| Autor |
Zpráva |
|
Ondras83
Registrován: 15.11.06, 22:59 Příspěvky: 17411 Bydliště: Stračov (u HK)
|
 Re: Zadní stabilizátor z Fel do Fav
deekay píše: Predny stabilizator zas robi auto nachylnejsie na nedotacavost a dovolim si povedat ze pri prudkom stoceni volantu zvysuje riziko prevratenia. to bys musel mit místo gum kola z lokomotivy a pod nima koleje a zatačku L10 utahne co řešíte? dyk to je jen favorit...ja měl na feldě zadní a nic sem nepoznal, pak jsem dal zadní péra z kombika a bylo to lepší, pak sem dal přední HPčka a bylo to ještě lepší, pak sem dal přední péra z kombika a dozadu HPčka a k tomu ještě oba stabiky a bylo to podle mě nejlepší...pak sem sednul do oktávky nebo fabky a kde sem jel s fabkou 100 do zatáčky, tak sem s feldou už dávno letěl do pole  edit: a to sem měl ještě zadek rozšířenej a na všech kolem 2° odklony a myslel sem si, co to nemam za lepidlo na silnici...ale co sem si potom dovolil cestou do Dvora Králové s oktávkou, tak tam bych byl i s feldou v pangejtu... ja bych na favo dal spis tvrdsi tlumice a nizsi gumy, pak uz to nebude takovej gumak...mame na facku moje HPcka s kombikovejma perama z feldy a je to podstatne lepsi 
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
| 12.1.11, 15:23 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
Capricorn
Registrován: 15.6.09, 03:10 Příspěvky: 1545 Bydliště: Olomoucký kraj
|
Ondro řešíme tady jak se bude chovat Favorit pouze se zadním stabilizátorem na jinak sériovém podvozku. Ty jsi nic nepoznal jelikož má krátká Felda zadní stabík v sérii. Pokud bys ho sundal pak bys rozdíl třeba poznal... Jak Patrik už napsal tak Fav má nižší hmotnost respektive o něco méně pevnější karoserii takže rozdíl tam může být ještě výraznější než u Fel. A jinak... tlumiče tady řešit opravdu nechci. Neber si to špatně, ale o možnosti např. montáže HP jsem uvažoval už v době když ty jsi byl tak v 5 nebo 6 třídě, ale nikdy jsem se k tomu tak nějak nedostal... rok a půl co jsem měl řidičák mi následně umřel otec a pak už na rozhazování nebylo kdy. A teď se mi zase při zařizování vlastního bydlení hodí každá koruna. Navíc bych se jejich montáží připravil o část onoho jízdního komfortu (vím že to při HP není tak hrozné jak se říká už jsem měl možnost několikrát se s nimi svézt, ale přece jen znát to je). Takže proto se ptám na zadní stabilizátor který je za defacto pár korun k sehnání všude. Jinak alternativně mě pak ještě napadly upravené přední ramena pro zvýšení záklonu které docela letí na Felicia klubu.
A jinak pokud nemáte zkušenost s onou montáží respektive s tím na co jsem se ptal pak se prosím pozdržte přispívání. Různých možností jsem si dobře vědomý. A už jsem stejně rozhodnutý ho vyzkoušet tudíž osobně tuhle diskuzi považuji za vyřešenou a uzavřenou.
_________________ Favo 135 (G)LX '93
|
| 12.1.11, 16:13 |
|
 |
|
Ondras83
|
no ja treba bejt tebou bych spis pouzil vsechny pera z formana, nez zadni stabilizator... a nemel sem HP sporting, ale HP na seriovy pera 
|
| 12.1.11, 17:36 |
|
 |
|
Capricorn
|
Ondro kdybys četl "mezi řádky" pak bys pochopil, že já nejsem jeden z těch kteří potřebují mít za každou cenu auto naladěné na co možná největší sportovní notu... kdybych byl tak si podvozek pořeším od začátku naprosto jinak než pouze touhle montáží a to od základu včetně nápravnice Benteler, tužších silentbloků jak v ramenech tak i v uložení tlumičů kde bych si nechal vysoustružit silonové atd. atd. Ale vzhledem k tomu že už jsem se co se toho největšího závodnického opojení který má skoro každý mladý kluk vyblbnul tak už mi onen podvozek tak nějak dostačuje i pro zrychlený přesun, protože pokud si na něj člověk zvykne a ví co od něj čekat tak i sním se dá docela dobře jezdit svižněji. Jinak péra z Formana by jistě byla taky možnost ovšem tlumiče už mám kompletně udělané a hlavně jak už jsem zmínil tak budu dělat zadní silentbloky tudíž montáž zadního stabilizátoru můžu udělat hned zároveň. Apropo já psal jen HP  (Ale ano přiznávám myslel jsem HP sporting i když v té době rok 2002-2003 byla ještě jedna sada ale název už si nevzpomínám.)
