Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 22.11.24, 20:00

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 8 ] 
 Felicia vrže při studeném startu a jiné děsy 
Autor Zpráva

Příspěvek Felicia vrže při studeném startu a jiné děsy
ahoj lidi,
koupila jsem si starší Felicii (1,3, r.v. 1999), mám nově udělané rozvody, nové spojkové lanko atd.
Problém jedna: spojka jde neskutečně ztěžka, pedál drhne, skřípe, po zahřátí auta v provozu je to drastické...lanko je nové. Na moment pomůže stříknout WD40 na převodovce na ten bílý plastový váleček, ale za chvilku je to stejné, pedál spojky vyloženě poposkakuje, není možné sešlapovat spojku plynule :x . Co s tím? Jiné felicie prý mají spojku normální, říkala mi to sousedka i kamarádka...
Problém dvě: po studeném startu při vyřazeném autě se ozývá z prostoru motoru takové divné vrzání, až skřípání. Nemění se to prošlápnutím spojky ani přidáním plynu, vrzuká to až skřípe pořád stejně, po pár desítkách vteřin to samo přestane, nicméně ten pocit, že mi něco upadne je fakt nanic......Spíše bych řekla, že je to vepředu napravo, tedy pod nohami spolujezdce pod kapotou.
No a problém tři - velmi mizerně to topí. Jak je složité vytáhnout radiátor? Nejspíš bude zanešený, předchozí majitel se o to vůbec nestaral :x

12.12.10, 18:36
Pspvek Reklama

Příspěvek Re: Felicia vrže při studeném startu a jiné děsy
K tomu problému 2, môže to byť kľudne vŕzgajúci klinový remeň, možno ho stačí napnúť...ale možno to vŕzga niečo úplne iné - to jedine podľa počutia...

Problém 3 - to nebude asik radiatorom, bude to skôr ovládaním klapiek, alebo iným problémom s chladením...ale tu pomôžu Feldári...

Problém 1 - ale kde to škrípe? Chcelo by to počuť, ale znie to na výmenu spojky...

Megane 1,9D
AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97

12.12.10, 19:23

To, že jde spojka ztuha a vydává nepěkné zvuky, bude spojkou. Pravděpodobně se zadírá ložisko a probrousilo se do přítlačného kotouče, při výměně spojky se mění celá sada: Lamela, přítlačný kotouč a ložisko, tak je to stejně fuk. Prostě je to na výměnu spojky. Kolik to má najeto? Možná ještě zkusit jak chodí samotné lanko v bowdenu.
To druhé vrzání může být ventilátor topení, pokud na to nemají vliv otáčky motoru.
Felicia obecně topí velmi dobře, je otázka, zda je problém v teplotě média/radiátoru, nebo v klapkách, které mixují teplý/studený vzduch.

12.12.10, 21:38
Profil ICQ

To auto je zralý na servis,nebo alespoň na kontrolu co je zle,aby bylo časem dobře...Těžko radit protože si s tím sotva asi poradíš,i když třeba termostat by sis zvládla sama vyměnit...Auto podle tvého popisu opravdu nevidělo dlouho někoho,kdo by byl schopen ho udržovat v normálním stavu :wink:

23.1.11, 22:01
Mistr mechanik

já to vidím tak že spojka je v háji musí být nová já to dělám za 25OO
to píšu jen proto aby tě někdo neodrbal, mám před barákem feldu kde si nechal borec udělat spojku za 7000 :roll:
pak dobij baterku, napni řemen,

a zkus na topení nahoře ve směru od motorku na stěraše uvidíš páčku jestli jde dorazit nahoru, to je ta klapka co ovládá studený a teplý vzduch a asi nedovírá a je ti kosa miloš

24.1.11, 08:11

spojka: mě to dělalo přesně to samé vždycky kdyz jsem lanko promazal WDčkem tak to na chvilu přestalo..koupil jsem nové lanko a to samé..nakonec jsem to lanko namazal vazelinou na ložiska a odštípnul takové to plastové jak v tom vede to lanko..nějak to přidíralo..a tedkom vše OK a ani to nevrzne..a dělalo mi to taky čím dál víc jak se to zahřívalo..takže prví než budete vyhazovat peníze za novou spojku bych zkusil toto

9.2.11, 19:32

co se tyce topeni - neni to favorit takze na klapky to nevidim, bud je spatny termostat (dostane se auto na provozni teplotu? - cili prosterdni carka na teplomeru) jestli ne je to termostat, jestli jo a netopi, tak zkus pridat otacky motoru (plynem) - jestlize vzduch zacne foukat trochu teplejsi tak je to radiatorem - nevydrzela prepazka mezi vstupem a vystupem - vymena radiatoru

jestli na volnobeh topi a pri pridani plynu prestane (muze se ztracet voda, pribyvat olej) tak to schytalo tesneni pod hlavou

10.2.11, 21:07

mě se stalo že to ukazovalo normalní provozní teplotu a přičemž to nějak moc netopilo..po výměně termostatu to ukazovalo stejnou provozní teplotu ale v autě se dalo sedět snad i v trenýrkách jaké tam bylo teplo :D

10.2.11, 22:11
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 8 ]