestacim se divit. Skoda, ze neznam ceny predepsanych servisu tech motoru, filtru a oleju, prip, svicek i rozvodu, proste bezna udrzba, mohlo by to byt presnejsi, ale mylsim, ze to bude na oba motory podobne.

ceny paliv jsem vzal tak, jak je ukazal seznam.cz, zrejme nejaky prumer

Obrázek

10.12.10, 22:21
Profil ICQ
rejpal

Co se týče zmíněného motoru z Yetiho, to byla hrůza, nechápu kdo si to může koupit. Podle mě je TDI motor vhodný pro ty, jenž chtějí jezdit jako prasátka s téměř konstantní spotřebou a nevadí jim, že za sebou nechávají hnusný černý dým. Pro ostatní je tu TSI. :wink:

10.12.10, 22:24
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Ondras83 píše:
to je jak kdybysme chteli porovnavat naradi od Bernera s naradim od Wurtha...kazdej vime, ze existujou, ale nikdo, nebo malokdo s nima delal...a muzem se hadat, kery sou lepsi

nejlepší je Binfordovo nářadí :lol:

jinak souhlasim s fatalem

10.12.10, 22:29

naš jeti teda nekouří a jede to pěkně...

vit: jj, jasně, že se nafta s pořizvacima nakladama dostava vejš a vyplatí se to někomu, kdo najezdí fakt hodně, ale to sebavíme o novejch autech

u ojetin to vyjde trošku jinak, tam takovej cenovej rozdíl už není...

to je jako s LPG, to se ti už dneska taky nevyplatí montovat do každýho auta (třeba felda), ale vyplatí se ti to koupit už v autě, protože pořizovací náklady se rozpočítaj tak, že se ti to začne vyplácet třeba až po 4 rokách no a po 4ech rokách už může bejt dávno po felcii díky škorozi, kdežto když koupíš trošku dražší (ale zdaleka ne tak drahou, jako PC auta a LPG do toho) tak se ti to vyplatí dřív a můžeš na tom i trošku ušetřit....sice přirovnání nahovno, ale je to tak :)

ja jel s TSI a jelo to hezky, jel sem taky s TDI a taky to jelo hezky, docela bych se rozmejšlel, co koupit no...

10.12.10, 22:34
Profil ICQ
VYKOŘISŤOVATEL

malé shrnutí:

Ondras83 píše:
bude to diskuse o hovně, protože s tim nikdo nikdy nejel (tsi) a tak se bude řešit jen to, co kde kdo čet na netu...
edit: jo zapoměl sem říct: podle mě ve více ohledech vyhraje TDI...vykonově, spotřebově, spolehlivostí

versus
Ondras83 píše:
ja jel s TSI a jelo to hezky, jel sem taky s TDI a taky to jelo hezky, docela bych se rozmejšlel, co koupit no...

versus
Ondras83 píše:
mam viteze: Yeti TDI 4x4

+
Ondras83 píše:
ale proste bych si stejne koupil TDI, protoze dneska neni zadna lace a usetreni za spotrebu je velky...ikdyz benzin s LPG taky neni spatna volba...ja sem spokojenej s TDI, ale potrebuju posilit poniky

http://www.japl.cz - služby od JIMa

11.12.10, 07:02
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

kdo tady jel s TSI?

proč si nekoupit TDI?

už sem zticha

11.12.10, 14:16
Profil ICQ

Já mám už přes 2 měsíce 1.2 TSI 63kW a jsem max spokojen super výkon a spotřeba. :wink:
Jo jinak kdybych chtěl 1.6 TDI 66kW ve stejné výbavě jako mám tak bych si musel připlatit o 100 000Kč víc což je absolutě pro mě nevýhodné měl bych sice o cca 1l na 100km menší spotřebu ale zase TSI 63kW je čipernější a i ta spotřeba je super do 6l se vejdu bez problémů delší trasi jedu za 5,4l mám zatím rekord 5,1l. Jinak dlouhodobá pruměrka dle maxidotu je 6l. mam najeto zatim 3000km.

12.12.10, 08:53
Profil Zobrazit autorovy stránky

trosku OT,
kolko Tie TSI motory vydrzia... opat ten objem motora, chcu nahradzovat TURBOM a + KOMPRESORom.. cize TSI je "skoro" preplnovany FSI.. či?
ja davam TSI 200 000MAX.

ja som za naftu :) + lepsia cena nafty(dokedy??) , uzasna spotreba, sila agregatu.. (pri zapnuti klimy pohoda bez cuknutia, co s klimov do kopca u 1,2TSI trosku o drzku), lahsie schopnosti predbehovat bez podradzovania a pod.
- u TDI ani tak nebadam, snad niekedy problemy so startom v zimnych obdobiach v minulosti...
S 1,2 TSI som mal moznost ist, no pokial to clovek drzi nad 2500ot, tak sa to da, ale na predbiehanie... aspon u mna dost slabe, na rychle mysky :)

15.12.10, 15:45

Za rychle mysky by som bral papiere, ale holt nezalezi to na mne. A mal by si po probleme ci TSi alebo TDi

15.12.10, 17:24
Profil Zobrazit autorovy stránky

myslel som mysku kt. nikoho neohrozis :)
napr. niekedy niekoho predbehujes a ten naschval prida, vtedy to povazujem za myšku...

15.12.10, 19:19

tsi je pro tebe slaby, ale 1,6 felda je ok?...prosimtě, kde žiješ

ja TSI naopak nezatracuju

16.12.10, 15:25
Profil ICQ

Oboje je nahovno bo to má kurvítko s lopatkama :D :P

16.12.10, 15:33
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 89 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další