|
| 12.1.11, 17:57 |
|
 |
|
Ondras83
|
ja to myslim dobre a i ten muj podvozek na okruhy nebyl... tema perama z kombika jsem dosah mensi naklanivosti kastle, vetsi adhezi v zatackach a mensiho houpani na hrbolech...mel sem feldu a pritom i facko, takze vim, jaky to byli jizdni vlastnosti a jakej to byl rozdil... na favu byli jeste zimaky pres leto a to auto bylo uplne strasny, byla s tim prdel, tojo, ale zadny velky jizdni vlastnosti v zatackach se nekonaly, gumovy jako pes...ted je to facko, bez stabiku, naprosto jiny kafe 
|
| 12.1.11, 18:21 |
|
 |
|
Capricorn
|
Já přece vím že to myslíš dobře a ani já to nemyslím jinak, ale jak říkám chci opravdu vyzkoušet jen tohle. Navíc na léto mám 14" kola 175/65 a i díky nim jsou jízdní vlastnosti hned lepší a pro mě docela dostačující.
|
| 12.1.11, 18:23 |
|
 |
|
John0x
|
mohl by jsi dát odkaz kde jsi četl co a jak ? jinak nechci přivádět a vtírat se chci na zadní taky dávat brzdiče z 3ky golfa mam použít i náboje ?
|
| 12.1.11, 21:01 |
|
 |
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Registrován: 19.7.06, 20:40 Příspěvky: 27259 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
jo náboje maji úchyty na brzdič, musíš mít ale 4x100 nápravu
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
| 12.1.11, 21:26 |
|
 |
|
John0x
|
jasny  tak naboje a brzdiče z golfa a hodím to na napravu tak to bude ok
|
| 12.1.11, 21:31 |
|
 |
|
kwiko
Registrován: 10.1.06, 13:21 Příspěvky: 5194 Bydliště: Pééétržka a Horne Saliby
|
este musis poriesit rucnu a asi aj regulator tlaku... ibaze by si mal ABS kde sa o to stara elektronika Abs
Ondro83 o nich snival vo svojej felde garazi
_________________ Forman 135Le Volvo 855 TDI 0949126151
|
| 12.1.11, 21:34 |
|
 |
|
Capricorn
|
John0x: Tak nadrzo se mi nasáčkovat do diskuze... styď se  Ale pro mě už je to vyřešený takže klidně můžeš pokračovat. Jen si říkám že tyhle specifický diskuze by se měly držet jen toho tématu kvůli kterému jsou zakládaný protože pak je v tom pěknej binec a guláš.
|
| 12.1.11, 21:41 |
|
 |
|
John0x
|
ja vím:) omlouvám se, ale tohle vše taky řeším čeká mě na autě tak ještě půl rok práce teď dělam uplně vše.. al. časti motoru mam na opískování a čekám až budou abych to mohl složit.. a teď řeším brzdy a napravy... přes jako kdy bude teplo budu lakoval celou karoserii kterou mam jen na nápravác už.. jiank kabeláš a vše je dole.. vše kde to rezne vybrousím a napatlám plastizolem a thulmex, pak vnitřek karoserie a nakonec venek  jinak díky za odpovědi 
|
| 12.1.11, 22:08 |
|
 |
|
Ondras83
|
na zadni kotoucovky musis mit feldi napravu kvuli roztecim sroubu pro cep naboje
pak musis mit naboje z golfa s usima na drzak trmenu (staci nechat origo cep a pod nej z plochace udelat ten drzak) a kotouc s loziskem z golfa (nebo stocit feldi buben a dat na nej predni feldi kotouc+dovymezit stred trmenu) a nejak poresit lana...myslim, ze z fabky se pouzivaj...
|
| 12.1.11, 23:59 |
|
 |
|
John0x
|
to je přesně ono co jsem potřeboval vědět:) díky..
|
| 13.1.11, 08:01 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |