Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 16.11.24, 18:38

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 18 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
 Teplota chladiča 
Autor Zpráva

Příspěvek Teplota chladiča
Nazdar borci. Dneska sa mi stala taká anomália. išiel som do mesta motor sa mi pomaly zohrial na prevádzkovú teplotu a keď som prišiel domov tak som skontroloval kolko mám chlad.kvapaliny. Nádržku som otvoril bez väčších tlakov (voda sa nevarila) pozeral som po hadiciach či mi nejaký spoj nepresakuje. Potom som skúsil chytiť chladič rukou a bol vlažný. (ani ľadový, ani teplý)

1. Môže sa stať že je vonku cca -5 tak sa neotvorí okruh cez termostat a voda krúžila iba v motore? Pri skúškach hadíc bola hadica medzi termostatom a chladičom teplá(nie horúca) a spodna z chladiča von bola studená.

2. po 3 mesiacoch som otvoril kapotu že si to skontrolujem a zistil som že mi zmizla chl.kvapalina. Spoje hadíc sú suché, chladič nie je prasknutý, nehreje ,nevarí, ani v oleji nie je . keby mám prasknutý radiator kúrenia ako to zistím .

Dík

5.1.11, 19:43
Profil Zobrazit autorovy stránky
Pspvek Reklama

Příspěvek Re: Teplota chladiča
tak jestli se ti motor málo zahříval tak to bude špatný termostat a únik kapaliny se dost často stává že to pídí kolem vodní pumpy, únik kapaliny je nejlepší sledovat na studeném motoru pač na teplém se stíhá odpařovat a nic nenajdeš

Škoda Fabia 1.4MPI r.v. 2001
Ford Transit 2.2 TDCI r.v. 2008

5.1.11, 20:08

ale ručička mi ukazovala teplotu ako vždy. A je to možné že by voda nedosahovala takú teplotu že by mi neotvoril kolobeh keď som mal studený chladič ?

5.1.11, 22:17
Hliník navždy.

A co mas za problem? Mizi voda nebo co?

Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.

5.1.11, 22:41
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

1. problém je že mi zmizla voda neviem kam. A ako by som zistil či nemám prasknutý radiator kúrenia.(skontroloval som hadice, olej, chladič)

2. problém že po jazde keď mi ručička teplomera ukazovala cca 85 stupnov tak som mal chladič chladný. hadica ktorá ide od termostatu ku chladiču bola teplá , ale spodná čo ide z chladiča do motora bola studená. chladiaca kvapalina nebola natolko horúca že by sa varila , svojou teplotou odpovedala cca 80 stupnom. Moja otázka znie . Či je možné že pri mrazoch ako je -5 môže dôjsť ku tomu že je cirkulovaná voda v obehu nie je natolko horúca že otvorí termostat.dakujem

6.1.11, 00:03
Hliník navždy.

A kolik vody zmizelo?
V mrazu topis predpokladam :-) Pak muze radiator na chlazeni motoru stacit kdyz nejedes pilu. S radiatorem poradi povolanejsi. Mrkni na vicko na nalevani oilu do motoru zda tam neni emulze.

Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.

6.1.11, 00:18
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Ak by to bol radiator topenia tak sa ti bude kvalitne rosiť predné sklo dole pri ofukoch,môže to byť aj ventil radiatora-v obidvoch prípadoch budeš mať mokro na stene za motorom,pri baterke,a pod telesom kúrenia..Môže to robiť aj tesnenie pod hlavou,resp hlava a vodu ti berie do spaľovacieho priestoru-v tomto prípade na vičku motora nič nezistíš

http://www.sptech.sk/

6.1.11, 14:04

pokud ti za tři měsíce ubude trochu vody tak to nic neznamená, normálně se odpařila

6.1.11, 14:09

Příspěvek 
To cos vypozoroval nemá žádnou vypovídající hodnotu. Čidlo teploty pro budík je na termostatu, tam může být klidně 90°C a chladič klidně studený, protože chvíli trvá, než se voda z motoru dostane do chladiče. Navíc tam ještě dlouho trvá, než prohřeje celý chladič. Že je spodní trubka studená je taky při těchto teplotách normální, kdybys jel třeba 100km, tak by se zahřála jako v létě. Vodu dolej, termostat vyzkoušíš celkem jednoduše... prostě se projeď tak 3 km, pak otevři kapotu a osahej trubky. Ty, co vedou k topení, ohřevu sání a karburátoru by už měly být horké, trubka do chladiče by měla být podstatně chladnější... kdyžtak chvíli postůj na místě a drž tu trubku... jak otevře termostat, najednou se dost zahřeje. Změny jde sledovat i na budíku... když otevře termostat, většinou teplota trochu klesne.

Ale pokud auto obstojně topí do těch 5 km jízdy, tak by měl být termostat v pořádku. Úbytek chladící kapaliny sleduj až teď, pokud si nepamatuješ, kdys naposledy dolíval a teď najednou tam je sucho, tak se mohla klidně pomalu odpařovat.

6.1.11, 16:42

dakujem za názory. dneska po jazde som si to pozrel opäť. z vody mi neubudlo ani trochu. chladič bol opäť studený. Kúrenie mám stále otvorené a po 3 min som cítil vlažný vzduch po cca 2 km išiel teplý . keď som otvoril chl.kvapalinu tak voda nebola vriaca. (keby neotvára termostat tak by som pravdepodobne varil nie?) v aute mám sucho a okno sa mi nerosí. pozrel som aj od motora po pri tom čiernom krite kúrenia a žiadne stopy po vode.

PS . keby termostat neotvára nešlo by ani kúrenie?

6.1.11, 19:35

Lamač píše:
Ak by to bol radiator topenia tak sa ti bude kvalitne rosiť predné sklo dole pri ofukoch,môže to byť aj ventil radiatora-v obidvoch prípadoch budeš mať mokro na stene za motorom,pri baterke,a pod telesom kúrenia..Môže to robiť aj tesnenie pod hlavou,resp hlava a vodu ti berie do spaľovacieho priestoru-v tomto prípade na vičku motora nič nezistíš

ale v tom prípade by som dymil z výfuku nie ?

6.1.11, 19:38

z vyfuku nejde nic poznat, může z něj jít (i vyloženě prská vodu) kondenzát, výf. plyny obsahují dost velké množství vody samy o sobě...

6.1.11, 20:09

Rados píše:
...

PS . keby termostat neotvára nešlo by ani kúrenie?

Išlo by...

http://www.sptech.sk/

6.1.11, 20:46

prave ze slo, ale voda by varila.... jinak otevirat okruh pri zahratem motoruna provozni teplotu neni moc dobre... je natlakovany...

pokud mas 90°C a voda je natlakovana (neotevirej tu expanzku) tak voda varit nemuze... vari az u hodnoty 110°C a vys... ale to uz davno bude chladic horky a sepne se ventilator

6.1.11, 21:22

je možné že v -5 sa voda nezačne variť keď je zapojený iba malý okruh.(keby sa termostat neotvára) Alebo sa voda vždy začne variť keď sa neotvorý termostat

6.1.11, 21:25
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 18 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další