Autor |
Zpráva |
John0x
|
Re: Jak nejlepe upravit motor z fačka 135LS popř. 136ls
a ty v tom máš 1.3MPI ? jinak teď sem sundal karbec a našel sem pierburg, který je lepší jikov lekr2830 nebo zmíněný pirburg, ale asi oba nebudu potřebovat protože chci zkusit 2*webrry
|
1.1.11, 12:08 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Capricorn
|
Jikov LEKR 28-30 je identická licenční kopie Pierburgu 2E3
_________________ Favo 135 (G)LX '93
|
1.1.11, 12:57 |
|
|
John0x
|
a jak se liší 2e3 a 2e2 ?? jeden je origo na skupinu zavodní A
|
1.1.11, 14:20 |
|
|
varok
|
Karbec Pierburg byl používaný na prvních typech fáček asi do rouku 1990, nebo tak nějak. Pak se v licenci začal vyrábět ten Jikov 2830. Na první pohled vypadá stejně, liší se možná v nějakých detailech, ale to by poznal asi jen profík.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
1.1.11, 14:33 |
|
|
Capricorn
|
2E2 se na Favech nikdy nepoužíval. Jestli si pamatuju dobře tak 2E2 se používal hodně na autech zn. VW. A ono stejně jestli se nepletu tak pro sk. A je předepsanej jen ten karburátor který byl používanej v sérii tzn. Pierburg 2E3 nebo Jikov LEKR ...samo že patřičně upravenej.
|
1.1.11, 14:56 |
|
|
John0x
|
Pleteš se a víc než dost, asi jsi toho tolik nečetl.. !! Vozy Škoda Favority byly upraveny pro rozličné druhý závodů na okruzích i pro rallye. Ve sportu se nejvíce prosadila sportovní verze Škoda Favorit 136L. Tu poháněl zážehový čtyřválec o objemu 1289 cm³ o výkonu 103 k, jejíž výkon byl zvýšen karburátorem Pierburg 2E2. Vůz měl poháněnou přední nápravu a pětistupňovou manuální převodovku. Poprvé byla tato verze homologována prvního ledna 1989. Vůz dokázal zvítězit ve své kategorii při Rallye Monte Carlo.
|
1.1.11, 16:56 |
|
|
Capricorn
|
Mňo takže si to okopíroval z Wikipedie viď? To nic nedokazuje tam může psát kdokoliv a klidně se ten dotyčný mohl splést v číslovce. Jelikož pro sk. A může být schválen jen ten karburátor který je používaný na sériovém voze a to nebyl 2E2 ale 2E3. Ale dělej jak myslíš chlapče mě je to konec konců jedno že jo ... navíc jak tak sleduju tak tahle diskuze bude s tebou ještě nadlouho a o defcato o ničem.
|
1.1.11, 17:04 |
|
|
John0x
|
nene, první fačka jezdily tento typ, jestly si myslíš že mě utřeš tak jsi vedle, poté potom jezdily lekry..
|
1.1.11, 17:08 |
|
|
Capricorn
|
Kolik ti je chlapče? Pokud se tady ptáš na to jak osadit karburátor když ani nemáš navržený motor tak asi moc ne viď. Já nemám potřebu tady někoho utírat a už vůbec se tu s někým hloupě dohadovat. Ale dobrá tedy... krom tvrzení z Wikipedie máš pro své závěry nějaké jiné důkazy? Opakuju to naposled pro sk. A mohl být homologovaný pouze sériový karburátor a tím byl Pierburg 2E3 a později se používal Jikov LEKR (ať už i v Pickupech free style nebo i v národních formulích). A mimoto by nemělo pražádný smysl používat Pierburg 2E2 jelikož je to defacto identický karburátor. http://www.skodateam.cz/Skoda_Favorit_136L_skupina_ADobře se podívej na rok a na použitý karburátor. Nech si za nějaký peníz od někoho z profíků nahlédnout do homologačních listů pro rok 1989 a budeš vidět hned že mám pravdu. A mimoto úplně první zkušební nehomologované prototypy pro sk. A používaly dvojité karburátory Weber DCOE. Pro homologaci ale byly vyžadovány karburátory sériové. Na závěr ti s klidným srdcem můžu říct že já na rozdíl od tebe Fav. sk. A nejen že viděl ale dokonce jsem v něm i jel jelikož s ním jezdí otcův známý už 15 let profi závody do vrchu. A pokud budeš mít i dál snahu pokračovat v diskuzi tímhle stylem pak si můžeš být docela jistý že nejen já, ale i ostatní přestanou mít vůbec chuť ti na něco odpovídat. Ale jak říkám dělej jak myslíš. Edit: Už to vidím... 19 let a jako povolání uvádíš automechanik. Popravdě řečeno podle tvých otázek bych to opravdu neřekl.
Naposledy upravil Capricorn dne 1.1.11, 18:54, celkově upraveno 1
|
1.1.11, 17:13 |
|
|
Vít
Hluchoň
|
facko bud lekr nebo pierburg 2E3, coz je jedno a to same, jen lekr je pierburg udelany v jikovu, hadat se o tomto je zhovadilost
|
1.1.11, 18:32 |
|
|
Capricorn
|
Souhlasím Víte a už jsem to i sám napsal. A ono nakonec až uvidí na vlastní oči 2E2 a 2E3 a zjistí že mezi nimi není prakticky žádný rozdíl a 2E2 není žádný zázračný karburátor jak si to nejspíš myslí tak to pochopí že se někdo na wikipedi buď v tom moc nevyznal nebo se sekl v číslovce. Pokud by místo té snahy se tu s někým nesmyslně přít raději zabrousil třeba na eWRC.cz kde se vyskytují profi závodící kteří mají k dotyčným homologačním listům přístup a zeptal se tam zjistil by kde je pravda.
|
1.1.11, 18:58 |
|
|
kwiko
|
Mozno mysleli na vrchol medzi karburatormi, Pierburg 2E-E s externym mozgom inak kto ma rad obrazky: 2E22E3 (2E4)2EE
_________________ Forman 135Le Volvo 855 TDI 0949126151
|
1.1.11, 20:12 |
|
|
Ondras83
|
ja bych se na nejaky extra upravy vysral, protoze to pak zacne akorat vic zrat a bude zas plny forum toho, ze to chlasta...
dej tam tu vacku, trosku hlavu a ser na to...jak psal Kristensen
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
1.1.11, 21:05 |
|
|
John0x
|
mě o spotřebu nejde.. na ježdění mam lagunu, a fačko chci když bych s ním vyjel aby to taky jelo takže spotřebu neřeším..
|
1.1.11, 21:34 |
|
|
Ondras83
|
zaklad je to, co ti pisu...to udelej a jezdi, treba sezonu, pul sezony...pak pujdes bud dal, nebo ti to bude stacit, ale stavet hned na zacatku motor, co jiny vyvyjej 3 roky je blbost...
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
1.1.11, 22:20 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|