|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 9 ] |
|
Autor |
Zpráva |
Vojtishek
|
Vodní pumpa
Při výměně vodní pumpy na Škodě 120L jsem narazil na problém,že ta moje originální pumpa má vetší lopatky na hřídeli než ta náhradní.Potřeboval bych vědět,jestli je záměna možná i přes tento problém nebo si musím pořídit stejnou pumpu,jako je ta původní??Má-li tady někdo s tímto zkušenosti...Předem díky
|
17.4.06, 17:37 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
David
|
David
čau problém žádný není můžeš jí tem klidně namontovat akorát pumpa s většími topalky je lepší rychleji ti honí vodu, lépe to chladí a topí.
|
17.4.06, 17:50 |
|
|
Vojtishek
|
Oki,moc diky,tak docasne ji tam dam a kdyz tak na leto se poohlednu po te puvodni.Dekuji
|
17.4.06, 17:56 |
|
|
zokot
|
Vojtishek píše: Oki,moc diky,tak docasne ji tam dam a kdyz tak na leto se poohlednu po te puvodni.Dekuji
Záměna menších (nižších lopatek) na hřídeli za větší je možná, obráceně to však nejde.
_________________ Škoda Felicia 1.3 MPi Fiat GP 1.9 JTD Škoda Roomster 1,2 TSI
|
18.4.06, 04:55 |
|
|
Bukaj
|
Re: Vodní pumpa
Vojtishek píše: Při výměně vodní pumpy na Škodě 120L jsem narazil na problém,že ta moje originální pumpa má vetší lopatky na hřídeli než ta náhradní.Potřeboval bych vědět,jestli je záměna možná i přes tento problém nebo si musím pořídit stejnou pumpu,jako je ta původní??Má-li tady někdo s tímto zkušenosti...Předem díky
Do r. 1984 byly lopatky kratší, pak výrobce (zcela správně) usoudil, že to né moc dobře honí vodu a tudíž né moc dobře chladí a tak lopatky přibližně zdvojnásobil (spolu s prostorem v bloku).
Záměna novějšího čerpadla starším tedy možná je, ale bude to ještě hůř honit vodu, než u staršího typu motoru se starším čerpadlem (díky volnému prostoru v bloku motoru za lopatkami staršího typu čerpadla)
No, neumím se příliš srozumitelně vyjádřit...
_________________ Å 130 L 86 - cestovní limuzína Levandulka 1000 MBG De Luxe 67 - v renovaci Felda Combi GLXi - 1,3 MPi 97 - k užitku tátovi 130LPG 130L 86 - denní vůz 1000MB MB 69, 1.8.68 Ať mi nikdo neříká, že něco nejde... Škoda 742 Forever Team
|
18.4.06, 21:54 |
|
|
Peter50kw
|
Ja mam skusenosti s vymenou kratsich za dlhsie a vzdy to pomohlo - problemy s chladenim zmizli a kurenie sa zlepsilo. Opacnu zamenu mozno povazovat za nudzove docasne riesenie.
|
20.4.06, 20:05 |
|
|
Bukaj
|
Peter50kw píše: Ja mam skusenosti s vymenou kratsich za dlhsie a vzdy to pomohlo - problemy s chladenim zmizli a kurenie sa zlepsilo. Opacnu zamenu mozno povazovat za nudzove docasne riesenie.
Ale to se tam musí dát nějaká podložka pod to čerpadlo, aby lopatky neškrtaly o blok, ne?
_________________ Å 130 L 86 - cestovní limuzína Levandulka 1000 MBG De Luxe 67 - v renovaci Felda Combi GLXi - 1,3 MPi 97 - k užitku tátovi 130LPG 130L 86 - denní vůz 1000MB MB 69, 1.8.68 Ať mi nikdo neříká, že něco nejde... Škoda 742 Forever Team
|
21.4.06, 09:09 |
|
|
Jakub 120 GLS
|
Jo, Jo, jsou tam asi 3mm hliníku - teda, alespoň takhle to mám na motoru 742,136 - těžko říct - v GLSu mám také velkou vrtulku a není tam nic (neměl jsem to rozebrané, ale předchozí majitel nainstaloval čerpadlo z Favorita - Fáčka měly jedině velké vrtulky) alespoň na první pohled to tak vypadá.
|
21.4.06, 09:28 |
|
|
Bukaj
|
Jakub 120 GLS píše: Jo, Jo, jsou tam asi 3mm hliníku - teda, alespoň takhle to mám na motoru 742,136 - těžko říct - v GLSu mám také velkou vrtulku a není tam nic (neměl jsem to rozebrané, ale předchozí majitel nainstaloval čerpadlo z Favorita - Fáčka měly jedině velké vrtulky) alespoň na první pohled to tak vypadá.
No, ty 3mm hliníku by měly být u všech čerpadel, jen do starého bloku (do r.84) se nové čerpadlo nevejde bez nějaké další podložky.
|
21.4.06, 09:50 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|