Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 19.6.26, 23:14

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 29 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
 Zadní stabilizátor z Fel do Fav 
Autor Zpráva

Příspěvek Re: Zadní stabilizátor z Fel do Fav
deekay píše:
Predny stabilizator zas robi auto nachylnejsie na nedotacavost a dovolim si povedat ze pri prudkom stoceni volantu zvysuje riziko prevratenia.

:D :lol:

to bys musel mit místo gum kola z lokomotivy a pod nima koleje a zatačku L10 utahne :lol:

co řešíte? dyk to je jen favorit...ja měl na feldě zadní a nic sem nepoznal, pak jsem dal zadní péra z kombika a bylo to lepší, pak sem dal přední HPčka a bylo to ještě lepší, pak sem dal přední péra z kombika a dozadu HPčka a k tomu ještě oba stabiky a bylo to podle mě nejlepší...pak sem sednul do oktávky nebo fabky a kde sem jel s fabkou 100 do zatáčky, tak sem s feldou už dávno letěl do pole :-D

edit: a to sem měl ještě zadek rozšířenej a na všech kolem 2° odklony a myslel sem si, co to nemam za lepidlo na silnici...ale co sem si potom dovolil cestou do Dvora Králové s oktávkou, tak tam bych byl i s feldou v pangejtu...

ja bych na favo dal spis tvrdsi tlumice a nizsi gumy, pak uz to nebude takovej gumak...mame na facku moje HPcka s kombikovejma perama z feldy a je to podstatne lepsi :)

12.1.11, 15:23
Profil ICQ
Příspěvek Reklama

Ondro řešíme tady jak se bude chovat Favorit pouze se zadním stabilizátorem na jinak sériovém podvozku. Ty jsi nic nepoznal jelikož má krátká Felda zadní stabík v sérii. Pokud bys ho sundal pak bys rozdíl třeba poznal... Jak Patrik už napsal tak Fav má nižší hmotnost respektive o něco méně pevnější karoserii takže rozdíl tam může být ještě výraznější než u Fel. A jinak... tlumiče tady řešit opravdu nechci. Neber si to špatně, ale o možnosti např. montáže HP jsem uvažoval už v době když ty jsi byl tak v 5 nebo 6 třídě, ale nikdy jsem se k tomu tak nějak nedostal... rok a půl co jsem měl řidičák mi následně umřel otec a pak už na rozhazování nebylo kdy. A teď se mi zase při zařizování vlastního bydlení hodí každá koruna. Navíc bych se jejich montáží připravil o část onoho jízdního komfortu (vím že to při HP není tak hrozné jak se říká už jsem měl možnost několikrát se s nimi svézt, ale přece jen znát to je). Takže proto se ptám na zadní stabilizátor který je za defacto pár korun k sehnání všude. Jinak alternativně mě pak ještě napadly upravené přední ramena pro zvýšení záklonu které docela letí na Felicia klubu.

A jinak pokud nemáte zkušenost s onou montáží respektive s tím na co jsem se ptal pak se prosím pozdržte přispívání. Různých možností jsem si dobře vědomý. A už jsem stejně rozhodnutý ho vyzkoušet tudíž osobně tuhle diskuzi považuji za vyřešenou a uzavřenou.

12.1.11, 16:13

no ja treba bejt tebou bych spis pouzil vsechny pera z formana, nez zadni stabilizator...

a nemel sem HP sporting, ale HP na seriovy pera :)

12.1.11, 17:36
Profil ICQ

Ondro kdybys četl "mezi řádky" pak bys pochopil, že já nejsem jeden z těch kteří potřebují mít za každou cenu auto naladěné na co možná největší sportovní notu... kdybych byl tak si podvozek pořeším od začátku naprosto jinak než pouze touhle montáží a to od základu včetně nápravnice Benteler, tužších silentbloků jak v ramenech tak i v uložení tlumičů kde bych si nechal vysoustružit silonové atd. atd. Ale vzhledem k tomu že už jsem se co se toho největšího závodnického opojení který má skoro každý mladý kluk vyblbnul tak už mi onen podvozek tak nějak dostačuje i pro zrychlený přesun, protože pokud si na něj člověk zvykne a ví co od něj čekat tak i sním se dá docela dobře jezdit svižněji. Jinak péra z Formana by jistě byla taky možnost ovšem tlumiče už mám kompletně udělané a hlavně jak už jsem zmínil tak budu dělat zadní silentbloky tudíž montáž zadního stabilizátoru můžu udělat hned zároveň. Apropo já psal jen HP :) (Ale ano přiznávám myslel jsem HP sporting i když v té době rok 2002-2003 byla ještě jedna sada ale název už si nevzpomínám.)

12.1.11, 17:57

ja to myslim dobre a i ten muj podvozek na okruhy nebyl...

tema perama z kombika jsem dosah mensi naklanivosti kastle, vetsi adhezi v zatackach a mensiho houpani na hrbolech...mel sem feldu a pritom i facko, takze vim, jaky to byli jizdni vlastnosti a jakej to byl rozdil...

na favu byli jeste zimaky pres leto a to auto bylo uplne strasny, byla s tim prdel, tojo, ale zadny velky jizdni vlastnosti v zatackach se nekonaly, gumovy jako pes...ted je to facko, bez stabiku, naprosto jiny kafe :)

12.1.11, 18:21
Profil ICQ

Já přece vím že to myslíš dobře a ani já to nemyslím jinak, ale jak říkám chci opravdu vyzkoušet jen tohle. Navíc na léto mám 14" kola 175/65 a i díky nim jsou jízdní vlastnosti hned lepší a pro mě docela dostačující.

12.1.11, 18:23

mohl by jsi dát odkaz kde jsi četl co a jak ? jinak nechci přivádět a vtírat se chci na zadní taky dávat brzdiče z 3ky golfa mam použít i náboje ?

12.1.11, 21:01
Dřevák na focení, neumí ostřit

jo náboje maji úchyty na brzdič, musíš mít ale 4x100 nápravu

12.1.11, 21:26
Profil ICQ

jasny :) tak naboje a brzdiče z golfa a hodím to na napravu tak to bude ok

12.1.11, 21:31

este musis poriesit rucnu a asi aj regulator tlaku... ibaze by si mal ABS kde sa o to stara elektronika Abs

Ondro83 o nich snival vo svojej felde garazi

12.1.11, 21:34

John0x: Tak nadrzo se mi nasáčkovat do diskuze... styď se :D Ale pro mě už je to vyřešený takže klidně můžeš pokračovat. :wink:

Jen si říkám že tyhle specifický diskuze by se měly držet jen toho tématu kvůli kterému jsou zakládaný protože pak je v tom pěknej binec a guláš.

12.1.11, 21:41

ja vím:) omlouvám se, ale tohle vše taky řeším čeká mě na autě tak ještě půl rok práce teď dělam uplně vše.. al. časti motoru mam na opískování a čekám až budou abych to mohl složit.. a teď řeším brzdy a napravy... přes jako kdy bude teplo budu lakoval celou karoserii kterou mam jen na nápravác už.. jiank kabeláš a vše je dole.. vše kde to rezne vybrousím a napatlám plastizolem a thulmex, pak vnitřek karoserie a nakonec venek :)jinak díky za odpovědi :)

12.1.11, 22:08

na zadni kotoucovky musis mit feldi napravu kvuli roztecim sroubu pro cep naboje

pak musis mit naboje z golfa s usima na drzak trmenu (staci nechat origo cep a pod nej z plochace udelat ten drzak) a kotouc s loziskem z golfa (nebo stocit feldi buben a dat na nej predni feldi kotouc+dovymezit stred trmenu) a nejak poresit lana...myslim, ze z fabky se pouzivaj...

12.1.11, 23:59
Profil ICQ

to je přesně ono co jsem potřeboval vědět:) díky..

13.1.11, 08:01
Příspěvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 29 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2